Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problem s forum.ubuntu.cz  (Přečteno 24729 krát)

Czario

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 639
  • skill :: passive-llama
problem s forum.ubuntu.cz
« kdy: 21 Října 2007, 18:00:45 »
roninek, tak sem asi tam kde jsem byl. zrovna jsem chtěl odeslat příspěvek:
Ahoj.
Měl jsem a evidentně mám problém, že asi před týdnem jsem se zničehonic nemohl dostat na forum. Ubuntu a ostatní bylo v pohodě... Tento stav trval až do dneška.
Prostě jenom na forum se ne a ne dostat a to ani z normálně používaného systému, ani z virtuálního a ani s bootovací GG 7,10...
ping serveru bez úspěchu.
končí to takto:
x@x-notes:~$ sudo ping forum.ubuntu.cz
PING forum.ubuntu.cz (32.1.20.136) 56(84) bytes of data.

a nic
--- forum.ubuntu.cz ping statistics ---
203 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 202196ms

Zkoušel sem napsat i někomu na email ale žádná odezva. Ten email v kontaktech u správce stránek asi nefachčí, nebo je seznam blokován.

Po chvíli chroustání mi to vždy vypsalo:
"Chyba spojení
Firefox nemůže navázat spojení se serverem forum.ubuntu.cz.
    *   Server je dočasně nedostupný. Akci prosím zopakujte za chvíli.
    *   Pokud se vám nezobrazují ani ostatní stránky, zkontrolujte síťové připojení vašeho
          počítače.
    *   Pokud je váš počítač chráněn firewallem a nebo proxy serverem, zkontrolujte, zda má
          Firefox přístup na Internet."

Je jasné, že chyba byla někde mezi notesem a serverem.
Docela by mě zajímalo, čím by to konkrétně mohlo být a jestli forum server blokuje nějaké IP.. (Popřípadě jestli by je šlo někde zveřejňovat) 
Používám O2 připojení.


dočasným a asi nejjednodušším řešením je přístup na forum pomocí:
 http://anonymizer.mojeip.cz/

dále možno přiřadit v /etc/hosts správnou ip k foru ubuntu

a nejlepší řešení je popsáno v tomto příspěvku, tedy, správce forum.ubuntu.cz by měl předělat DNS záznami, jinak se sem nedostane polovina lidí na netu:
No obavam se, ze po restartu nastane opet problem, protoze se DNSko prepise tim, co preda modem z DHCP. Takze bych zkusil spise poprosit Ondreje, at zkusi zmenit DNS zaznam z CNAME na bezny A zaznam IP, obavam se, ze cely pes bude zakopany v tom, ze si modemy s CNAME neporadi. A jak nekdo nahore napsal, preci si vetsina uzivatelu Internetu, kteri maji tyhle radobymodemy nebude upravovat DHCPckoveho klienta tak, aby neprijimal DNS server takovy, ale jiny, preddefinovany ...

A co se tyce Windows, zkuste vlezt do nastaveni IP protokolu a u DNS serveru dejte, ze nebudou brany z DHCP serveru, ale budou nastaveny rucne a tam jej vyplnte.
« Poslední změna: 22 Října 2007, 11:53:53 od Czario »

Czario

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 639
  • skill :: passive-llama
Re: problem s forum.ubuntu.cz
« Odpověď #1 kdy: 21 Října 2007, 18:12:12 »
Pozoruju, že forum.ubuntu.cz mění svojí IP adresu.

