Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Mikrofon ve Skype - nefunguje nahrávání [vyřešeno]  (Přečteno 12371 krát)

oudrnicky

• Návštěvník
Mikrofon ve Skype - nefunguje nahrávání [vyřešeno]
« kdy: 06 Května 2007, 10:31:56 »
Zdravím potřeboval bych zprovoznit Skype v Ubuntu 7.04. Mikrofon nejde ani v předu ani na zadním panelu. Na desce je ADI 1988 8chanel high definition audio cocdec. Na poslech je zvuk výborný. Několikrát se to zde řešilo a vše včetně úpravy xml souborů ve Skype, instalaci statické verze a také samishřejmě všemožná nastavení mixeru. Nemáte někdo nápad jak mikrofon rozchodit? V Linuxu je karta zřejmě podporována protože při zkoušce v Suse 10.2 jde i mikrofon perfektně.
« Poslední změna: 01 Dubna 2008, 18:23:16 od Anna Taliánová »

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
Mikrofon ve Skype [vyřešeo]
« Odpověď #1 kdy: 06 Května 2007, 12:19:41 »
A funguje mikrofon v jiných aplikacích? třeba Programy->Zvuky a Video -> Nahrávání zvuku?
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

oudrnicky

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Května 2007, 23:10:46 »
Citace: jakub.lucky
A funguje mikrofon v jiných aplikacích? třeba Programy->Zvuky a Video -> Nahrávání zvuku?
Nahrávání zvuku v Feisty také nefunguje, ale zvuk mikrofonu ve sluchátkách slyším.

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #3 kdy: 07 Května 2007, 00:14:39 »
Aha, takže mikrofonový vstup jako takový funguje, jen z něj nefunguje nahrávání...
Zkuste v Nahrávání zvuku měnit Vstup (či jak to tam bude česky, já to mám anglicky jako Capture)

A taky se koukněte, jestli používáte Alsu nebo OSS
alt+F2 -> Gnome-volume-control    tam pak file->Change Device
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
« Odpověď #4 kdy: 14 Května 2007, 23:03:21 »
Zdravim,

Jediné, co jsem nerozchodil v FF 7.04 je mikrofon, takže mi nefunguje ani Skype.

Mikrofon funguje, slyším se v reproduktorch. Ovšem na Skype Test Call nic na záznam nenahraji. V Záznamníku zvuku taktéž nic. Hudba v Amarok jede, video, tedy zvuk v Kaffeine funguje.
Hrál jsem si s nastavením Ovládání hlasitosti, přepínal mezi HDA NVidia (Alsa mixer) a Analog devices AD 1988 OSS.
Záznamník zvuku při nahrávání se tváří, že nahrává, ale zvuk nejde přehrát.
V Systém -> Volby -> Zvuk - jsem se pokušel nastavit zvuk, ale bezvýsledně. Vše bylo nastavené na Automatickou detekci, slyšel jsem táhlý tón, kromě Záznam zvuku, který byl nastaven na Alsu. Odsud nebyl slyšet žádný zvuk.
Ve skype jsem taktéž přehazoval Alsu a OSS, ale nic nepomohlo.
Kombinace mezi Skype, ovládáním hlasitosti, nastavení zvuku a Alsy s OSS nepomohlo.

Zvukovka integrovaná na zakl. desce Asus M2N. ADI 6-chanel High Definition Audio CODEC Supports Jack-Sensing.

Při instalaci jem měl ještě vloženou starou zvukovku, protože 6.06 tuto zvukovku nepodporovalo. Na teto zvukovce zvuk a mikrofon fungoval dokud jsem nenainstaloval FF 7.04. Hádaly se mezi sebou, jednou šel zvuk (mikrofon už nešel) z jedné, pak zase z druhé, tak jsem ji vytáhl.

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 15 Května 2007, 15:42:33 »
Citace: jakub.lucky
Aha, takže mikrofonový vstup jako takový funguje, jen z něj nefunguje nahrávání...
Zkuste v Nahrávání zvuku měnit Vstup (či jak to tam bude česky, já to mám anglicky jako Capture)
Tohle taky nezabralo. Záznamník zvuku při nahrávání se tváří, že nahrává, přibývá čas, ale zvuk nejde přehrát, posuvník se neposunuje.
Nejde někde zakázat zvukové zařízení?

