- V instalaci (ok chodici) nebylo treba ovladace instalovat. Jen bylo nutne kofigurovat pristup k TTY....
Konfiguraci jsem po aktualizaci a problemu kontroloval, zda se neco nezmenilo.
- U20.04 v tomto PC je cista instalace z Live-CD LTS 64bit (ISO stazeno v 7/2020). Od instalace byl system jiz nekolikrat aktualizovan.
Jednotlive aplikace jsem instaloval do cisteho '/home'. Z hlediska mnou uzivanych aplikaci je zatim bez problemu.
Na tomto PC mam na SSD pouze tuto instalaci, nemam multiboot. Tedy mne nenapadlo zkouset jine jadro.
Nemel jsem ani cas ani chut se v tom nejak rejpat. Tech zmen v aktualizaci bylo velmi mnoho.
Pri chodu aktualizace byly videt mimo jine vymeny mnoha '.lib'.
- Mam nekolik funkcnich PC. Na nich U18-mate 64 i 32bit, U16.04 32bit a U16-mate na 'Raspbbery. Po zkusenostech s temito
instalacemi vim, ze kazda verze muze vyzadovat specificke upravy a instalace pro nektere mene bezne aplikace a ovladani.
(Napr. instalace 'CodeBlocks' na U18-mate 32bit byla bez problemu ale na U18-mate 64bit jsem slozite dohledaval
na webu chybu, ktera neumoznovala instalovanou aplikaci spustit. Popis opravy byl z 2018.
Instalace 'CodeBlocks' na U20-mate delala stejne problemy !)
- U20.04 zde mam nainstalovan pro overeni, co je zde noveho pripadne pro overovani co zde z mnou uzivanych aplikaci chodi a co ne.