byla 32.1.20.136 - když nefunguje

a

když funguje:

x@x-notes:~$ traceroute forum.ubuntu.cz
traceroute to forum.ubuntu.cz (217.31.205.114), 30 hops max, 40 byte packets
 1  mygateway1.ar7 (10.0.0.138)  1.689 ms  2.282 ms  2.744 ms
 2  * * *
 3  88.103.201.81 (88.103.201.81)  48.128 ms  51.595 ms  53.678 ms
 4  80.188.33.245 (80.188.33.245)  60.370 ms  61.518 ms  65.479 ms
 5  80.188.33.245 (80.188.33.245)  66.526 ms  69.421 ms  73.577 ms
 6  194.228.21.32 (194.228.21.32)  74.005 ms  57.816 ms  58.581 ms
 7  194.228.21.82 (194.228.21.82)  62.223 ms  43.511 ms  43.114 ms
 8  prag-b1-link.telia.net (213.248.102.221)  42.902 ms  43.117 ms  44.726 ms
 9  prag-b2-link.telia.net (80.91.250.123)  43.562 ms  45.814 ms  45.051 ms
10  casablanca-101464-prag-b2.c.telia.net (213.248.79.94)  43.239 ms  46.312 ms  44.242 ms
11  forum.ubuntu.cz (217.31.205.114)  44.562 ms  46.090 ms  45.414 ms

« Poslední změna: 22 Října 2007, 10:31:30 od Czario »

Jakub Lucký

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3433
    • Jakub Lucký
Re: problem s forum.ubuntu.cz
« Odpověď #2 kdy: 21 Října 2007, 18:35:43 »
Kód: [Vybrat]
8  prag-b1-link.telia.net (213.248.102.221)  42.902 ms  43.117 ms  44.726 ms
 9  prag-b2-link.telia.net (80.91.250.123)  43.562 ms  45.814 ms  45.051 ms
10  casablanca-101464-prag-b2.c.telia.net (213.248.79.94)  43.239 ms  46.312 ms  44.242 ms
11  forum.ubuntu.cz (217.31.205.114)  44.562 ms  46.090 ms  45.414 ms

To vypadá, že vaše požadavky nešly přes Nix, ale přes evropské rozhraní Telia
« Poslední změna: 21 Října 2007, 20:09:54 od Anna Taliánová »
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Lukasek

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 92
Re: problem s forum.ubuntu.cz
« Odpověď #3 kdy: 21 Října 2007, 19:59:35 »
Mám obdobný problém. Spolehlivě se na forum dostanu jenom z Ubuntu 7.04. Opera ani Firefox v GG ani ve win prostě ohlásí, že je forum nedostupné, ale třeba na Wiki nebo kamkoliv jinam se dostanu.
« Poslední změna: 21 Října 2007, 20:10:14 od Anna Taliánová »

anicka

  • Host
Re: problem s forum.ubuntu.cz
« Odpověď #4 kdy: 21 Října 2007, 20:11:42 »
Ještě nemám na ntb Ubuntu 7.10, ale neděste mě :-/ ... to by bylo špatný, kdyby začaly v GG nějaký problémy s připojením na IP fóra ubuntu.cz.

Jakub Lucký

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3433
    • Jakub Lucký
Re: problem s forum.ubuntu.cz
« Odpověď #5 kdy: 21 Října 2007, 21:00:31 »
Podle mého názoru půjde o nějaký problém v DNS...
dejte mi sem výpis příkazu na počítači, na kterém to nefunguje:
Kód: [Vybrat]
nslookup forum.ubuntu.cz

Taky by bylo fajn smáznout DNS cache, jestli něco takového vedete...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

embe83

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 9
Re: problem s forum.ubuntu.cz
« Odpověď #6 kdy: 21 Října 2007, 21:12:15 »
Jsem tu přes anonymizér. Přímou cestou se sem nedostanu. Forum mám nedostupné od pátku, kdy jsem přešel na Gibona. Můj výpis:
Kód: [Vybrat]
embe@compaq:~$ nslookup forum.ubuntu.cz
;; Got recursion not available from 10.0.0.138, trying next server
;; Got recursion not available from 62.141.0.2, trying next server
Server:         213.162.65.1
Address:        213.162.65.1#53

forum.ubuntu.cz canonical name = tanuki.ubuntu.cz.
Name:   tanuki.ubuntu.cz
Address: 217.31.205.114

