Nastavení grive je velice jednoduché a v podstatě nic tak sofistikovaného možné není. Nejsložitější věc, kterou je možné nastavit, je automatická synchronizace a změna ikonky ze světlé na tmavou :-) Pak ještě umí otevřít přímo Google Drive v prohlížeči a ukázat, kolik tam je místa, to je všechno.
Štve mě to, cloud jsem si zvykla používat (hlavně kvůli přístupu k dokumentům kdykoliv a odkudkoliv) a GD mám jednak kvůli kapacitě (117 GB mi nikdo jiný zadarmo nedá) a druhak kvůli tomu, že v mobílku je nativní (přešla jsem z Windows Phone na Android, takže na GD probíhají zálohy, ukládají se tam fotky a tak), na OS X je oficiální app a na Linuxu mi to dlouho fungovalo (i když z neoficiální app jsem nikdy nebyla zrovna dvakrát odvázaná). Předevčírem jsme koupily navíc domů jako multimediální, kancelářské a internetové centrum mini počítač Intel NUC5i3RYH a i když jsme tam daly i Windows 10 (kvůli pár hrám, tenhle prcek je asi třikrát výkonnější než náš Mac :-) ), tak jako primární tam měl jít Mint, stejně jako na notebook Dell, ale kvůli tomu faux pas s GD jsem Mint zatím ani nenainstalovala a přiznám se, že se mi do toho momentálně ani příliš nechce (i když Windows jsou hrůza všech hrůz, něco tak neergonomického jsem snad nikdy neviděla).