Děkuji za rady, odzkoušela jsem všechny návody z odpovědí nejen v tomto diskusním vláknu. Některé i 2 x

. Vypnutí Power Manag. jsem kontrolovala asi 4 krát. Pohrála jsem se s doporučenými doplňky a ze staršího PC je velice userfriendly kompík pro běžného "Lajku" - ale s tím wifi připojením jsem si neporadila. Vypnula jsem i RTS Treshold... a nic, wifi spojení do asi 4 minut opět padlo. Problém je, že pod XP to fungovalo. Nemůže o být v ovladačích pro linux? Vyhledání doplňkových driverů mi nic nenabízí...
Že bych zkusila účinný ženský přesvědčovací prostředek:

?
Vím, že to nepatři do tohoto tematického šuplíku, ale mám drobný problém:
You Tube pod Mozzilou běží bez problémů. Flash Player hlásí poslední verzi. Ale když You Tube umístím na boční lištu jako samostatný odkaz, tak mnohé videa již požadují novější FP, i když pod Mozzilou běží.
Opakuji, že stránka pro download FP detekuje aktuální verzi FP pro Linux.
Podobně gmail - pod Mozzilou běží dobře, při přístupu přes samostatné okno na liště neotvírá odkazy a asi ani některé přílohy, ale to jsem nezkoušela, odepnula jsem ho z lišty. Osobně by mi to nevadilo, jen PC konfiguruji pro známého, který s nim moc neumí, dostal ho od přítele jako motivaci, aby se přece něco naučil a neodmítal to, co v 21. století patří k základní gramotnosti. Proto se snažím o nepřehlednější a nejjednodušší nastavení.