Jakub Lucký

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3433
    • Jakub Lucký
Re: problem s forum.ubuntu.cz
« Odpověď #7 kdy: 21 Října 2007, 21:56:49 »
Kód: [Vybrat]
;; Got recursion not available from 10.0.0.138, trying next server
;; Got recursion not available from 62.141.0.2, trying next server
Tady někde bude problém... DNSka se nějak nechtějí dohodnout...
O jaký anonymizér jde? TOR?
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

embe83

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 9
Re: problem s forum.ubuntu.cz
« Odpověď #8 kdy: 21 Října 2007, 22:02:32 »
« Poslední změna: 21 Října 2007, 22:05:20 od Michal Beran »

Jakub Lucký

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3433
    • Jakub Lucký
Re: problem s forum.ubuntu.cz
« Odpověď #9 kdy: 21 Října 2007, 22:19:05 »
A bez něj to funguje v pořádku?
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2456
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
Re: problem s forum.ubuntu.cz
« Odpověď #10 kdy: 21 Října 2007, 22:36:07 »
Já se na fórum dostanu normálně - v čem je chyba? Nemůže to být konkrétním připojením? Přes kabel (UPC) i přes wi-fi mi to šlape.
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Jakub Lucký

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3433
    • Jakub Lucký
Re: problem s forum.ubuntu.cz
« Odpověď #11 kdy: 21 Října 2007, 22:50:10 »
Potíž je podle mého názoru v DNS serverech v kombinaci s anonymizérem...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

embe83

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 9
Re: problem s forum.ubuntu.cz
« Odpověď #12 kdy: 21 Října 2007, 22:54:18 »
Ve Windows mi forum jde. Pod Ubuntu mi třeba teď po restartu ve Firefoxu forum najelo. Zkusil jsem Operu, Epiphany, nešlo. Vrátil jsem se do Firefoxu a už taky nešlo. Zkusil jsem párkrát zadat ten předchozí příkaz, párkrát mi to vypsalo první IP adresu, pak druhou, a teď mi to zase vrací tu první:
Kód: [Vybrat]
embe@compaq:~$ nslookup forum.ubuntu.cz
Server:         10.0.0.138
Address:        10.0.0.138#53

Non-authoritative answer:
Name:   forum.ubuntu.cz
Address: 217.31.205.114

embe@compaq:~$ nslookup forum.ubuntu.cz
Server:         10.0.0.138
Address:        10.0.0.138#53

Non-authoritative answer:
Name:   forum.ubuntu.cz
Address: 32.1.20.136
Mám ADSL od O2 a od nich router s wifi.

Tak než jsem dal odeslat, tak jsem si s tím ještě hrál a zdá se, že když si přepnu na dynamické přidělování IP adresy, tak asi tak po dvou minutách mi forum jde ve všech prohlížečích.

Tak předchozí domněnka neplatí, protože opět nejde.

embe83

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 9
Re: problem s forum.ubuntu.cz
« Odpověď #13 kdy: 21 Října 2007, 22:57:13 »
Potíž je podle mého názoru v DNS serverech v kombinaci s anonymizérem...
Ten anonymizér jsem objevil běžným touláním po webu a jen tak jsem zkusil zadat forum.ubuntu.cz, protože jak jsem psal, tak mi od pátku nešlo.

embe83

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 9
Re: problem s forum.ubuntu.cz
« Odpověď #14 kdy: 21 Října 2007, 23:35:45 »
Možná by bylo dobré, aby se ozval někdo další. Třeba se jedná o nepovedený přechod. Upgraduji už od Edgyho.
Ještě pošlu tohle, jestli z toho něco vyčtete:
Kód: [Vybrat]
embe@compaq:~$ tracepath forum.ubuntu.cz
 1:  compaq.local (10.0.0.6)                                0.941ms pmtu 1492
 1:  mygateway1.ar7 (10.0.0.138)                            2.313ms
 2:  80.188.61.60 (80.188.61.60)                           61.881ms
 3:  177.189.broadband3.iol.cz (85.70.189.177)             60.972ms
 4:  80.188.33.245 (80.188.33.245)                        132.252ms
 5:  194.228.21.32 (194.228.21.32)                         61.166ms
 6:  194.228.21.80 (194.228.21.80)                         66.735ms
 7:  P14-0-0-grtfraix2.red.telefonica-wholesale.net (84.16.8.225) asymm 12  73.643ms
 8:  P10 (84.16.12.102)                                   asymm 12  72.768ms
 9:  dcix1nap.de.ip.att.net (80.81.192.199)               asymm 10  72.886ms !H
     Resume: pmtu 1492

