Děkuji všem co měli snahu nějak pomoci jdu nazpět na widle
rs
Abych to trošku odlehčil. Dneska jsem se pokoušel nainstalovat na čistý SSD Widle10. No porod. Náhodné chování instalátoru... to chceš.
Prvně se Windows nainstalovaly, ale nebootovaly. Zkoušel jsem všechny jednotky. Nevím kam daly, nedaly boot.
Jednalo se o GPT/EFI.
Napodruhé jsem odpojil šecky přebytečné jednotky, ale i tak. Windows nadával sám sobě, že má špatné pořadí oddílů, které si sám v rámci své instance instalátoru vytvořil. Pořídil jsem si na památku foto. Nějak je Microsoft schizofrenní poslední roky.
Nakonec jsem to co vytvořil smazal a potom už se nainstaloval a dokonce bootoval!
Poté jsem ještě musel ručně stručně zvětšit ten 100MB EFI oddíl a přesunout ten 16MB oddíl(EasyUS partition manager) a smazat z win boot menu předešlý záznam Windows(asi záznam instalace kvůli recovery oddílu) msconfigem.
A potom už jen čekat, až se aktualizuje a dávat znovu a znovu aktualizace, ač se jednalo o sestavení 22H2, kdy některé aktualizace selhaly.
Takže.... mnoha restartům zdar!
Tak ať si spokojen a zdárně je nainstaluješ.
A abych vyrovnal váhu. KDE Neon instalátor 1x spadl(calamares či jak se to jmenuje).