Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: jak spustit/zapnout Compiz? [vyřešeno]  (Přečteno 12697 krát)

Zdenek K. aka "djz88"

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 187
  • Join the Darkside
Re: jak spustit/zapnout compiz?
« Odpověď #25 kdy: 09 Dubna 2008, 20:53:46 »
Mozna  to pomuze....
Citace
Deaktivace Composite Extension

   1. V Ubuntu 7.10 je standardně aktivován Composite extension, ale "fglrx" ho zatím nepodporuje s DRI, proto je potřeba ho deaktivovat. K deaktivaci "Composite extension" použijte následující postup: gksudo gedit /etc/X11/xorg.conf

Pokud pracujete v konzoli použijte příkaz: sudo nano -w /etc/X11/xorg.conf

   2. Přidejte (dopište) tyhle řádky na konec souboru:

Section "Extensions"
     Option  "Composite" "Disable"
EndSection


   3. Uložte soubor xorg.conf pod stejným jménem a opusťte textový editor.

z http://wiki.ubuntu.cz/Grafické karty ATI
« Poslední změna: 09 Dubna 2008, 23:33:09 od Anna Taliánová »
I <3 TRANCE mjuzik
__________________
Desktop UBUNTU 9.O4 AMD64 > Compal FL9O GF86OOGT, Core 2 duo @2.2Ghz, 4GiB RAM Server Debian-Lenny i386 > Ati X1600XT, Athlon 3200+,2GiB RAM GFMX44O, Celeron @ 5OOMhz, 384MiB RAM

mara.t

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 33
Re: jak spustit/zapnout compiz?
« Odpověď #26 kdy: 09 Dubna 2008, 22:49:18 »
nepomohlo  :-[

luisah

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3704
Re: jak spustit/zapnout Compiz?
« Odpověď #27 kdy: 10 Dubna 2008, 10:53:14 »
nepomohlo  :-[
To je moc stručné, shrňte všechno co jste provedl, popř. výpis z xorg.conf dejte sem. Už by to měla být jen nějaká drobnost.
« Poslední změna: 12 Dubna 2008, 09:56:28 od Anna Taliánová »

mara.t

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 33
Re: jak spustit/zapnout Compiz?
« Odpověď #28 kdy: 10 Dubna 2008, 13:20:16 »
xorg.conf - tady to je, u toho posledního je to "enable", ale zkoušel jsem i "disable" se stejným výslekem... :(