Profesorx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 53
    • http://profesorx12.blogspot.com
Re: problem s forum.ubuntu.cz
« Odpověď #15 kdy: 22 Října 2007, 09:48:11 »
Nejedna se o problem v 7.10 ale ten sami problem jsem mel v 7.04 a nyni tedy mam i v 7.10. viz forum http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=15311.0

Mam jeden problem, tedy spis zahadu a nevim jak to vyresit.
Mam doma DSL modem se kterym jsem pripojen pres ADSL od Ceskych Radiokomunikaci k internetu. Pripopojen jsem s 2 ntb na jednom ntb je Ubuntu 7.04 na druhem WIN XP Pro SP2. V ubuntu mam naistalovone prohlizece Operu a Konqueror a ani s jednim se nemuzu pripojit na http://forum.ubuntu.cz ale internet funguje normalne (zkousel jsem na stranky prijit jak z HP ubuntu.cz tak z wiky i z googlu) ale stranka se proste nenacte :-( Kdyz prejdu na druhy pc tak tam se stranky zobrazuji bez problemu take tam mam Operu. Kdyz zkousim v Ubuntu pingnout tak odezvy chodi normalne.
Nevite nekdo co s tim?

Nyni mi ubuntu.forum.cz nefunguje ani na PC s WIN takze se sem mohu pripojen z prace :-(
« Poslední změna: 24 Října 2007, 11:26:24 od Anna Taliánová »

Czario

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 639
  • skill :: passive-llama
Re: problem s forum.ubuntu.cz
« Odpověď #16 kdy: 22 Října 2007, 10:08:34 »
DOČASNÉ řešení pro lidi s problémem je možnost přístupu na forum pomocí stránky http://anonymizer.mojeip.cz/ kde zadáte forum.ubuntu.cz a tam to jakš takš frčí.. Aspoň že tak.. Doteď jsem se sem dostal sotva na 1 minutu a pak mě to vykoplo. :-)


K problému!
Přikláním se k tomu, že je problém někde v DNS. Forum mění ip a když má ip 32.1.20.136 tak to nejde.

Poslední funkční:
x@x-notes:~$ nslookup forum.ubuntu.cz
Server:         10.0.0.138
Address:        10.0.0.138#53

Non-authoritative answer:
Name:   forum.ubuntu.cz
Address: 217.31.205.114

Aktuální nefunkční: (předchozí vydrželo asi tak 1-5 minut)
x@x-notes:~$ nslookup forum.ubuntu.cz
Server:         10.0.0.138
Address:        10.0.0.138#53

Non-authoritative answer:
Name:   forum.ubuntu.cz
Address: 32.1.20.136


TZN:
- je zde nějaká kolize mezi korektní ip 217.31.205.114 a problémovou 32.1.20.136.
- rozhodně to nemá nic společného s uživatelem či operačním systémem!!! Jak sem psal nahoře, zkoušel sem aktuální systém po přechodu, tak i bootovací GG a tudíš čistý systém. Jak zde bylo i psáno, problém je i v 7.04. Problém je na síti a poškozuje to především forum.ubuntu.cz (jiné servery problémy nemají a internet funguje bezproblémů).
- většina lidí s problémem se na server nedostane a sotva dokáže něco napsat pokud chce (a když už se dostanou a něco napíší, tak se jim to neodešle, protože jim to spadne). Podle mne to je rozsáhlejší problém než pár uživatelů..
- trvá to více jak týden
- jak zde někdo psal, tak poskytovatelé s problémem jsou O2(mam také O2trio), ale i ADSL od Ceskych Radiokomunikaci. Takže to není problémem jednoho providera. Čímž odpadá část problémové trasi pokud se najde někdo další s ještě jiným providerem a zbývá schema: Uživatel->provider->XXXPROBLEMXXX->forum.ubuntu.cz


Jinak případně můj účet na jabbim je czario, pokud by někdo chtěl řešit problém nějak efektivněji. Ale teď už se sem dostanu...


