Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: instalace  (Přečteno 2591 krát)

DeeDee

• Návštěvník
instalace
« kdy: 06 Října 2016, 16:31:08 »
zdravím, jelikož jsem na ubuntu nový tak si nevím rady, jde o to, že mi NTB nechce nahrát W7, legální i nelegální, ofiko i kopie, o flash nemluvě... nahrál jsem tedy Ubuntu 14.10 a po totální instalaci mi vyskočila možnout upgrade na 16.04 LTS, zjistil jsem že je to stabilní verze s dlouhou podporou a bla bla bla...
problém nastava když chci přes terminál nahrát téměř cokoliv, 99% programů nenainstaluju, vždy vyskočí nějaká chyba typu: 404 not found, byla použita starší verze, není znám příkaz...
No mám to od 2.11, jelikož W7 nahrát nejdou tak se s tím trápím a hledám a zkouším ale za boha nejde téměř nic, seká se to jak 386 bez chlazení, vyčistit se to nedá, zkušel jsem to přes příkaz kterej jsem našel tu na fóru ale téměř beze změn, ubuntu tweak nainstalovat nejde, ani přes terminál ani přes správce, a centrum softwaru pro ubuntu je nepoužitelný, ani přes noc mi to nedokázalo rozbalit nabídku s grafikou...
někde jsem četl že na Widlích funguje vše a chvíli, na ubuntu pořád, to ale není můj případ :/

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re:instalace
« Odpověď #1 kdy: 06 Října 2016, 16:54:37 »
"jelikož W7 nahrát nejdou"
"zkouším ale za boha nejde téměř nic, seká se to jak 386 bez chlazení"

Si si isty ze nemas HW chybu?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

DeeDee

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Října 2016, 17:00:00 »
No, s W7 jsem byl nad míru spokojen, šlapaly skvěle, hlavně rychle, bez větších potíží, až na vyskakujcí otravný antiviry a aktualizace jsem neměl jedinej problém, až do čtvrtka, kdy mi chcípnul HDD, koupil jsem tedy nový a zkoušel jsem 3 dny nahrát nový W7, zkusil jsem všechno, ale stále stejná chyba, v HW problém nebude.. nevím jak to zjistit tady na ubuntu, možná výpis z lspci, víc toho momentálně asi nesvedu :(

juwa2

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 06 Října 2016, 18:36:43 »
Nejdříve si o instalacích OS něco vyhledej a prostuduj, informací je na webu dost. Teprve potom se do toho pouštěj. Nebo požádej zkušeného kamaráda..

Ventero

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 06 Října 2016, 19:43:03 »
HW chybu úplně taky vyloučit zatím nelze  - je spousta příčin, proč může odejít HDD ...
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

DeeDee

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 07 Října 2016, 15:26:19 »
Proč odešel? pač dostal takou jebu až začal házet chybu, že brzo selže. šlapal ještě rok...

A na pročítání webů k instalaci nemám čas, jsem rád že jsem našel tady něco, k něčemu mi pomohl google, kamaráda který toto umí fakt nemám, každej ubuntu odsuzuje - nechápu -, jdu za chvíli zase do rachoty takže dnes toho moc neudělám :/

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.