Osobne preferuju vlastni reseni. Duvodu je hned nekolik:
1. Nerad si poustim na serveru kod, o kterym moc nevim, co vlastne a hlavne jak to dela - u nekterejch redakcaku uz to nevi ani jejich autori

2. Prevazna vetsina RS je zbytecne prekomplikovana nesmyslnejma statistikama, komentarena, anketama a podobnejma neuzitecnejma ficurama - prijde mi to, jako kdybych jel pro rohliky do supermarketu s Tatrou s vlekem.
3. U vetsiny RS jsem si vsiml, ze jedinej zpusob, jak nakladat s daty, je MySQL - u Joomly jsem na jedny strance napocital na jeden klik 17 dotazu na DB (pri zapnutym cacheovani u "jenom"

- nedovedu si predstavit, jakej bych musel mit HW, aby neco takovyho utocil treba na domene, kde je denne zobrazeno 2,5 mil. dokumentu.
4. HTML kod prevazny vetsiny redakcaku je aspon z hlediska validity a SEO naprosto katastrofa. Systemy naprosto kaslou na pouzivani semantickejch tagu, h1 - h6 bud vubec, nebo naprosto bez kousku logiky atdatd. - nedavno jsem pro jednu zakaznici upravoval Joomlu a kdybych byl vedel, co to bude obnaset, urcite bych se do toho nepustil - za stejnej cas bych z vlastnich modulu poskladal daleko sviznejsi a k systemu setrnejsi aplikaci, aniz bych se musel stresovat.
Vono je to vcelku logicky, protoze moduly do techhle open projektu pise a prebastluje kdo ma diru do zadku a asi malokterej projekt ma na dostatecny urovni nejakou smysluplnou koordinaci.
Ani nechci tvrdit, ze bych tyhle veci nejak zavrhoval - naopak, myslim si, ze to je docela fajn reseni pro zacatecnika s webikem s par pristupama za den, kterej si s tim pohraje a neco se na tom i nauci. Rozhodne to ale neni zalezitost pro komercni vyuziti, obvzlast pokud by na tom mel bejt nejakej vetsi provoz. Pro provozovatele hostingu jsou to vetsinou nocni mury

Mozna uz se u nekterejch RS situace trochu zlepsila - tyhle moje zkusenosti jsou zhruba rok stary. Taky je mozny, ze jsem na nekterej skutecne dobrej open RS nemel stesti narazit, prestoze existuje.