roninek, tak sem asi tam kde jsem byl. zrovna jsem chtěl odeslat příspěvek:
Ahoj.
Měl jsem a evidentně mám problém, že asi před týdnem jsem se zničehonic nemohl dostat na forum. Ubuntu a ostatní bylo v pohodě... Tento stav trval až do dneška.
Prostě jenom na forum se ne a ne dostat a to ani z normálně používaného systému, ani z virtuálního a ani s bootovací GG 7,10...
ping serveru bez úspěchu.
končí to takto:
x@x-notes:~$ sudo ping forum.ubuntu.cz
PING forum.ubuntu.cz (32.1.20.136) 56(84) bytes of data.a nic
--- forum.ubuntu.cz ping statistics ---
203 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 202196ms
Zkoušel sem napsat i někomu na email ale žádná odezva. Ten email v kontaktech u správce stránek asi nefachčí, nebo je seznam blokován.
Po chvíli chroustání mi to vždy vypsalo:
"Chyba spojení
Firefox nemůže navázat spojení se serverem forum.ubuntu.cz.
* Server je dočasně nedostupný. Akci prosím zopakujte za chvíli.
* Pokud se vám nezobrazují ani ostatní stránky, zkontrolujte síťové připojení vašeho
počítače.
* Pokud je váš počítač chráněn firewallem a nebo proxy serverem, zkontrolujte, zda má
Firefox přístup na Internet."
Je jasné, že chyba byla někde mezi notesem a serverem.
Docela by mě zajímalo, čím by to konkrétně mohlo být a jestli forum server blokuje nějaké IP.. (Popřípadě jestli by je šlo někde zveřejňovat)
Používám O2 připojení.
dočasným a asi nejjednodušším
řešením je přístup na forum pomocí:
http://anonymizer.mojeip.cz/dále možno přiřadit v /etc/hosts správnou ip k foru ubuntu
a nejlepší řešení je popsáno v tomto příspěvku, tedy, správce forum.ubuntu.cz by měl předělat DNS záznami, jinak se sem nedostane polovina lidí na netu:
No obavam se, ze po restartu nastane opet problem, protoze se DNSko prepise tim, co preda modem z DHCP. Takze bych zkusil spise poprosit Ondreje, at zkusi zmenit DNS zaznam z CNAME na bezny A zaznam IP, obavam se, ze cely pes bude zakopany v tom, ze si modemy s CNAME neporadi. A jak nekdo nahore napsal, preci si vetsina uzivatelu Internetu, kteri maji tyhle radobymodemy nebude upravovat DHCPckoveho klienta tak, aby neprijimal DNS server takovy, ale jiny, preddefinovany ...
A co se tyce Windows, zkuste vlezt do nastaveni IP protokolu a u DNS serveru dejte, ze nebudou brany z DHCP serveru, ale budou nastaveny rucne a tam jej vyplnte.