A docela bych doporučoval nějaké info na hlavní stránku ubuntu.cz protože jak jsem psal. není to problém pár lidí.
Nejhorší je nevědět co se děje a myslet si, že zato může uživatel.. Něco jako že u některých klientů forum.ubuntu.cz se objevil problém mezi serverem a jejich počítači a ať vydrží... Nebo to zkusí obklikou přes uvedený anonymizer a pomůžou s řešením problému.
« Poslední změna: 22 Října 2007, 10:14:45 od Czario »

Petr Merlin Vaněček

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 5057
    • Lomítkáři
Re: problem s forum.ubuntu.cz
« Odpověď #17 kdy: 22 Října 2007, 10:12:53 »
No tak trochu mne napada jeste jedna varianta a to je DNSko modemu, ktere asi nebude uplne funkci. Na tehle gateway byly problemy s DNSkovymi zaznamy uz nekolikrat, kdy treba pri aktualizacich vracely nesmyslne IP adresy treba i ve formatu 11.11.11.11, resil jsem to tak, ze jsem natvrdo prepisoval DNS servery v PC na ty nadrazene modemum (tj. dnska iolu, radiokomunikaci atd.) Ted jsem se podival na IP adresu forum.ubuntu.cz a vidim 217.31.205.114, takze spis bych to opravdu videl na neplatne DNS, nez ze by forum menilo adresy ...
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Czario

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 639
  • skill :: passive-llama
Re: problem s forum.ubuntu.cz
« Odpověď #18 kdy: 22 Října 2007, 10:27:58 »
...DNSko modemu, .... (tj. dnska iolu, radiokomunikaci atd.)  ...

Myslíš, že je problém v adsl routerech/modemech klientů?
Je pravda, že O2trio nemam až tak dlouho, ale chyba se objevila nedávno a se stávajícím řešením vše fungovalo. Také je problém jen s forum.ubuntu.cz. Kdyby byl problém v modemu, nedělalo by to problémy u více ip?
Mam D-link ADSL2+ router.

Jestli je problém u providerů, tak aby 30% uživatelů internetu si přenastavovalo dsl atd...

Petr Merlin Vaněček

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 5057
    • Lomítkáři
Re: problem s forum.ubuntu.cz
« Odpověď #19 kdy: 22 Října 2007, 10:36:35 »
Ono to dela jen na nekterych zaznamech, zkuste skrz sudo editovat /etc/hosts a pridat tam radek
Kód: [Vybrat]
217.31.205.114 forum.ubuntu.cz

nebo mozna jeste lepe zjistete si z modemu IP adresu DNSkoveho server a dejte ho do /etc/resolv.conf misto toho modemu (10.0.0.138)

A uvidime, jestli je to krpa DNSka ... jak rikam, delaly mi tyhle modemy s DNSkama problemy treba pri updatech. Jak wokna, tak linux, proste spatne predavaly info o hostu .... podotykam je potreba po teto uprave zavrit a otevrit prohlizec
« Poslední změna: 22 Října 2007, 10:38:37 od Petr "Merlin" Vaněček »
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Czario

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 639
  • skill :: passive-llama
Re: problem s forum.ubuntu.cz
« Odpověď #20 kdy: 22 Října 2007, 10:41:40 »
Málem bych zapomněl na důležitý výpis... V prvotním textu sem hodně pospíchal a sesmolil text a výpisy jak mi to padlo do ruky, bo jsem nevěděl, jak dlouho to vydrží, ale ten anonymizer je cool.

