Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nastavení implicitního grafického prostředí  (Přečteno 3082 krát)

Pájek

• Návštěvník
    • http://www.lg-2008.com
Nastavení implicitního grafického prostředí
« kdy: 08 Března 2007, 21:08:40 »
Zdravim všechny linuxáře! Mam malej problem, mam Ubuntu 6.10 Edgy Eft a doinstalovával sem si tam KDE a najednou se mi při spouštění místo Ubuntu ukazuje Kubuntu a to mě docela *censored*, neví někdo, jak to dostat zpátky? Asi to chci nastavit GNOME jako implicitní, nebo ne? Jak to udělat?

Díky všem! P.
"Když tak, tak když
 když když, tak tak"
 ;) :cool:
 _,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_

Vojtin

• Host
« Odpověď #1 kdy: 08 Března 2007, 21:13:55 »
hledej v menu nebo v přihlašovací obrazovce.

Pájek

• Návštěvník
    • http://www.lg-2008.com
« Odpověď #2 kdy: 08 Března 2007, 21:19:26 »
Citace: Vojtin
hledej v menu nebo v přihlašovací obrazovce.
když dám Správa > přihlašovací obrazovka, tak to chce heslo, ale pak se to nespustí, tak nevim ... :(
"Když tak, tak když
 když když, tak tak"
 ;) :cool:
 _,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_,.+*""*+.,_

Vojtin

• Host
« Odpověď #3 kdy: 08 Března 2007, 21:24:27 »
Zmáčkni ctrl+alt+backspace to tě odhlásí do přihlašovací obrazovky a tam si vyber sezení.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 09 Března 2007, 08:00:34 »
Od olbrait:

v prihlasovacej obrazovke máš možnosť myslím že "sedenia" kde si môžeš zvoliť ktoré graf. prostredie chceš spustiť. Systém by sa ťa mal následne spýtať, či to chceš zmeniť natrvalo alebo len pre toto sedenie.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

vlasto

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 09 Března 2007, 10:15:36 »

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 09 Března 2007, 10:36:43 »
No jestli jsem to pochopil já tak ti to Kubuntu naskočí ještě před přihlašovací obrazovkou?
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

luboš

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 09 Března 2007, 12:37:23 »
Ahoj potřeboval bych radu: na starším PC používám Ubuntu 6.06 LTS Dappera, ale občas mi spadne - rozlišení a musím ho resetnout přes PC, nevadí mi to není to zase příliš často, ale někde jsem se dočetl že na starší stroje je nejvhodnější distro  XUBUNTU, no a teď k té otázce - dá se Xubuntu 6.06 doladit podle návodu na Ubuntu 6.06? nebo jsou tam nějaké odchylky a pokud ano, kde bych sehnal návod na doladění Xubuntu - česky po instalaci? díky luboš lechner

Vojtin

• Host
« Odpověď #8 kdy: 09 Března 2007, 13:47:32 »
Xubuntu je postavený na Gnome, takže by mělo stačit aptitude install xubuntu-desktop a pak už si pohraješ. Bude se stahovat možná ani ne 100MB.

luboš

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 09 Března 2007, 15:14:28 »
díky za odpověď ohledně Xubuntu, mám ještě jeden dotaz: chápu to dobře když se domnívám, že z Ubuntu 6.06 LTS Dapper který používám si můžu doinstalovat jiné graf. prostředí - Xubuntu desktop? a pokud ano našel jsem si ve správci balíků Synaptic balík pod názvem xubuntu desktop, ale jsou tam další - třeba: xubuntu docs, xubuntu live atd. ... stačí nainstalovat jen ten balík XUBUNTU DESKTOP? nebo i ty ostatní? a poslední dotaz - pokud bych se chtěl vrátit nazpět do graf. prostředí GNOME půjde to? a jak? díky za odpověď luboš lechner

Vojtin

• Host
« Odpověď #10 kdy: 09 Března 2007, 16:08:24 »
Tak jinak.
Ubuntu je distribuce Linuxu (Linux=jádro), která používá GUI Gnome a jakékoliv GUI pro Linux jde nainstalovat jako aplikace, tudíž můžeš mít všechny. Pokud chceš zrovna xfce4 (což je GUI v distribuci Xubuntu) stačí doinstalovat xubuntu-desktop a tím se ti doinstaluje distribuce Xubuntu. Můžeš mít i Kubuntu, stačí doinstalovat kubuntu-desktop. Jsi omezen jen velikostí HDD. Výběr GUI se provádí v přihlašovací obrazovce ve volbě sezení (myslim), pokud ovšem nemáš automatický přihlášení do Gnome.
Pokud chceš zachovat bootování a přihlašovací obrazovku vzhledu ubuntu, tak si po instalování xubuntu-desktop změň vzhled přihlašovací obrazovky (někde v menu je klikátko).
Pokud budeš instalovat i kubuntu-desktop, bude stačit nainstalovat kde-core-nenatáhne se celý KDE a nepřepíše se ti vzhled bootování.

Doporučuju vyzkoušet všechny možný GUI ať máš výběr, Linux je o výběru. Taky bych začal uvažovat o upgrade na Feisty, který vyjde v dubnu, vyzkoušet akcelerovaný desktop, uvidíš jak Linux jde kupředu, zpátky ni krok! :)
Jinak Dapper je stabilní odzkoušená verze s podporou ještě dva roky. Takže to ber jen jako tip.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.