Čeští Ubuntíci,
Dnes se nás sešel poměrně uspokojivý počet v hospodě u Ferdinanda. Osobně myslím, že bylo posezení velice produktivní, i přesto, že značnou část plánovaného osazenstva skolila choroba

Došli jsme k pěti na konci vyjmenovaným závěrům (Námitky se berou! Nepřítomné nediskriminujeme, nebo jen trochu)
(Seznam se průběžně mění s diskusí)
Občanské sdružení1) Je zapotřebí, jako první krok, založit právnickou osobu, která by nás zaštítila - a pro tento účel založíme občanské sdružení. Jeho (počáteční/zakládající) členové budou všichni, kdo se účastnili prvních tří setkání Ubuntu CZ. Bude vedeno radou 3 lidí.
Prvním krokem bude vytvoření stanov. Brzy bychom tu měli mít jejich prototyp, na kterém budeme moci pracovat.
Wiki2) Naše wiki potřebuje stabilisované, neboli uzamčené stránky, které vyhovují standardu, který představujeme. V ideálním případě bude ke stažení soubor k tisku (.pdf?).
V následné diskusi zde vyšlo najevo, že zřejmě nebude nutné stránky přímo fysicky uzamykat, stačilo by možná je označovat za 'vyhovující'. Bylo by také skvělé udělat pdf návod, který budeme moci jako celek uživatelům nabízet (okolo 20 stran!)
moje.ubuntu.cz3) Kromě snahy o zpřístupnění wiki nováčkům zavedeme paralelní systém 'autorských' návodů pro příspěvky uživatelů. Rozdíl mezi nimi umím nejlépe popsat jako 'troubleshooting' (wiki) a 'tips' (autorská část, krycí název moje.ubuntu.cz), neboli návody technického rázu (jak zprovoznit..., proč mi nejde...) a návody uživatelského rázu (jak nejlépe v Ubuntu ořezat fotky... jak přehrávat hudbu když chci aby...)
Lokalisované ohlašování chyb4) Musíme protlačit nabídnutí uživateli možnosti oznámení chyby (bug report) přímo nám, českému týmu. My bychom následně vyhodnotili, zda jde o chybu programu, nebo uživatele.
České brožurky do CD5) K čemu jsou nám rozdávaná CD, když informace v nich jsou pro Českého uživatele nedostupné? Musíme vyrobit a nechat vytisknout kartičky, které vložíme do CD obálek, které dostáváme od Canonicalu. Budou obsahovat vše, co momentálně obsahují obálky anglicky a další informace, které uznáme za vhodné.
Další diskutovaná témata a závěry:
- financovat sdružení můžeme: technickou podporou, reklamami (jsem proti!

) a prodejem materiálů.
- návody musí být mířeny běžným uživatelům, ne nám! V nejlepším případě si je nechte zkontrolovat

Použijte screenshoty (musíme mít návod, jak dělat návody)...
Prosím ostatní účastníky, by mne doplnili.