V předchozích výpisech je pozorována pomocí traceroute funkční cesta paketů, tato následující je nefunkční:

 x@x-notes:~$ traceroute forum.ubuntu.cz
traceroute to forum.ubuntu.cz (32.1.20.136), 30 hops max, 40 byte packets
 1  mygateway1.ar7 (10.0.0.138)  1.680 ms  2.239 ms  3.093 ms
 2  * 88.103.200.19 (88.103.200.19)  42.796 ms *
 3  88.103.201.81 (88.103.201.81)  47.653 ms  49.792 ms  53.145 ms
 4  80.188.33.245 (80.188.33.245)  95.889 ms  96.192 ms  96.533 ms
 5  80.188.33.245 (80.188.33.245)  96.850 ms * *
 6  194.228.21.32 (194.228.21.32)  73.363 ms  63.559 ms  65.684 ms
 7  194.228.21.80 (194.228.21.80)  68.011 ms  43.254 ms  42.632 ms
 8  P14-0-0-grtfraix2.red.telefonica-wholesale.net (84.16.8.225)  55.377 ms  55.407 ms  55.250 ms
 9  P10-1-0-grtfraix2.red.telefonica-wholesale.net (84.16.12.102)  55.164 ms  55.754 ms  56.428 ms
10  dcix1nap.de.ip.att.net (80.81.192.199)  56.444 ms  56.509 ms  56.271 ms
11  * * *
... až do ...
30  * * *
x@x-notes:~$


Pro porovnání včerejší funkční traceroute:
x@x-notes:~$ traceroute forum.ubuntu.cz
traceroute to forum.ubuntu.cz (217.31.205.114), 30 hops max, 40 byte packets
 1  mygateway1.ar7 (10.0.0.138)  1.689 ms  2.282 ms  2.744 ms
 2  * * *
 3  88.103.201.81 (88.103.201.81)  48.128 ms  51.595 ms  53.678 ms
 4  80.188.33.245 (80.188.33.245)  60.370 ms  61.518 ms  65.479 ms
 5  80.188.33.245 (80.188.33.245)  66.526 ms  69.421 ms  73.577 ms
 6  194.228.21.32 (194.228.21.32)  74.005 ms  57.816 ms  58.581 ms
 7  194.228.21.82 (194.228.21.82)  62.223 ms  43.511 ms  43.114 ms
 8  prag-b1-link.telia.net (213.248.102.221)  42.902 ms  43.117 ms  44.726 ms
 9  prag-b2-link.telia.net (80.91.250.123)  43.562 ms  45.814 ms  45.051 ms
10  casablanca-101464-prag-b2.c.telia.net (213.248.79.94)  43.239 ms  46.312 ms  44.242 ms
11  forum.ubuntu.cz (217.31.205.114)  44.562 ms  46.090 ms  45.414 ms


Z toho se dá snad více vyčíst...
« Poslední změna: 22 Října 2007, 10:44:32 od Czario »

Petr Merlin Vaněček

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 5057
    • Lomítkáři
Re: problem s forum.ubuntu.cz
« Odpověď #21 kdy: 22 Října 2007, 10:44:02 »
Opet je tam nejaka divna IP adresa (32.1.20.136), pochybuji, ze s ni ma forum.ubuntu.cz co delat:

merlin@merlin:~$ dig forum.ubuntu.cz

; <<>> DiG 9.4.1-P1 <<>> forum.ubuntu.cz
;; global options:  printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 16057
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 2, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;forum.ubuntu.cz.               IN      A

;; ANSWER SECTION:
forum.ubuntu.cz.        1390    IN      CNAME   tanuki.ubuntu.cz.
tanuki.ubuntu.cz.       1390    IN      A       217.31.205.114

;; Query time: 0 msec
;; SERVER: 192.168.1.1#53(192.168.1.1)
;; WHEN: Mon Oct 22 10:45:45 2007
;; MSG SIZE  rcvd: 79
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Czario

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 639
  • skill :: passive-llama
Re: problem s forum.ubuntu.cz
« Odpověď #22 kdy: 22 Října 2007, 10:47:44 »
k té ip: 32.1.20.136
OrgName:    AT&T Global Network Services
OrgID:      ATGS
Address:    3200 Lake Emma Road
City:       Lake Mary
StateProv:  FL
PostalCode: 32746
Country:    US

