Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Klient pro Google Drive  (Přečteno 8277 krát)

Abby

• Závislák
Klient pro Google Drive
« kdy: 28 Února 2016, 16:18:02 »
Jsem naštvaná, používala jsem pro synchronizaci Google Drive grive, ale včera mi smazal kdovíproč všechna data (naštěstí do koše, takže šla obnovit, což jsem udělala a ke ztrátě ničeho nedošlo). Grive jsem okamžitě odinstalovala a přemýšlím, co použít na synchronizaci s Google Drive. Jako další jsem našla jen placený OveGrive a to se mi moc nechce, když je to neoficiální a může to dělat blbosti stejně jako grive. Používat jiný cloud řešení není, chtěla bych mít všude to stejné a mít data v X cloudech a nějak to synchronizovat vzájemně dost dobře nejde (stačí že dokumenty mám na OneDrive a ostatní data na Google Drive). Neznáte nějaké řešení? Tedy kromě toho nepoužívat na notebooku s Mintem cloud (nepřijatelné) případně přejít na Windows (asi stejné jako předchozí možnost). Děkuji.
Dolehla na mě bída. Piju stará vína, jím plesnivé sýry a jezdím v autě bez střechy.

juwa2

• Závislák
Re:Klient pro Google Drive
« Odpověď #1 kdy: 28 Února 2016, 16:36:56 »
mega - 50GB zdarma. Klient pro linux je spolehlivý. Data si tam přesuň.

Abby

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 28 Února 2016, 16:46:51 »
Já ale nechci jiný cloud. Navíc jak na něj budu automaticky uploadovat fotky z mobílku, ukládat a zálohovat nastavení a jak ho vůbec můžu integrovat do Androidu tak, aby plně nahradil Google Drive?
A 50 GB je dost málo, mám od Googlu zdarma 117 GB navždy, takže 50 GB je málo (i když reálně využívám ~5 GB.
Dolehla na mě bída. Piju stará vína, jím plesnivé sýry a jezdím v autě bez střechy.

Ventero

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 28 Února 2016, 19:56:52 »
Mám stejný dotaz - také se o to zajímám. I OneDrive klient na Ubuntu by mě zajímal.

Popravdě jsem byl překvapen, když jsem na stránkách GD neviděl klienta pro Linux, když Android na linuxovém základu postaven jest. Tedy by to měla být jen otázka kompilace ...

Perfektně fungovalo Copy, ale to už končí. Při té příležitosti jsem zkoušel mover.io - ten však nefungoval, a ani jsem se nedostal do nějakého rozhraní. Jen modré načítací logo uprostřed bílého. Alespoň v IE ne.

Abby: Co jsi pro velkýho bráchu Googla udělala, že ti dal 100GB zdarma navždy?

Juwa: Nevím, nevím - asi bych u Mega měl pocit, že bych si měl dělat seznam velikostí a datumů poslední změny vzhledem k původu  8) - s nadsázkou a humorem bráno ...
« Poslední změna: 28 Února 2016, 19:59:28 od Tracer »
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Abby

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 28 Února 2016, 20:17:58 »
Tracer: koupila jsem si telefon a měla jsem v krabičce kód na aktivaci 100 GB napořád, což mě hodně potěšilo :-)

Jinak zatím jsem synchronizaci vypnula úplně a grive jsem radši odinstalovala, nerada bych se podobného překvapení zase dočkala. Ovšem otázka zní, jak přesvědčit Google, ať udělá app (s jejich přístupem k open source a Linuxu mě hodně překvapuje, že aplikace není a je ticho po pěšině) nebo jak to vyřešit jinak. Ten OneDrive by taky byl prima, ale není to zase až tak důležité, Google Drive je pro mě důležitější. A vracet se o 20 let zpátky a přenášet si data na disketě (flashdisk) se mi fakt nechce :-D
« Poslední změna: 28 Února 2016, 20:20:17 od Abby »

Ventero

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 29 Února 2016, 07:38:13 »
A jsi si jista, ze to udelal ten klient? Stalo by za to prohledat internet i cizojazycny, jestli se to stalo jeste nekomu. Jestli to neni nejaky omyl nebo souhra okolnosti..
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Abby

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 29 Února 2016, 11:08:01 »
Jistá si jsem, protože v logu je napsáno, že soubor byl smazán  pomocí grive a je to u všech. A s počítačem jsem v tu dobu nic nedělala, byl jen zapnutý.

Ventero

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 29 Února 2016, 12:49:56 »
Tak to je tedy síla...

Ještě mě napadá, jestli neumožňuje ten klient nějaké plánované úlohy, kde by to mohlo být nechtěně odškrtnuto - zvlášť jestli to smazání všech souborů proběhlo ve stejném čase (hned za sebou)

Abby

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 29 Února 2016, 13:33:04 »
Nastavení grive je velice jednoduché a v podstatě nic tak sofistikovaného možné není. Nejsložitější věc, kterou je možné nastavit, je automatická synchronizace a změna ikonky ze světlé na tmavou :-) Pak ještě umí otevřít přímo Google Drive v prohlížeči a ukázat, kolik tam je místa, to je všechno.

