Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: KDE a čeština  (Přečteno 1819 krát)

Myšpulín

• Návštěvník
KDE a čeština
« kdy: 21 Dubna 2007, 16:18:08 »
Dobrý den,
mám kubuntu s KDE, které je jen anglicky - existuje možnost ho nějak počeštit nebo čeština je puze pro prostředí Gnome.
Díky

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
KDE a čeština
« Odpověď #1 kdy: 21 Dubna 2007, 16:33:09 »
naistalovat tyto balíčky:
language-pack-kde-cs
language-pack-kde-cs-base
language-support-cs
mozilla-firefox-locale-cs-cz
openoffice.org-l10n-cs

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
KDE a čeština
« Odpověď #2 kdy: 21 Dubna 2007, 17:00:24 »
Je to naprosto jednoduché a klikací (ve Feisty Fawn, už se napamatuji, jestli to bylo i v Edgy).

V nastavení systému zvolíte "Regions" a zvolíte Install new language, zvolíte češtinu, spustí se adept-batch, stáhne to, zvolíte si češtinu jako výchozí. Přehodí se to myslím až po restartu KDE (ctrl+alt+backspace).
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

Honzin

• Stálý člen
  • **
KDE a čeština
« Odpověď #3 kdy: 21 Dubna 2007, 17:13:35 »
Citace: Kačer
Je to naprosto jednoduché a klikací (ve Feisty Fawn, už se napamatuji, jestli to bylo i v Edgy).

V nastavení systému zvolíte "Regions" a zvolíte Install new language, zvolíte češtinu, spustí se adept-batch, stáhne to, zvolíte si češtinu jako výchozí. Přehodí se to myslím až po restartu KDE (ctrl+alt+backspace).
Přesně takhle jsem to ráno udělal a mluví to na mě česky, takže směle do toho...

Myšpulín

• Návštěvník
KDE a čeština
« Odpověď #4 kdy: 28 Dubna 2007, 09:27:30 »
Díky moc, nějak jsem si hrál s manažerem aktualizací a povedlo se mi stáhnout tu češtinu a teď to funguje dobře.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.