NetRange:   32.0.0.0 - 32.255.255.255
CIDR:       32.0.0.0/8
NetName:    ATT-32-0-0-0-A
NetHandle:  NET-32-0-0-0-1
Parent:     
NetType:    Direct Allocation
NameServer: NS.UK.PRSERV.NET
NameServer: NS.DE.PRSERV.NET
NameServer: NS.NL.PRSERV.NET
Comment:   
RegDate:   
Updated:    2007-05-22

RTechHandle: IAA17-ARIN
RTechName:   IP Address Administration
RTechPhone:  +1-732-420-2071
RTechEmail:  addrmgt@qsun.att.com

OrgAbuseHandle: ATTAB-ARIN
OrgAbuseName:   ATT Abuse
OrgAbusePhone:  +1-919-319-8130
OrgAbuseEmail:  abuse@att.net

OrgTechHandle: ICC-ARIN
OrgTechName:   IP Customer Care
OrgTechPhone:  +1-888-613-6330
OrgTechEmail:  qhoang@att.com

OrgTechHandle: IPSWI-ARIN
OrgTechName:   IP SWIP
OrgTechPhone:  +1-888-613-6330
OrgTechEmail:  help@ip.att.net

OrgTechHandle: GIS3-ARIN
OrgTechName:   GMIS IP SWIP
OrgTechPhone:  +1-404-962-5160
OrgTechEmail:  rm-automat@ems.att.com

OrgTechHandle: DRU40-ARIN
OrgTechName:   Rueegg, Daniel
OrgTechPhone:  +41 1 4957899
OrgTechEmail:  drueegg5@agns.ch

# ARIN WHOIS database, last updated 2007-10-21 19:10
# Enter ? for additional hints on searching ARIN's WHOIS database.

Petr Merlin Vaněček

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 5057
    • Lomítkáři
Re: problem s forum.ubuntu.cz
« Odpověď #23 kdy: 22 Října 2007, 10:49:39 »
Opravdu si myslim, ze je problem v DNS, ale ne u poskytovatele, ale na tech modemech, vsiml jsem si, ze forum.ubuntu.cz je resolvovano pres CNAME na tanuki.ubuntu.cz, mozna si modem s CNAME neumi spravne poradit ...
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Czario

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 639
  • skill :: passive-llama
Re: problem s forum.ubuntu.cz
« Odpověď #24 kdy: 22 Října 2007, 10:55:59 »
Ono to dela jen na nekterych zaznamech, zkuste skrz sudo editovat /etc/hosts a pridat tam radek
Kód: [Vybrat]
217.31.205.114 forum.ubuntu.cz

nebo mozna jeste lepe zjistete si z modemu IP adresu DNSkoveho server a dejte ho do /etc/resolv.conf misto toho modemu (10.0.0.138)

A uvidime, jestli je to krpa DNSka ... jak rikam, delaly mi tyhle modemy s DNSkama problemy treba pri updatech. Jak wokna, tak linux, proste spatne predavaly info o hostu .... podotykam je potreba po teto uprave zavrit a otevrit prohlizec

Do modemu se teďkons nedostanu, abych se mrknul naten DNS server.
Ale přidal jsem toho hosts a zatim to funguje. Ale to není řešení. To je jen, že počítač nemá poslouchat co mu kdo namlouvá a má striktně používat danou adresu pro danou doménu.


Tak jako tak je divné, že to začalo "nejít" více lidem ve stejný čas. Je jasné, že se něco změnilo na forum.ubuntu.cz serveru a to by mohlo jít napravit.
Ten D-Link je novej a není to žádnej starej modem z popelnice, takže nerad slyším, že by něco neměl umět...

http://pc.itek.cz/dsl-routery/474281-D-Link-ADSL2-Router
« Poslední změna: 22 Října 2007, 11:07:15 od Czario »

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.