On je ten problém trošku jednodušší. Minimálně z mého pohledu. Vůbec by nebylo od věci pokud bys byl (PepanB) víc systematičtější. Koukni se v terminálu na výpis smartctl -A /dev/sdb
a pak na výpis smartctl -A /dev/sda
Jsem přesvědčen, že tam najdeš rozdíly. Třeba u mne bys s egrep Temperature_Celsius nepochodil. Protože výpis smartctl u mne vyprodukuje toto: === START OF SMART DATA SECTION ===
SMART/Health Information (NVMe Log 0x02)
Critical Warning: 0x00
Temperature: 26 Celsius
Available Spare: 100%
Available Spare Threshold: 10%
Percentage Used: 0%
Data Units Read: 3 106 301 [1,59 TB]
Data Units Written: 3 953 737 [2,02 TB]
Host Read Commands: 32 972 436
Host Write Commands: 45 967 152
Controller Busy Time: 292
Power Cycles: 1 071
Power On Hours: 90
Unsafe Shutdowns: 15
Media and Data Integrity Errors: 0
Error Information Log Entries: 0
Warning Comp. Temperature Time: 0
Critical Comp. Temperature Time: 0
Temperature Sensor 1: 26 Celsius
Temperature Sensor 2: 26 Celsius
To znamená, že u mne funguje smartctl -A /dev/nvme0 | egrep Temperature:
U Tebe nejspíš smartctl -A /dev/sda | egrep Temperature:
Avšak pokud se pořádně koukneš na výstup předešlého a na obsah souboru /sys/class/hwmon/hwmon*/* tak zjistíš, že je to úplně to samé. To znamená že smartctl čte ty informace od jádra zde. A točíme se v kruhu! Volíš řešení, které více zatěžuje systém díky exec místo abys použil řešení co už má conky v sobě zabudované. Oni ty programy načítají z těch senzorů také jinak než že šáhnou na /sys/......../hwmon2 Oni prochází celý strom hwmonu a čtou soubory name. A z těch zjistí s jakým typem zařízení mají co dočinění. Jestli je to grafika, disk atd. Takže jak už jsem psal nedávno použij již od autorů conky zabudované hwmon. Je to to nejčistší možné řešení. A abysme Tě mohli pomoc ktrerý ten správný adresář hwmonu použít, dej sem výstup příkazu ls -la /sys/class/hwmon/
A ještě cat /sys/class/hwmon/hwmon*/name
Myslím, že se pak posunem dál.