Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: prosba pro milovníky terminálu...  (Přečteno 31369 krát)

nettezzaumana

• Host
Re: prosba pro milovníky terminálu...
« Odpověď #75 kdy: 18 Října 2007, 16:08:04 »
Citace: #73
« Poslední změna: Dnes v 04:02:38 pm od Anna Taliánová »
Vazena anicko -- tentokrat tvoji zmenu nevidim, ale zacina mi to lezt pekne krkem -- minule jsem to nekomentoval, ale zmenila jsi mi topic prispevku a pred tim o5 nekolikrat..

jdi s tim nekam zlato -- nejsem zvedavej u svych prispevku na takovejhle typ moderovani -- ps. a neuraz se! ruku na srdce, vsiml jsem si, ze ty tohle delas casteji nez je zdravo.

prosim -- nemen me prispevky -- UZ NIKDY!

Citace
« Poslední změna: Dnes v 03:00:03 pm od Anna Taliánová »
-- o5 tve pusobeni u Rincewinda -- co to ma znamenat?
« Poslední změna: 18 Října 2007, 16:09:52 od nettezzaumana »

boon

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #76 kdy: 18 Října 2007, 16:14:19 »
moderátor má právo kdykoliv a jakkoliv moderovat jakýkoliv topic v souladu s pravidly forum.ubuntu.cz. Zastávám se Aničky, neb i když není vyloženě guru, stará se tu o to fórum po stylistické stránce, přesouvá, chodí sem pravidelně a tak nějak celkově k ní cítím sympatie. Pokud se ti její jednání nezdá, napiš jí slušnou formou soukromou zprávu, jsme přece lidi a vše se dá vyřešit slušným "prosím, nedělej tohle..."
« Poslední změna: 18 Října 2007, 22:28:19 od Anna Taliánová »
Ubuntu 7.10 GG  user, little Windows user (in shame)
C2Q 6600 (2,4 Ghz), 4Gb ram, Radeon HD3870 512mb

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #77 kdy: 18 Října 2007, 16:19:08 »
4boon -- nech anicku at se brani (bude-li chtit) sama..
ps. a prave protoze jsme lidi, tak proc si to nerict?

4anicka -- opakuji, neuraz se.. je to namitka proti konkretni veci .. zadne city a nic kolem v tom nejni..

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #78 kdy: 18 Října 2007, 16:20:28 »

Doporučuji vám přečíst si pravidla fóra. Administrátoři a moderátoři mají právo příspěvky upravovat a pokud se vám to nelíbí, tak na toto fórum nechoďte.

phobus

• Návštěvník
« Odpověď #79 kdy: 18 Října 2007, 16:40:40 »
Ja som na Ubutu asi 1 mesiac a vsetko co sa da (co viem) tak robim cem prikazovy riadok
(spustam Mozillu,Skype,Unrar.....az po zastavenie PC). Neviem preco ale je mi to strasne pohodlne.
« Poslední změna: 18 Října 2007, 17:01:52 od Anna Taliánová »

anicka

• Host
« Odpověď #80 kdy: 18 Října 2007, 16:47:22 »
Citace: #73
« Poslední změna: Dnes v 04:02:38 pm od Anna Taliánová »
Vazena anicko -- tentokrat tvoji zmenu nevidim, ale zacina mi to lezt pekne krkem -- minule jsem to nekomentoval, ale zmenila jsi mi topic prispevku a pred tim o5 nekolikrat..

jdi s tim nekam zlato -- nejsem zvedavej u svych prispevku na takovejhle typ moderovani -- ps. a neuraz se! ruku na srdce, vsiml jsem si, ze ty tohle delas casteji nez je zdravo.

Citace
« Poslední změna: Dnes v 03:00:03 pm od Anna Taliánová »
-- o5 tve pusobeni u Rincewinda -- co to ma znamenat?

Nic závažného.
Tedy konkrétně: původně jste měl, Nettezzaumano, v příspěvku "vyplivaji" - hrubka (nebo to možná byl pokus o vtip od Vas?), "startky ... steven segal ... linuxu ... ubuntu" - dovolila jsem si jen zvolit velké písmeno pro značky nebo registrated (TM) Linux, Ubuntu. Nic víc.

