Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Frames/sec v beryl benchmark  (Přečteno 3624 krát)

XomboX

• Aktivní člen
  • *
Frames/sec v beryl benchmark
« kdy: 21 Února 2007, 12:46:20 »
Kolik mate framu za sekundu v beryl benchmarku? Zajima me to, pac se mi zda, ze ten beryl je nejakej linej, podle me by mohl byt trochu sviznejsi, ale nemel jsem moznost to s nekym porovnat.

Mne to lita od 50 do 60 fps. Da se na tenhle udaj nejak spolehnout?
Asus A6JC-Q003, Ubuntu
Jabber: xombox@jabbim.cz
Ubuntu User number is #12210  Monday, applications choke Tuesday, Wednesday, RAID set's broke Thursday, let out the magic smoke but on Friday, I patch bugs Monday, my xorg conf is toast Tuesday, Wednesday, CPU roasts Thursday, it won't even POST but on Friday, I patch bugs

Tomáš "Piškot" Petera

• Stálý člen
  • **
    • http://www.spolnet.cz
« Odpověď #1 kdy: 21 Února 2007, 13:03:26 »
Nu to by museli mít všichni stejné nastavení.
Už to funguje ... tedy než se rozhodnu to zase poladit.

Tomáš "Piškot" Petera

• Stálý člen
  • **
    • http://www.spolnet.cz
« Odpověď #2 kdy: 21 Února 2007, 13:04:45 »
Kolem od 100 do 110 fps.
Už to funguje ... tedy než se rozhodnu to zase poladit.

XomboX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 21 Února 2007, 23:00:02 »
To mas pravdu, ale alespon orientacne.

Mne prijde, ze na to jakej mam komp to jede docela pomalu :-( Mam to defaultni nastaveni berylu.
Asus A6JC-Q003, Ubuntu
Ubuntu User number is #12210  Monday, applications choke Tuesday, Wednesday, RAID set's broke Thursday, let out the magic smoke but on Friday, I patch bugs Monday, my xorg conf is toast Tuesday, Wednesday, CPU roasts Thursday, it won't even POST but on Friday, I patch bugs

kuxpik

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 24 Února 2007, 15:32:00 »
Citace: XomboX

Mne prijde, ze na to jakej mam komp to jede docela pomalu :-( Mam to defaultni nastaveni berylu.
Máš v beryl-manageru zatrhnuté disable limiter? S nezatrhnutým mi to taky jede kolem 50 fps, se zatrhnutým asi 85 fps.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #5 kdy: 24 Února 2007, 16:34:39 »
U mna disable priblizne 75
inak 38-50
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

XomboX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 24 Února 2007, 17:46:31 »
Citace: kuxpik

Máš v beryl-manageru zatrhnuté disable limiter? S nezatrhnutým mi to taky jede kolem 50 fps, se zatrhnutým asi 85 fps.
Jo, mam to zatrhnuty. Safra, co s tim? Myslite, ze tech 60FPS je malo na muj komp? :-(

Glxgears mi dava okolo 3200 - 4000fps.

Edit:
V nastaveni berylu jsem vypnul "Detekuj obnovovaci frekvenci" a "Sync to VBlank", fps (v klidu) stouplo ze 60 na 340FPS!!!!

Jede to o dost rychlej. Hura :-)
Asus A6JC-Q003, Ubuntu

kuxpik

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 24 Února 2007, 22:53:44 »
V nastaveni berylu jsem vypnul "Detekuj obnovovaci frekvenci" a "Sync to VBlank", fps (v klidu) stouplo ze 60 na 340FPS!!!!

Jede to o dost rychlej. Hura :-)
jj, bylo to v tom, zkoušel jsem a něco kolem 280 fps.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #8 kdy: 25 Února 2007, 08:35:52 »
Neviem ako vam , ale ja ked som vypol sync to vblank tak mi vytazenie procesoru stuplo na 100%.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

XomboX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 25 Února 2007, 09:04:15 »
Citace: TIBOR
Neviem ako vam , ale ja ked som vypol sync to vblank tak mi vytazenie procesoru stuplo na 100%.
Mas pravdu, toho jsem si predtim nevsimnul.
Zatizeni procesoru s vypnutym sync to blank: 47% (nic nedelam, jenom mam spustenej benchmark)
Zatizeni procesoru se zapnutym sync to blank: 2%  (nic nedelam, jenom mam spustenej benchmark)

Safra, chtelo by to neco mezi :(

Edit:
Tady je dobry topic pojednavajici o vyladeni FPS v Berylu:
http://forum.beryl-project.org/viewtopic.php?f=35&t=1842

Ve zkratce:
Je blbost mit 300 FPS, kdyz vase obnovaci frekvence je jenom 85Hz, to se pak 215 snimku kazdou sekundu nevyuzije a zvytecne se tim plytva vykonem CPU.

Co jsem pochopil, tak Sync to vblank synchronizuje prave vasi obnovovaci frekvenci s FPS, ktere generuje beryl. Se zapnutym Sync to vblank, proto neplytvate vykonem vaseho CPU. Avsak sync to vlbank ma jednu nevyhodu: napriklad, mate obnovovaci frekvenci 85Hz, sync to pres tech 85fps nepusti, ale kdyz neco na kompu delate, tak tech 85fps muze klesnout na 60Fps, to protoze vas komp prosvihnul jeden snimek (napriklad nekajej zpracovaval a tudiz nemoh prijmout dalsi) a tak musi pockat, nez prijde znova (to se jevi jako mirne sekani obrazu).

Zaverem: Pokud vas komp dobre zvlada beryla se zapnutym Sync to vblank, nechte ho zapnuty. Pokud ne, muze byt vyzualni lepsi (cili zamezi se sekani) vypnout sync to vblank.

Teoreticky:
Nejlepsi by bylo, kdyby se dal nastavit limit FPS. Mam obnovovaci frekvenci 60Hz, limit FPS bych nastavil na 90Hz a kdyz by komp nestihal, tak by mi FPS kleslo na nakejch 65Hz, coz je porad vic nez moje obnovovaci fre., cili bych nemel zazmenat nejake sekani.
Vite nekdo jak nastavit v berylu limit FPS?
Asus A6JC-Q003, Ubuntu

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.