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #6 kdy: 15 Května 2007, 17:21:34 »
Pri zazname zvuku v gnome si dajte pozor lebo nahravku najprv treba ulozit cez ulozit ako a az potom si ju mozete prehrat. Mne nahravanie z mikrofonu funguje iba pri nastaveni nahravat zo - zachytit a v skype mam nastavene v zvukovych zariadeniach ALSA
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 15 Května 2007, 19:42:16 »
Citace: Tibor
Mne nahravanie z mikrofonu funguje iba pri nastaveni nahravat zo - zachytit a v skype mam nastavene v zvukovych zariadeniach ALSA
Ve Skype mám taky alsu.
Nahrávku ze záznamu zvuku jsem uložil, ale nic nepřehrává-prostě ticho.
Kde jsi nastavil NAHRÁVAT Z - ZACHYTIT, tohle nemůžu najít.
« Poslední změna: 01 Dubna 2008, 18:24:56 od Anna Taliánová »

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #8 kdy: 15 Května 2007, 20:02:11 »
V programe zaznam zvuku je to v strede pod tou listou ktora ukazuje kolko sa nahrava (prehrava).
« Poslední změna: 01 Dubna 2008, 18:25:19 od Anna Taliánová »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 15 Května 2007, 20:48:15 »
Takže jsem to vyřešil podle návodu: http://wiki.ubuntu.cz/Test_mikrofonu
Konkretně:

Přes Ovládání hlasitosti

Otevřete si Ovládání hlasitosti dvojitým poklepáním na ikonu reproduktoru v pravém horním rohu. Přes nabídku Upravit → Nastavení můžete nastavit, které všechny zvukové kanály můžete ovládat.

Na panelu Přehrávání se ujistěte, že máte zapnuté přehrávání zvuků Master a PCM, případně i Front a Surround. Pokud si nastavíte hlasitost mikrofonu, měli byste slyšet ozvěnu z reproduktorů, pokud do mikrofonu mluvíte. Na normální použití by mělo být přehrávání mikrofonu vypnuto.

Na panelu Záznam nastavte hlasitosti jednotlivých záznamových zařízení. Nezapomeňte odškrtnout ikonku mikrofonu u zařízení, ze kterých chcete nahrávat.

Na panelu Přepínače doporučujeme zapnout Mic Boost (pokud máte), podstatně to zvýší citlivost mikrofonu.

Moje nastavení:

Skype - Alsa

Záznam zvuku - Zaznamenávat ze vstupu - Capture 2

Ovladani hlasitosti - v nastaveni jsem zatrhl všechno, v záložce Nahrávám - odškrtnout červené křížky u mikrofonku. V založce  Možnosti - Playcback Source - PCM, zbytek MIC.

Třeba to někomu pomůže.

Díky za snahu Tiborovi a všem ostatním.

mys_iak

• Návštěvník
Re: Mikrofon ve Skype [vyřešeo]
« Odpověď #10 kdy: 19 Listopadu 2007, 10:37:02 »
hmm a tento problem je tu zas. v FF mi to islo v poho... ale to som mal ubuntu. teraz som presiel na Kubuntu GG. nejde mi microfon v SKYPE ani v VOIP... neviete mi s tym niekto pomoct?
« Poslední změna: 01 Dubna 2008, 18:27:24 od Anna Taliánová »
Ubuntu II- Lenovo R500 T8400 , ati HD3470 , 2gb ram, 160GB HDD

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #11 kdy: 19 Listopadu 2007, 15:00:35 »
V Kmix musíte mít povolenou červenou signalizaci pro nahrávání a zelenou pro přehrávání v reproduktorech.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

mys_iak

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 20 Listopadu 2007, 07:57:32 »
no nastavene to tak mam a nejde to skusal som skype skusobny hovor a nic nenahralo :(
Ubuntu II- Lenovo R500 T8400 , ati HD3470 , 2gb ram, 160GB HDD

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.