Štve mě to, cloud jsem si zvykla používat (hlavně kvůli přístupu k dokumentům kdykoliv a odkudkoliv) a GD mám jednak kvůli kapacitě (117 GB mi nikdo jiný zadarmo nedá) a druhak kvůli tomu, že v mobílku je nativní (přešla jsem z Windows Phone na Android, takže na GD probíhají zálohy, ukládají se tam fotky a tak), na OS X je oficiální app a na Linuxu mi to dlouho fungovalo (i když z neoficiální app jsem nikdy nebyla zrovna dvakrát odvázaná). Předevčírem jsme koupily navíc domů jako multimediální, kancelářské a internetové centrum mini počítač Intel NUC5i3RYH a i když jsme tam daly i Windows 10 (kvůli pár hrám, tenhle prcek je asi třikrát výkonnější než náš Mac :-) ), tak jako primární tam měl jít Mint, stejně jako na notebook Dell, ale kvůli tomu faux pas s GD jsem Mint zatím ani nenainstalovala a přiznám se, že se mi do toho momentálně ani příliš nechce (i když Windows jsou hrůza všech hrůz, něco tak neergonomického jsem snad nikdy neviděla).

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Závislák
« Odpověď #9 kdy: 29 Února 2016, 14:16:11 »
Stejne ta data mas i nekde na hdd v plechove krabicce?

On i google muze mit masivni vypadek a "data neplaticich uzivatelu bohuzel zalohovana nejsou"... Takze ac je tohle "smazani" neprijemne, doufam ze je dostatecne zalohy-pripominajici ;)
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Abby

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 29 Února 2016, 14:19:52 »
Zálohu samozřejmě mám, ať žije Time Machine :-) Mám takhle zálohy třičtvrtě roku dozadu, snadno vyhledatelné podle různých parametrů, dělají se automaticky každou hodinu. Ale kdybych nepoužívala OS X, tak budu muset zálohy dělat ručně (nic jako Time Machine jsem nenašla ani pro Linux ani pro Windows a už vidím, jak každou hodinu budu ručně kopírovat 5 GB dat :-) ) Navíc pravděpodobnost výpadku Googlu se rovná asi tak pravděpodobnosti nárazu komety o velikosti Mount McKinley do Země. A navíc to, že mám zálohu, nic neřeší. Zkrátka programu grive už nevěřím a hledám funkční a spolehlivou alternativu.

Ventero

• Závislák
« Odpověď #11 kdy: 29 Února 2016, 14:27:17 »
To je otázka na nový rozměr, zda-li je na vině Griver či samotná služba Googlu. Bylo by fajn, kdyby jsi zkusila obrátit se na support Googlu a vznesla dotaz, jestli v inkriminovanou dobu, na tom a tom účtu zaregistrovali něco divného, nebo jestli se u nich něco dělo, co by mohlo v tu dobu mít vliv na tvůj účet.

Ještě pro upřesnění - píše, že data byla smazána do koše. Co to přesně znamená?

Smazala se Ti data z HDD do koše na PC, data na serveru do nějakého "serverového" koše tvého účtu, či data ze serveru úplně a u tebe na hdd do koše PC?

Abby

• Závislák
« Odpověď #12 kdy: 29 Února 2016, 14:50:27 »
Na HDD v PC mi data zmizela úplně (a na Macu a dalších zařízeních zmizela taky, jde o synchronizaci) a na Google Drive (po přihlášení na web) byla v koši a u každého souboru bylo napsáno, v kolik hodin a který den akce proběhla a že grive smazal soubor xy. Bylo to ve stejný den a probíhalo to postupně, víceméně to bylo co vteřinu to jeden soubor. Naštěstí je na GD koš a když v počítači smažeš soubor, na GD se přesune do koše a z něj se automaticky maže tuším po 60 dnech...
Řekla bych, že je na 100% na vině grive a Google jako takový za to nemůže, maximálně tím, že neudělali svou oficiální app.

Mimochodem, dá se nějak zařídit, aby se data z Google Drive automaticky zálohovala resp. synchronizovala třeba na Mega? Bez toho, aby běželi dva klienti.
« Poslední změna: 29 Února 2016, 14:52:53 od Abby »

Ventero

• Závislák
« Odpověď #13 kdy: 29 Února 2016, 15:53:13 »
To asi těžko - to by asi musel být rovnou udělaný dvojitý klient. To je otázka, jestli by se 2 klienti, zaměřený na 1 složku nehádaly v přístupu. Jedině pak SW, stačil by i skript, který jednu určenou složku bude kopírovat do té druhé ...

juwa2

• Závislák
« Odpověď #14 kdy: 29 Února 2016, 16:17:43 »
Citace
nic jako Time Machine jsem nenašla ani pro Linux ani pro Windows
http://www.genie9.com/free_products/free_timeline.aspx
http://backintime.le-web.org/

Abby

• Závislák
« Odpověď #15 kdy: 29 Února 2016, 16:36:58 »
Tracer, to si právě taky myslím, že by se mohli hádat, ale nikdy jsem tohle neřešila. Jedině snad, kdyby šlo jednoho klienta pozastavit o pár minut nebo mu nějak nastavit nižší prioritu, ale nemám tušení, jestli to vůbec je možné.

juwa2, děkuji, oboje vypadá dobře, vyzkouším.

