všechno špatně, nebo skoro všechno

psal jsem to, že máš dávat výstupy do vložit kód a k fdisku ještě používat parted ať do nemusím luštit

mozilu zrejme take. vse jsem delal podle navodu co jst mi vlozil do odkazu. akorat misto X:\CacheFF jsem zadal X:/tmp
špatně jak psal Tibor, návod je pro windows a tam by si to taky zkonil. Pokud vím tak ve win je X: označení disku takže za X: máš dosadit písmenko RAMdisku ve windows. V linuxu je označení disků sda, sdb, sdc atd. Takže pokud by si měl udělaný RAMdisk tady by si zadal název RAMdisku (např. /dev/sdd). Jelikož ale Ramdisk neděláš, ale pouze v fstabu přesměrováváš tmp, logy atd. do RAM tak to stačí zadat pouze
/tmp
doo fstabu se my UUID hodnoty nepovedlo zapsat ani pro jeden oddil . chyba prystup zammitnut.
jak psal Tibor je to tím, že nemáš práva proto jsem psal
sudo -i
gedit /etc/fstabsudo -i tě přepne do konzole roota a pak utevřeš fstab pro editaci. V ubuntu je gedit, ty máš něco jiného třeba mousepad. Sudo pro spouštění grafických aplikací nepoužívej!!! Takže místo
sudo gedit /etc/fstab je správně
sudo -i
gedit/etc/fstab. UUID je specifická identifikace diskového oddílu, tam to co jsem ti dával jako příklad je moje UUID. Svoje si zjistíš pomoci
sudo blkid. Jestli ti něco není jasné tak se raději ještě zeptej, než nadělat kopance.