Asi ano, já si totiž představuji, že počítač vybalím z krabice, zapnu ho, nainstaluji na něj OS nebo v lepším případě se nainstaluje sám a pak už to jenom používám. Ostatně takhle jsem na to zvyklá 22 let od svého prvního Macintoshe. Bohužel momentálně mi nevyhovuje nabídka Apple ohledně počítačů, tak jsem si koupila obyčejné PC s víceméně parametry současných Maců, které mi vyhovuje po SW stránce evidentně ještě mnohem méně. OS X na tom nechodí, Windows jsou divné a navíc nejsou zadarmo, Linux je prima, ale neustále jsou s ním nějaké problémy a v každé distribuci něco nefunguje, ovšem pokaždé něco jiného. A už mě to vážně nebaví, já chci počítač používat, ne ztrácet zbytečně čas řešením problémů. Jediné, co si tak pamatuji za problémy s Macy bylo, že jsem na něco potřebovala program, který jsem buď stáhla free nebo ho koupila a tak to funguje dodnes. Jenže funguje připojení k serverové tiskárně, funguje nastavení myši, funguje konverze audio a video souborů, funguje prostě všechno, co používám (a že toho vlastně moc není).
Já to prostě vzdávám, evidentně na Linux nemám :-(