Ventero

• Závislák
« Odpověď #16 kdy: 29 Února 2016, 20:05:12 »
O jednu složku by se nejspíš hádaly. Ale kdyby měl každý svou složku, tak by stačilo ukládat do jedné z nich a do druhé nastavit automatické kopírování. A na to by stačil krátký jednoduchý skript. A kdyby chtěl mít člověk úplnej sichr (pořád by se mohl prát skript s klientem ohledně přístupu), tak by se to dalo koncipovat tak, že si uděláš složku řekněme "Záloha" kam budeš strkat všechna data a z té pak bude skript kopčit jak do složky "GoogleDrive" tak do složky "Mega"

Abby

• Závislák
« Odpověď #17 kdy: 29 Února 2016, 20:28:53 »
Jako nápad to zní zajímavě a asi i funkčně, ale na notebooku mám jen 240 GB SSD a četla jsem, že je více než vhodné ho nezaplňovat "do mrtě" a NUC má zatím 500 GB HDD a stále přemýšlím, jestli koupit jen 32 GB M.2 SSD na systém a dát tam Linux nebo koupit 240 GB a nechat tam jen Windows. Předtím, než mi grive udělal ten problém to bylo jasné, ale teď fakt dost váhám...
A to, že teď mám v cloudu 5 GB neznamená, že to v budoucnu nebude víc. A toto řešení by znamenalo trojnásobek obsazeného místa a to už tak nezanedbatelné není. No, mám nad čím přemýšlet :-)

juwa2

• Závislák
« Odpověď #18 kdy: 29 Února 2016, 21:37:22 »
Složky se dají symlinkovat, není nutné mít stejná data na disku fyzicky 3x

Ventero

• Závislák
« Odpověď #19 kdy: 01 Března 2016, 10:04:06 »
To jo - jen spekulujem, jestli by nebyl problem v konfliktech ohledne pristupu ..

libor007

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #20 kdy: 02 Března 2016, 16:54:31 »
Taky jsem to nedávno řešil, chtěl jsem google drive v linuxu. Sice jsem vyřešil, ALE -  nakonec jsem po dlouhém váhání nesměle zkusil Mega a jsem nadšen. 50GB úložiště, velmi příjemný linuxový klient s možnostmi synchronizace vybraných složek, prostě paráda. V mobilu na androidu taky pohoda. Pro uložení nastavení různých aplikací z mobilu stačí google disk, nebo dropbox. Na zbytek už jen Mega...
PS: mega umí zálohovat fotky z mobilu taky...
Kubuntu 20.04

juwa2

• Závislák
« Odpověď #21 kdy: 02 Března 2016, 18:00:10 »
Nyní probíhá promo akce pCloud.com. Dávají zdarma 50 GB. Klienti pro win, linux a další k dispozici.
Takže kdo má zájem, neváhejte...
http://sharewareonsale.com/s/pcloud-lifetime-cloud-storage-giveaway-coupon-sale
« Poslední změna: 02 Března 2016, 18:09:10 od juwa2 »

martyj

• Závislák
  • Don't buy a new PC, download a better one !
« Odpověď #22 kdy: 02 Března 2016, 18:19:29 »
Píšou tam, že musíš mít registrovaný účet, abys dostal těch 50 GB, ale když jsem ho vytvořil a klik na té promo stránce na "Get 50 GB free" tak mi to napsalo, že uživatel již existuje (pochopitelně). Takže jsem to nějak nepobral.  :o
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

juwa2

• Závislák
« Odpověď #23 kdy: 02 Března 2016, 18:57:06 »
Jde to úplně normálně, na stránce je podrobný návod (je třeba mít vypnuté veškeré blokátory a povolené cookies). Ještě přijde obratem konfirmační mail.
« Poslední změna: 02 Března 2016, 19:05:35 od juwa2 »

martyj

• Závislák
  • Don't buy a new PC, download a better one !
« Odpověď #24 kdy: 02 Března 2016, 19:27:12 »
Tak jsem si to přečetl ještě jednou a je tam napsáno, že je potřeba mít účet na onedrive (to jsem přehlídnul). Takže abych získal těch 50 GB, musím si vytvořit vlastně dva účty. To je pakárna.
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.