# xorg.conf (xorg X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by failsafeDexconf, using
# values from the debconf database and some overrides to use vesa mode.
#
# You should use dexconf or another such tool for creating a "real" xorg.conf
# For example:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "ServerLayout"
   Identifier   "Default Layout"
  screen 0 "aticonfig-Screen[0]" 0 0
   Inputdevice   "Generic Keyboard"
   Inputdevice   "Configured Mouse"
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "Module"
   Load      "glx"
   Load      "GLcore"
   Load      "v4l"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier   "Generic Keyboard"
   Driver      "kbd"
   Option      "CoreKeyboard"
   Option      "XkbRules"   "xorg"
   Option      "XkbModel"   "pc105"
   Option      "XkbLayout"   "us"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier   "Configured Mouse"
   Driver      "mouse"
   Option      "CorePointer"
   Option      "Device"   "/dev/input/mice"
   Option      "Protocol"   "ImPS/2"
   Option      "ZAxisMapping"   "4 5"
   Option      "Emulate3Buttons"   "true"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "Failsafe Monitor"
   Vendorname   "Belinea"
   Modelname   "Belinea 10 20 35 W"
   Horizsync   31.0   -   83.0
   Vertrefresh   56.0   -   75.0
   Gamma   1
  modeline  "640x480@60" 25.2 640 656 752 800 480 490 492 525 -hsync -vsync
  modeline  "640x480@72" 31.5 640 664 704 832 480 489 491 520 -hsync -vsync
  modeline  "640x480@75" 31.5 640 656 720 840 480 481 484 500 -hsync -vsync
  modeline  "800x600@56" 36.0 800 824 896 1024 600 601 603 625 +hsync +vsync
  modeline  "800x600@72" 50.0 800 856 976 1040 600 637 643 666 +hsync +vsync
  modeline  "800x600@75" 49.5 800 816 896 1056 600 601 604 625 +hsync +vsync
  modeline  "800x600@60" 40.0 800 840 968 1056 600 601 605 628 +hsync +vsync
  modeline  "832x624@75" 57.3 832 864 928 1152 624 625 628 667 -hsync -vsync
  modeline  "1024x768@75" 78.8 1024 1040 1136 1312 768 769 772 800 +hsync +vsync
  modeline  "1024x768@70" 75.0 1024 1048 1184 1328 768 771 777 806 -hsync -vsync
  modeline  "1024x768@60" 65.0 1024 1048 1184 1344 768 771 777 806 -hsync -vsync
  modeline  "1152x864@75" 108.0 1152 1216 1344 1600 864 865 868 900 +hsync +vsync
  modeline  "1280x1024@75" 135.0 1280 1296 1440 1688 1024 1025 1028 1066 +hsync +vsync
  modeline  "1280x960@60" 102.1 1280 1360 1496 1712 960 961 964 994 -hsync +vsync
  modeline  "1280x1024@60" 108.0 1280 1328 1440 1688 1024 1025 1028 1066 +hsync +vsync
  modeline  "1280x960@75" 129.9 1280 1368 1504 1728 960 961 964 1002 -hsync +vsync
  modeline  "1400x1050@60" 122.6 1400 1488 1640 1880 1050 1051 1054 1087 -hsync +vsync
  modeline  "1400x1050@75" 155.8 1400 1496 1648 1896 1050 1051 1054 1096 -hsync +vsync
  modeline  "1600x1200@65" 175.5 1600 1664 1856 2160 1200 1201 1204 1250 +hsync +vsync
  modeline  "1600x1200@60" 162.0 1600 1664 1856 2160 1200 1201 1204 1250 +hsync +vsync
  modeline  "1792x1344@60" 204.8 1792 1920 2120 2448 1344 1345 1348 1394 -hsync +vsync
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "aticonfig-Monitor[0]"
   Option      "VendorName"   "ATI Proprietary Driver"
   Option      "ModelName"   "Generic Autodetecting Monitor"
   Option      "DPMS"   "true"
EndSection

Section "Device"
   Identifier   "Failsafe Device"
   Driver      "fglrx"
   Boardname   "vesa"
   Busid      "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Device"
   Identifier   "aticonfig-Device[0]"
   Driver      "fglrx"
EndSection

Section "Screen"
   Identifier   "Default Screen"
   Device      "Failsafe Device"
   Monitor      "Failsafe Monitor"
   Defaultdepth   24
   SubSection "Display"
      Virtual   1792   1344
      Depth   24
      Modes      "1280x960@75"   "1400x1050@60"   "1280x1024@60"   "1400x1050@75"   "1280x960@60"   "1600x1200@65"   "1280x1024@75"   "1600x1200@60"   "1152x864@75"   "1792x1344@60"   "1024x768@60"   "1024x768@70"   "1024x768@75"   "832x624@75"   "800x600@60"   "800x600@75"   "800x600@72"   "800x600@56"   "640x480@75"   "640x480@72"   "640x480@60"
   EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
   Identifier   "aticonfig-Screen[0]"
   Device      "aticonfig-Device[0]"
   Monitor      "aticonfig-Monitor[0]"
   Defaultdepth   24
   SubSection "Display"
      Viewport   0   0
      Depth   24
   EndSubSection
EndSection

Section "Extensions"
   Option      "Composite"   "Enable"
EndSection
« Poslední změna: 12 Dubna 2008, 09:58:43 od Anna Taliánová »

mara.t

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 33
Re: jak spustit/zapnout Compiz?
« Odpověď #29 kdy: 10 Dubna 2008, 13:27:30 »
wow..momentík..možná jsem jsem něco udělal a nevím co ale asi to teď jede :)

marek@marek-desktop:~$ compiz --replace
Checking for Xgl: not present.
Detected PCI ID for VGA: 01:00.0 0300: 1002:9589 (prog-if 00 [VGA])
Checking for texture_from_pixmap: not present.
Trying again with indirect rendering:
Checking for texture_from_pixmap: present.
Checking for non power of two support: present.
Checking for Composite extension: present.
Comparing resolution (1680x1050) to maximum 3D texture size (8192): Passed.
Checking for nVidia: not present.
Checking for FBConfig: present.
Checking for Xgl: not present.
Starting gtk-window-decorator
/usr/bin/compiz.real (video) - Warn: No 8 bit GLX pixmap format, disabling YV12 image format


protože teď dělaj okno uplně něco jiného..skoro bych řekl efekty..zkusím to teď pozapínat a dám vědět..zatím dík za pomoc :D

