Tak jsem do toho sel a vidim, ze to byla chyba
1. pri instalaci mi nedal moc moznosti, kam primontovat existujici partitions, obsah jedne partition, kterou jsem pred tim nezformatoval, vyhazel do adresare /home
takze je tam /home/uzivatel /home/neco1 /home/soubor... proste bordel
v ubuntu 9.04 se mi diskove oddily zobrazovaly prehledne jako disky a byly primontovane napr pod /media/data (jak jsem to pojmenoval pri instalaci) V Ubuntu 11 je to bordel
2. vyzkousel jsem nejaky ten Disc manager, chtel jsem odpojit, smazat, zmenit nektere diskove oddily. Vyhazovalo to na me porad nejaky error s nejakym cislem... nemam silu resit
3. nemohu se prihlasit jako root, resp. nemohu sam rucne zadat uzivatele v grafickem prihlaseni (omezovani prav jak u MS)
4. Tlacitka max, min, close na liste jsou vlevo, no to je skandal !!!
5. nemuzu najit terminal s prikazovou radkou, bezte do pr****
6, porad to nekde hrabe a je to pomale, jak XPka, pritom ubuntu 9.04 svistely
7. zvukovka - kdyz pripojim reproduktrory, hrajou potichu, vnitrni speaker rve jak na lesy po odpojeni repraku, ubuntu 9 s tim nemel problem
.. tak to jen pro zacatek. Pripada mi to, jak kdyby se vyvojari nechali inspirovat MS, clovek musi porad nekde klikat, aby neco nasel. S Ubuntu 9.04 jsem nemel nejmensi problem, snad jen CZ utf-8 / Scintilla a perl si nerozumely, ale to byl fakt detail.
Jdu hledat rozumne distro