Ahoj!
Rozhodl jsem se přejít z Win7 na Ubuntu. Jsem fotograf a potřebuji zpracovávat velké množství RAW, upravovat je, vyřezávat, hromadně měnit velikost atd.
Vyzkoušel jsem nejrůznější nástroje, včetně RawTherapee, DigiKam, Darktable. Vesměs jsem se setkal s naprosto nelogickým UI, nelogickým ovládáním a nejvíce s chybějícími funkcemi (zejména úprava světla v RAW, velký náhled u RAW, hromadná změna velikosti, rychlý editor, který bych nemusel otevírat zvlášť na každý obrázek). A nechci na svou práci využívat 4 programy, z nichž ani jeden to svoje nedělá na 100%.
Ve Windows jsem roky dělal na Zoner Photo Studio, skončil jsem u verze 15. Naprosto mi vyhovoval. Bohužel ho ve Wine nemohu spustit. Nainstaluje se normálně, ale když ho chci spustit, vždycky hlásí "Installation corrupted" (Instalace programu je poškozena). Nevím, co s tím. Zkoušel jsem přenastavit wine, ale bez úspěchu. Pokud to nerozběhám, Linux bude muset jít pryč a to bych nerad - jinak mi vyhovuje.
A tak se tedy ptám, běhá někomu ZPS ve verzi 14, 15 či 16 na Ubuntu přes Wine? Poradil by mi, prosím, někdo, jak to rozběhat?
Mockrát děkuji!
Mirek