Nezlob se, ale nechci se bavit o výhodách nebo nevýhodách Applu, 1. se to sem úplně nehodí a 2. by z toho (jako obvykle) vznikl ukázkový flamewar a to opravdu nechci.
Jen připomenu věc, kterou zde ví každý, kdo mě aspoň trochu zná, že máme od jablíčka prakticky úplně všechno a opravdu nejde o pozérství, ale o racionální důvody, jako je třeba spokojenost. Moje žena kvůli práci potřebuje Windows, MS Office a Teams, takže aktuálně má můj MS Surface Pro 5, který jsem dostala od kamaráda a protože mě se Surface líbí taky, tak jsem si koupila starší Pro 6, kde jdou Windows 11, ale vlastně jen na hraní, protože pro Windows neexistují app, které používám, ale aspoň tam jde sync hesel a bookmarků (Bohužel z tohoto důvodu mám Linux taky jen na hraní, protože chybí SW). Pak mám herní PC, který je fakt jenom na hry, ale práci dělám na Macu, mám Mini M1, starý MacBook Air 2017, kde mám přes OpenCore Venturu, dokonce i rodiče už jsou jableční, resp. mamka používá už druhý MacBook Air (má aktuálně M1 2020, předtím asi 8 let taky MBA a ještě předtím PC, kde byly původně Windows a pak chvíli Linux, nezvládala ani jedno. A u Macu máme tu obrovskou výhodu, že bez jakékoliv konfigurace dopředu se k ní v případě nutnosti na dálku připojím, projde to přes cokoliv a stačí znát Apple ID, je to něco jako VNC, prostě vzdálená plocha) a od té doby, co má Mac přestaly dotazy typu "jak udělat tohle" a "tohle fungovalo a nefunguje" a z původního Androidu a Garmin Venu SQ přešla na iPhone SE 2020 a Apple Watch 7. Tátovi budeme příští týden kupovat iPhone 14 a Apple Watch 8 (podotýkám, že tátovi je 80 a mamce 77). No a pak tu jsou HomePody, Apple TV, AirTagy a tak, prostě kromě Time Capsule.
Ale prosím, nedohadujme se, proč je to dobré nebo špatné. A omlouvám se, že jsem se tak rozepsala OT.