Dobrý den, nasdílel jsem si adresář "vymena" (v /etc/exports mam /home/phoenix/Desktop/vymena 192.168.1.6(rw)) a zaboha ho nemůžu nasdílet:
$ sudo mount -t nfs 192.168.1.6:/home/phoenix/Desktop/vymena /home/phoenix/Desktop/a
mount: 192.168.1.6:/home/phoenix/Desktop/vymena failed, reason given by server: Permission denied
Jsem z toho jelen. Zakázal jsem jak normální firewall firehol, tak firewall v routeru, ale stejně. V počítači mam tyhle sítě: 192.168.1.* a 10.0.0.*, ale nefunguje nic, ať nastavim do exports cokoliv...
Nevíte kde by mohla být chyba? Předtím to šlo (bohužel to bude dávno kdy jsem potřeboval sdílet)

Vim, že za den na to určitě přijdeme, protže to musí bejt nějaká blbá chyba. Díky za vaše postřehy...
Zajímavý na tom je, že když jsem si vytvořil soubor /media/vymena, tak to fungovalo. (vytvořil jsem ho jako root). Fungovalo to, i když tenhle soubor nebyl v exports. A právě z toho jsem jelen
...
Tak zkouším dál a zjistil jsem, že nejde namountovat žádnej adresář z domovskýho adresáře (tzn udělal jsem si /media/vymena a nastavil ten adresář jako phoenixův), a druhá divná věc, že v exports vůbec nemam uvedenej /media/vymena, tudíž by to fungovat nemělo, ale funguje to