Rovněž u jiných uživatelů opravuji hrubé gramatické chyby, případně velká písmena či běžné překlepy (třeba vypadne písmenko ze slova) a někdy kód či výpis z terminálu anebo souboru uživatele fóra zvýrazním italikou, aby to bylo lépe vidět... That´s all.
« Poslední změna: 18 Října 2007, 18:13:14 od Anna Taliánová »

Marvn

• Stálý člen
  • **
  • Take it easy :)
« Odpověď #81 kdy: 18 Října 2007, 16:57:12 »
Citace
ale pro plno veci GUI nejsou a nebudou...
Marvn nesouhlasím, jak již zde bylo zmíněno, Linux stejně jako win stejně jako MAC, prostě k těm klikátkům směřují. Stačí se podívat do minulosti  (pár let zpět) - a to jak na win tak Linux tak MAC, prostě vývoj se nedá zastavit - možná ty klikátka na všechno nebudou za 5 let, ale možná budou zat 10 let nebo za 50 let, to asi nikdo nemůže odhadnout, ale trend je jasný - klikátka.
to ale pocita s tim, ze budou klikatka vyvijet vyrobci HW (respektive budou je vyvijet i na Linux) a oni to delat nebudou, dokud Linux nebude mit vyraznejsi podil mezi OS...
btw. klidne se vsadim, ze na muj ADSL modem nebo USB-TV zadny graficky instalator nebude ;)
« Poslední změna: 18 Října 2007, 17:05:45 od Anna Taliánová »
Arch Linux x64 (KDE) | KISS  :-*
"Ignorance isn't stupidity, but choosing to remain ignorant is."

tomubuntu

• Host
« Odpověď #82 kdy: 18 Října 2007, 16:58:55 »
S nadějí čekám na vydání OS Bezterminalbuntu.
Přátelé, právě jsem si přečetl kompletní návod "Aplikace pro konzoli" (http://wiki.ubuntu.cz/Aplikace_pro_konsoli) a málem jsem omdlel. Mám pocit, že žiju na jiné planetě, ale nedovedu si představit situaci, kdy bych si pustil hudbu pomocí
mocp /data/Hudba/Raduza/*
a posílal zprávu pomocí příkazu:
echo 'Zpráva' | mail -s předmět uživatelské_jméno@server.cz
možná v seriálu LOST.
Jo to v roce 1978 jsem skákal radostí, když jsme si ve strojáku (6502) napsal prográmek který dělal stopky, nebo budík...
Omlouvám se, ale kdyby nebyla GUI, tak bych dnes žádný počítač NEPOUŽÍVAL.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #83 kdy: 18 Října 2007, 17:04:26 »
S nadějí čekám na vydání OS Bezterminalbuntu.
Přátelé, právě jsem si přečetl kompletní návod "Aplikace pro konzoli" (http://wiki.ubuntu.cz/Aplikace_pro_konsoli) a málem jsem omdlel. Mám pocit, že žiju na jiné planetě, ale nedovedu si představit situaci, kdy bych si pustil hudbu pomocí
mocp /data/Hudba/Raduza/*
a posílal zprávu pomocí příkazu:
možná v seriálu LOST.
Jo to v roce 1978 jsem skákal radostí, když jsme si ve strojáku (6502) napsal prográmek který dělal stopky, nebo budík...
Omlouvám se, ale kdyby nebyla GUI, tak bych dnes žádný počítač NEPOUŽÍVAL.

Krásný příklad typického příspěvku Trolla.

Btw. mocp na přehrávání hudby běžně používám, stejně tak textový editor vim (na drobnosti nano), jako prohlížeč souborů Midnight Commander, aplikace z repozitářů instaluji jedině pomocí apt a aptitude a občas použiji i elinks. Asi budu zralý pro cvokhaus :-).

menganito

• Závislák
« Odpověď #84 kdy: 18 Října 2007, 17:20:19 »
Hm, mne osobne sa písanie mailu cez mail vidí fakt úplne jednoduché (až na to že by som si musel z Thunderbirdu najprv vytlačiť zoznam kontaktov), už len pre tú rýchlosť (zadám jeden príkaz stlačím enter a mail je na ceste oproti zhruba 15654884 kliknutiam v Thunderbirde ;-) ).
Na druhej stene, čo sa týka klikátok -- keď som si prvý krát prečítal že X server sa bude dať nastaviť v grafickom prostredí sánka mi spadla až na zem (a to som pomerne vysoký), ten textový súbor som furt nejak rozvŕtal...

Všeobecne si myslím že je fakt skvelé že cca 100% úkonov na PC sa dá robiť aj bez myši :) a zároveň cca 80% z nich má aj GUI ekvivalent - tomu vravím možnosť voľby.

