Odpovím částečně, neb jsem vše nezkoušel.
Takže já jsem si založil PayPal účet (mimoto Skril a ještě 5 dalších, ale o tom asi jindy).
Nikdy jsem jej neprovázal se svým účtem v bance. Jakmile se prováže, stane se součástí účtu a to nechci. Chci mít nějaké drobné bokem. Jelikož účet PayPal není provázán s bankovním účtem, mám na něm limit 10000kč ročně. Tzn suma pohybů na účtu je deset klacků za rok, nikoliv maximální částka.
PayPal (i všechny ostatní platební služby) jsou licencovány ČNB. Tedy jde o oficiální součást Vašich platebních aktivit, jakmile PayPal spárujete s kartou/účtem. Z toho se odvíjí i daně. A také případný EET bonz vašich zákazníků superčechovi, šišlajícímu děcku Babišovi a jeho rektsledů. Daní se tedy okamžitě všechno, co se dle zákona okamžitě danit má. Pokud PayPal nespárujete s bankou, nedaní se nic, protože se nedá určit, komu účet patří. Za to jste odměněna oním desetitisícovým limitem.
Poplatky:
Ty se pořád mění. Mění se tak rychcle, že jsou častěji stejné, než jiné. Nedělám si srandu.
Obecně ale posílající neplatí nic (hahaha). Poplatek se strhne z poslané částky. Takže Gmisiycs pošle 100kč, Kattnienika nedostane 100kč. Obvykle se poplatek pohybuje kolem 1.54%, ovšem výsledná suma nesmí být menší než - a to se právě pořád mění - Loni jsem si všiml, že to byla dvacka. Takže cca 20 CZK + 1.54 % je strženo z poslané částky.
Příspěvky na mých stránkách dopadají takto:
Příspějete 50 CZK - Obdržíme 38 CZK
Příspějete 100 CZK - Obdržíme 86 CZK
Příspějete 200 CZK - Obdržíme 182 CZK
Příspějete 400 CZK - Obdržíme 374 CZK
Převod na bankovní účet a zpět je prý zadara - nemám ověřeno.
PayPal umožňuje, ale je třeba kopat hluboko do meníček, "Poslat jednorázovou částku kamarádovi". Ta je zcela zdarma. Netuším, jestli je tato aktivita nějak kontrolována a limitována. Když jsme testovali nastavení PayPalu u nás, přeposílali jsme si 50 až 100 kč s kolegou cca 5x za sebou. Klaplo to. Nezchudli jsme.