caves, Si to ty? z jptuning.net?
tak teda vitaj v kruhu linuxu blizkych
jojo, to sem já

Tak nevím, už se to tu zase zvrhává v AntiM$ debatní kroužek. Pokud vás naplňuje to, že tu napíšete, jak jsou Windows špatná a jak mě Microsoft zlý, je to vaše věc. Ale Microsoftu to nijak neuškodí a Ubuntu, potažmo Linuxu, to nepomůže. Lidem, kteří sem píší hlášky hlášky typu "Windows se musí každé tři měsíce přeinstalovat", "Windows nevydrží běžet 24h v kuse" a "Mám 10x denně BSOD" se dá jednoduše odpovědět - "Jste pěkní patlalové. Pokud byste se o windowsy starali jenom z desetiny tak, jak se staráte o své Ubuntu, tak by se vám to nestalo".
Spíše by se měla debata zaměřit na to, co dobrého si z vlastností Windowsů vzít a začlenit do Ubuntu. Jinak linuxáky budou stále považovat za týpky ne nepodobné tomu idnividuu, co včera v Budapešti házelo na Balmera vajíčka.
Léta letoucí sem nemoh přijít linuxu na chuť. Jednak to bylo tím že se mi zdál složitej (což mi zatím přijde pořád ale už ne tak že je z jiný planety) a jednak tím že sem k němu přistupoval špatně. Bral sem linux jako balík (jako win) a ne jako stavebnici (a podle mě je linux takový lego ke kterýmu se daj přida další kostičky a z lodičky se dá udělat parník). A to je největší problém lidí který zkoušejí přejít z win na linux. Byli sme tak naučený že nám někdo prodal balík ve kterém byli pevně daný věci a museli tam bejt ať je člověk chtěl nebo ne. A odebrat nepotřebné nešlo a nebo jen za cenu znefunkčnění jiných aplikací ve win.
Takže když to shrnu , co by si který systém měl ze kterého vzít:
Linux od Windows - nenapadá mě nic co by linux mohl přebrat od windows. Jediný vylepšení který bych udělal by bylo grafický provedení terminálu, jako že by se nemusely zadávat příkazy přes řádek ale byli by klikací ikony který by měli pod sebou danou funkci - ale to by se asi z lunuxu stala obluda jako vista.
Windows od Linuxu - možnost poskládat si systém podle svého, nenáročnost na HW (porovnávám vistu a ubuntu 8.04), včasnější aktualizace, lepší grafické fičurky
Když to shrnu - widle tu byli "první" a cpou se do všech novejch kompů, sou unifikovaný takže když si ke kompu sednu doma nebo v práci porád sou to widle. U linuxu je podle mě problém jeho roztříštěnost - moc distribucí a lidem z toho jde hlava kolem. Většinou nevědi který distro vybrat, který by pro ně bylo to pravý a pak sou sklamaný. Dál spousta správců sítě vůbec nezná linux a nevyzná se v něm.
Linuxu by pomohlo kdyby na něj přešla státní správa - v německu už na něj přešla armáda a budou pokračovat i v dalších oborech.
Osobně mam instalaci win v kompu 5 let a pořád jedou. Je ptřeba se o ně teda hodně starat ale furt fungujou dobře. Nepočítám 3x zničenej systém díky neznalosti a špatný instalaci linuxu ( ale dycky sem systém obnovil ze zálohy kterou pro jistotu dělám v acronicsu a aktualizuju jí). Nevím jak na tom bude za pár měsíců linux, na to musej odpovědět jiná jak se linux chová po půl roce a jestli potřebuje 1x měsíčně defragmentaci HDD a registru pro svižný chod.
A co se týče grafickej parádiček - mam v pc procesor 3Ghz Intel Prescott HT a 2GB paměti a mužu říct ž se mi běžně stávalo ve vistě bussines že se systém kousnul a komp dlouho šrotoval než spadnul výkon procesoru(a to sem nepoužíval aplikace jako je photoshop a spol, bylo to teda jen spuštění media playeru a total commanderu atd). V ubuntu mi komp jede pořád svižně při zapnutým compizu a všech těch grafickejch serepetičkách a vůbec nepozoruju žádný kousání a spomalování.
Asi by u MS opravdu neuškodilo aby napsali zbrusu novej OS bez děděnejch vlastností. Teď je asi ta nejlepší doba pro linux prosadit se a začít MS ukrajovat z koláče. Chtělo by to ale větší osvětu a hlavně podporu ze strany státu. Aby přestali vyhazovat miliardy za MS a vzali linux. Svým způsobem chápu i toho kluka co předevčírm házel ty vejce, má pravdu. A Balmer měl pěkně nahnáno. Sice se pak snažil vtipkovat, ale byl po*ranej až za ušima a hodně ho to rozhodilo. A nebylo to jen tím házením vajec ale tím co si vyslechnul.