Edit: no...asi jsem byl moc optimistickej..zmizeli mi křížky ("x") z oken _x atd. a okny se teď nedá hýbat a měnit jejich velikost.. ??? :-[ :o  ..no, každopádně to jede..dík za pomoc ;)
« Poslední změna: 12 Dubna 2008, 10:04:52 od Anna Taliánová »

honorguard

  • Host
Re: jak spustit/zapnout Compiz?
« Odpověď #30 kdy: 10 Dubna 2008, 13:39:42 »
Na to si dej emerald --replace, to pomáhá. Nebo si nainstaluj Aquamarine. V Emeraldu musíš mít vybrané témátko.
« Poslední změna: 12 Dubna 2008, 10:43:37 od Anna Taliánová »

luisah

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3704
Re: jak spustit/zapnout Compiz?
« Odpověď #31 kdy: 10 Dubna 2008, 13:49:11 »
JJ známý problém.
Zatím jdi do Systém - Volby - Nastavení Vzhledu: poslední záložka, efekty vzhledu a dej zatím žádný (měli by se znovu nahodit).
Poté pokud jsi ještě nenainstaloval Managera Compizu, tak nainstaluješ pomocí tohoto příkazu (zjistíš zda máš ve Systém - Volby: položku Advanced desktop effekts nebo Emerald theme manager):
sudo apt-get install compizconfig-settings-manager
A poté zkus znovu v Nastavení vzhledu si zapnout nějakou možnost Compizu.
« Poslední změna: 12 Dubna 2008, 10:51:43 od Anna Taliánová »

luisah

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3704
Re: jak spustit/zapnout Compiz?
« Odpověď #32 kdy: 10 Dubna 2008, 13:51:02 »
Na to si dej emerald --replace, to pomáhá. Nebo si nainstaluj Aquamarine. V Emeraldu musíš mít vybrané témátko.
Nebo tak, pokud není stačí nainstalovat:
sudo apt-get install emerald
« Poslední změna: 12 Dubna 2008, 10:47:11 od Anna Taliánová »

honorguard

  • Host
Re: jak spustit/zapnout Compiz?
« Odpověď #33 kdy: 10 Dubna 2008, 14:08:05 »
Pro shrnutí
Kód: [Vybrat]
emerald --replace nebo aquamarine --replaceti změní dekorátor oken (který vykresluje mimo jiné i titulkový pruh). Emerald má vlastní témata. Aquamarine vykreslí dekoraci kterou máš nastavenou v KDE (vykresluje pouze dekorace pro KDE3). Něco jako Aquamarine je i pro Gnome, tuším že se to jmenuje Theodor, ale nevím to jistě.

Kód: [Vybrat]
kwin --replace nebo metacity --replaceby ti mělo nastavit zpět původního správce oken. To je pro případ že by ti to dělalo blbosti. Kwin pro KDE. To metacity je pro Gnome ale nejsem si 100% jistý, Gnome nepoužívám.

Všechny tyhle aplikace pouštěj v Klauncheru nebo něčem podobném, rozhodně ne v konsoli protože jinak jí budeš muset mít pořád zapnutou...

Koukám, že si musím nainstalovat Gnome nebo budu za chvilku kecat nesmysly :D.
« Poslední změna: 12 Dubna 2008, 10:48:19 od Anna Taliánová »

luisah

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3704
Re: jak spustit/zapnout Compiz?
« Odpověď #34 kdy: 10 Dubna 2008, 14:14:57 »
Tak jsi mě předběhl honoguard, já to shrnu ještě jinak :D

Nejdřív si vypni Compiz:
Zatím jdi do Systém - Volby - Nastavení Vzhledu: poslední záložka, efekty vzhledu a dej zatím žádný.

Potom nainstaluj Managera pro compiz-fusion, tedy příkaz:
sudo apt-get install compizconfig-settings-manager

Potom nainstaluj Emerald:
sudo apt-get install emerald

Potom jdi do Systém - Volby - Sezení: první záložka Programy při přihlášení dej přidat, jméno např. emerald, příkaz emerald --replace, dej OK.

