no tak som teda VELMI sklamany

tesil som sa na linux ale zrovna s niecim takymto som neratal
(ospravedlnujem sa, ze pisem bez diakritiky ale defaultne pouzivam en klavesnicu a budem musiet zistit kde sa da zmenit)
pre istotu som si vlastne vsetky dolezite data zalohoval, takze pokial viem som o nic neprisiel, ale linux (instalacia) ma dost sklamala
tak som teda usekol z Ccka - win tam bol, a tu cast som presunul k extended, a tam som urobil 2 logical particie, swap a ext3
dal som dalej a..... bum, error a hodil mi to ako UNKNOWN, ciernym, povodnu prvu particiu, win sa uz nerobehol takze ted mam cisto linux
aj tak uz ten win potreboval reinstall a aspon sa ted odhodlam vypalit a zlucit aj 2. particiu a urobit si na disku poriadok, ale aj tak som zklamany, ze to instalacny program ubuntu nezvladol...
(dal som teda tych 32gb ako 31 pre lin a 1 pre swap)
teraz stahujem aktualizacie
par dni takto pobezim kym nezozeniem media na masove vypalovanie a potom ma cakan ieco na co mam opat par otazok:
rad by som prevadzkoval 2 linuxy, takze by som si dal par gb na zaciatku disku pre win (potrebujem ho mat kvoli dakemu softu), dalej 15+1 a 15+1 pre 2 linuxy (staci cisto pre instalaciu 15 nie? ked dam pre sobone data dalsiu particiu-/home ci ako sa oznacuje nepamatam ted presne), osobne data - co zostane a potom koniec hdd nexam DATA ntfs tak ako je
prosim trosku sa mi k tomu vyjadrite

ax teda to bol vylev, ale ... pisem si veelke minus...