YHBT. YHL. HAND
« Poslední změna: 18 Října 2007, 17:35:22 od Anna Taliánová »

Pavelp

• Host
« Odpověď #85 kdy: 18 Října 2007, 22:11:50 »
Citace
Tohle ja bezne pouzivam ve skriptech, ktere mi maji poslat vysledek nejake akce.
Abych tim posilal normalni postu me nenapadlo ani ve snu, ale v programu je to dobry pomocnik. Pouzivam nastroje, ktere potrebuju a vyhovuji mi. Delejte to taky tak. Nesnazte se argumentovat za kazdou cenu prekroucenymi fakty, dost to snizuje Vasi duveryhodnost.
« Poslední změna: 19 Října 2007, 06:37:40 od Pavelp »

tomubuntu

• Host
« Odpověď #86 kdy: 19 Října 2007, 08:07:06 »
Citace
Tohle ja bezne pouzivam ve skriptech, ktere mi maji poslat vysledek nejake akce.
Abych tim posilal normalni postu me nenapadlo ani ve snu, ale v programu je to dobry pomocnik. Pouzivam nastroje, ktere potrebuju a vyhovuji mi. Delejte to taky tak. Nesnazte se argumentovat za kazdou cenu prekroucenymi fakty, dost to snizuje Vasi duveryhodnost.

Ve skriptech je to asi nutné a užitečné.
Díky, máte pravdu, již jsem plno věcí pochopil.  Myslel jsem, že jsem na fóru pro BU (klikače a myšaře).
Omlouvám se. Jsem s Ubuntu začátečník, který chce mít funkční systém a s ním si hrát (ne programovat, ne psát skripty), hrát ve smyslu, koukat na filmy, telefonovat Ekigou, Skypovat a mailovat Thunderbirdem a hledat náhradu za iTunes... Toť vše.

menganito

• Závislák
« Odpověď #87 kdy: 19 Října 2007, 09:41:44 »
Ale toto je fórum aj pre BU, len treba trochu chcieť.
Konkrétne v tomto vlákne ste nepredložili žiaden konkrétny problém, len všeobecné tvrdenie "nemám rád príkazový riadok", pričom ste ho rozviedli na diskusiu, ktorá nemá žiaden zmysel a má už 87 príspevkov... Pri zadaní konkrétnej požiadavky o podporu sa určite nájde niekto kto bude schopný a ochotný Vám presne povedať aké píkazy máte použiť, čiže je to aj pre Vás jednoduchšie ako rozmýšľať, ktorá asi tak česká položka v menu by mohla zodpovedať anglickému "update" (napríklad). Keď zadáte príkaz v shelli, je absolútne isté, že u Vás aj u pistaľa návodu (ktorý môže byť Dán, Rus alebo aj Hotentot) je to vždy to isté. V každom jazyku, v každej krajine, vždy.
Ak Vás ani toto nepresvedčí že písanie príkazov je lepšie ako klikanie kade-tade, tak z mojej strany asi nič, alebo nechcete byť presvedčený.

tomubuntu

• Host
« Odpověď #88 kdy: 19 Října 2007, 09:59:59 »
Ale toto je fórum aj pre BU, len treba trochu chcieť.
Konkrétne v tomto vlákne ste nepredložili žiaden konkrétny problém, len všeobecné tvrdenie "nemám rád príkazový riadok", pričom ste ho rozviedli na diskusiu, ktorá nemá žiaden zmysel a má už 87 príspevkov... Pri zadaní konkrétnej požiadavky o podporu sa určite nájde niekto kto bude schopný a ochotný Vám presne povedať aké píkazy máte použiť, čiže je to aj pre Vás jednoduchšie ako rozmýšľať, ktorá asi tak česká položka v menu by mohla zodpovedať anglickému "update" (napríklad). Keď zadáte príkaz v shelli, je absolútne isté, že u Vás aj u pistaľa návodu (ktorý môže byť Dán, Rus alebo aj Hotentot) je to vždy to isté. V každom jazyku, v každej krajine, vždy.
Ak Vás ani toto nepresvedčí že písanie príkazov je lepšie ako klikanie kade-tade, tak z mojej strany asi nič, alebo nechcete byť presvedčený.
Díky chápu. Každému někdy tečou nervy a mě se to stalo právě včera nad terminálem. ;) Věřte, že jsem instalováním ovladačů do tohoto notebooku (Compaq Presario C540ea) strávil již několik desítek hodin (když počítám i ovladače pro Windows)... S terminálem už jsem se smířil a nejdeme si vzájemně "po krku". :-)

Problém stále trvá a je zde:
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=15162.0
Díky předem za jakékoli rady a tipy.

menganito

• Závislák
« Odpověď #89 kdy: 19 Října 2007, 10:20:29 »
Wow tak s WiFi Vám pomôcť fakt neviem, ja som pekne krásne zakáblovaný a nepohnem sa odtiaľto asi nikdy :P, ale predpokladám že riešenie na seba nenechá dlho čakať (pokiaľ to nie je jedinečný a exotický problém).
« Poslední změna: 19 Října 2007, 12:01:07 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.