Pěkné, takže místo jednoho kliknutí na zástupce napíšu šíleně dlouhý příkaz, který nemám šanci si zapamatovat nebo vytvořit skript, když nevím jak se to dělá. Navíc tohle řeší jen moje sdílené složky. Co když se budu potřebovat připojit ke sdílené složce jinde? Procházení sítí nefunguje, ale někdo mi sdělí IP adresu, tak ji zadám ve správci souborů, řekne si to o přístupové údaje a bude to fungovat takhle napůl. Nebo budu bůhvíjak dlouho vzpomínat jak se píše ten příkaz a nakonec to vyřešíme tak že spustím Windows nebo přes flashdisk nebo si místo notebooku vezmu MacBook.
Prostě ráda bych to vyřešila systémově. Dolphin jako správce souborů to má umět a dělá to špatně, je tam nějaká chyba nebo dělám něco já špatně, ale ráda bych to vyřešila v GUI, ne v terminálu. GUI tam je proto aby se používalo a aby to zjednodušovalo. Tobě možná přijde příkaz v terminálu jednoduchý, ale pro mě je složitý a nejen že si ho nedokážu zapamatovat, já si ho ani nechci pamatovat, považuji to za zbytečné. Už takhle si pamatuju spoustu zbytečností, které bych z uživatelského hlediska vůbec neměla znát a mám plný OneNote poznámek o Linuxu, což je taky věc která by neměla být potřeba.