Poté zkus zapnout Compiz ve Systém - Volby - Nastavení Vzhledu: poslední záložka, efekty vzhledu.

Poté se odhlaš a znovu přihlaš, měl by se projevit Emerald, tedy i lišty programů by měly být OK a poté si můžeš v managerech Emeraldu a Compizu nastavovat různé parametry.

Snad to je takhle jasnější, to co jsme ti se psali před chvílí, v tom aby se pra... vyznalo. :D
« Poslední změna: 12 Dubna 2008, 10:53:39 od Anna Taliánová »

mara.t

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 33
Re: jak spustit/zapnout Compiz?
« Odpověď #35 kdy: 10 Dubna 2008, 14:27:56 »
díky díky..tak už jsem je dal zpět. Toho Advanced Effect Desktop Managera tu mám... tak si s tím zkusím nějak pohrát. ;)

zatím první poznatek..při přepnutí do idle stavu a černé obrazovce a znovunajetí je Compiz vypnutý..i když hlásí že ne...
« Poslední změna: 12 Dubna 2008, 10:55:13 od Anna Taliánová »

luisah

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3704
Re: jak spustit/zapnout Compiz?
« Odpověď #36 kdy: 10 Dubna 2008, 16:13:49 »
No tak tomu jsem moc neporozuměl.
Pokud máš v sezení příkaz emerald --replace, pak už by mělo jenom stačit v Systém - Volby - Vzhled spustit např. Extra.
« Poslední změna: 12 Dubna 2008, 10:55:54 od Anna Taliánová »

mara.t

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 33
Re: jak spustit/zapnout Compiz?
« Odpověď #37 kdy: 12 Dubna 2008, 04:19:49 »
Jj, po restartu to fungovalo v pořádku. Děkuju moc všem za pomoc..vypadá to hezky..a víc ploch se hodí..jen si na to musí člověk zvyknout.
Ale?..jak vyřešit přehrávání videa když je zaplý Compiz?? VLC poblikává a Gnome MPlayer pro změnu nejede vůbec (černá obrazovka?).
« Poslední změna: 12 Dubna 2008, 10:56:27 od Anna Taliánová »

Zdenek K. aka "djz88"

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 187
  • Join the Darkside
Re: jak spustit/zapnout Compiz? [vyřešeno]
« Odpověď #38 kdy: 12 Dubna 2008, 16:06:58 »
nastavit video output na X11 nepomuze?
I <3 TRANCE mjuzik
__________________
Desktop UBUNTU 9.O4 AMD64 > Compal FL9O GF86OOGT, Core 2 duo @2.2Ghz, 4GiB RAM Server Debian-Lenny i386 > Ati X1600XT, Athlon 3200+,2GiB RAM GFMX44O, Celeron @ 5OOMhz, 384MiB RAM

luisah

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3704
Re: jak spustit/zapnout Compiz? [vyřešeno]
« Odpověď #39 kdy: 12 Dubna 2008, 18:35:21 »
Jj, po restartu to fungovalo v pořádku. Děkuju moc všem za pomoc..vypadá to hezky..a víc ploch se hodí..jen si na to musí člověk zvyknout.
Ale?..jak vyřešit přehrávání videa když je zaplý Compiz?? VLC poblikává a Gnome MPlayer pro změnu nejede vůbec (černá obrazovka?).
Já to řeším, buď že na chvíli vypnu efekty (u filmů, každopádně her) popř. jak napsal Zdenek K. aka "djz88" např. v mplayer jde přes preference - video nastavit X11, přes který blikání přestane (nevím jak v jiných přehrávačích)
« Poslední změna: 12 Dubna 2008, 18:38:50 od luisah »

nouma

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 2
Re: jak spustit/zapnout Compiz? [vyřešeno]
« Odpověď #40 kdy: 12 Dubna 2008, 18:36:49 »
To video - sam jsem to vyresil upravou mplayeru a poustim i TV pres nej.
http://forum.compiz-fusion.org/showthread.php?t=6005
Upozorneni - vysledek neni 100%. ;-)
HW ... AMD Athlon XP (Barton) 1,8@2,2GHz; Gk: Radeon 9600 Pro; MB chipset: NFroce 2;
PCI DVB-T karta: WinFast DTV1000-T; WebCam: Genius Look
SW ... UBUNTU 7.10, Compiz Fusion, MythTV ... WinXP SP2

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.