Díky všem... určitě za posledních pár dnů jsem se nenudil, nevěřil bych že se pro mě stane PC i něčím jiným než jenom nástrojem - trochu fotím (lightroom mám moc rád...) výsledek je...
PC běží...
Při startu se dost dlouho načítá, asi BIOS, protože to stojí na úvodní obrazovce základní desky - dost času na to se zalogovat do BIOS - provedl jsem nastavení na defaults - bývalý majitel byl "počítačový expert" asi jako já, jen si to neuvědomoval, tudíž od něj tam mohlo být nastaveno lecos - situace je stejná
Ubuntu se bootuje, myslím že dost pomalu, dlouho a jaksi líně, předtím na tom byly XP-Professional -64bit a vypadalo to jinak, než umřely...
Práce v Ubuntu... není to dobré... je jasný, že jsem mu dával, prolez jsem co jsem mohl, instaloval co šlo, taky hodně verzí Lightroom, ale nedopadlo to... poradil jsem se s googlem - asi to nahradím k částečné, či úplné spokojenosti DarkTable a DigiKam - našel jsem v repozitářích Synapticu - udělal na mě fakt dojem, prostě paráda jako uživatel, jen jsem měl problém s náhradou TC, varianty co jsem chtěl se mi nedařilo naistalovat (výborná škola na to jak rozbalit archiv tam kde potřebujete a ještě s právy root - asi k smíchu pro vás, ale já v jednu chvíli si myslel, že je to se mnou fakt zlý... i zálohu systému jsem zvládl přes Terminál, teda vlastně ne, už jsem nedokázal vyloučit ze zálohy archiv, který se zálohováním vytvářel... zdržuju no ale prostě zajímavý a pěkný), jo nakonec jsem dal Krusandera jestli to píšu dobře... každopádně se Desktop stmívá, různě seká, při prohlížení Internetu to někdy bylo fakt zlý, načítání Synapticu nebo Centra softwaru - to jsem někdy koukal... no nebudu to protahovat všichni víte kam to směřuje... díky za rady
nastupuje -32bit verze

když jsem koukal co to dělá, také mě to napadlo

1. před instalací reseruju BIOS - myslel jsem na Flasch BIOS, mám ver. 1.50 na netu 1.60,ale nechce se mi do toho, nikdy jsem to nedělal a přestože to vypadá jen jako: stiskněte F6 a nechte to být, tak do toho půjdu až přinejhorším...
2. při Instalaci Ubuntu použiji standartní protokol janek-m (tímto Tě zdravím a dík za připomenutí jak má vypadat racionální instalace OS)
3. po instalační činnost taktéž stejným tempem, s Ubuntu jsme si již padly do oka tak bych rád něco pěkného, stabilního...
zatím, dám vědět jak se mi zadařilo...