Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Redakční systémy  (Přečteno 13629 krát)

Libor Šedivý

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 799
    • Zobrazit profil
    • liborse.mechenice.net
Re: Redakční systémy
« Odpověď #25 kdy: 25 Listopad 2008, 12:52:41 »
No, já bych placený hosting tak nehanil. Já jsem se svým hosterem spokojen. Každou změnu předem oznámí.

Jo a když už jsme u vlastního serveru. Máš ho někde v nějaké "server farmě" na páteřní síti? Nebo u sebe? Ale v tom případě bych pochyboval, že máš tak dobré připojení, které tu zátěž snese. Jaké jsou zhruba výdaje? Já trochu o vlastním serveru do budoucna totiž uvažuju.
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Tomáš Jančík

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1179
    • Zobrazit profil
    • TomášJančík.net
Re: Redakční systémy
« Odpověď #26 kdy: 25 Listopad 2008, 13:20:40 »
No, já bych placený hosting tak nehanil. Já jsem se svým hosterem spokojen. Každou změnu předem oznámí.

Jo a když už jsme u vlastního serveru. Máš ho někde v nějaké "server farmě" na páteřní síti? Nebo u sebe? Ale v tom případě bych pochyboval, že máš tak dobré připojení, které tu zátěž snese. Jaké jsou zhruba výdaje? Já trochu o vlastním serveru do budoucna totiž uvažuju.

mám stejný dotaz...

emil54

  • Host
Re: Redakční systémy
« Odpověď #27 kdy: 25 Listopad 2008, 13:55:49 »
No, já bych placený hosting tak nehanil. Já jsem se svým hosterem spokojen. Každou změnu předem oznámí.

Jo a když už jsme u vlastního serveru. Máš ho někde v nějaké "server farmě" na páteřní síti? Nebo u sebe? Ale v tom případě bych pochyboval, že máš tak dobré připojení, které tu zátěž snese. Jaké jsou zhruba výdaje? Já trochu o vlastním serveru do budoucna totiž uvažuju.
No, ja uz to delam vic jak  10 let a s hosterama jsem si uzil svoje. Samozrejme, ze se najdou slusny firmy se zodpovednym a vstricnym pristupem, ale ja uz proste nemam na to, nekoho takovyho hledat, tim spis, ze mi vlastni reseni vyjde v konecnym vysledku levnejc, i kdyz s tim je trochu starosti navic. A ve finale muze bejt hoster sebeslusnejsi a sebespolehlivejsi, staci jeden dva blbci, ktery si ladi svoje php pasqily primo na serveru - a vsichni ostatni maji razem po zizalkach - zeptej se kluku Simonku z Pipni, jakej je to med honit pak takovyho blba, kdyz ti na masine bezi tisice webu.

Provoz vlastniho mne stoji neco pres  2 tisice mesicne za serverovnu (podle IP hadam, ze mi moje plecka lezi mozna ve stejnym regalu jako skatule se zdejsim forem ;) ), jednou za tri roky postavim novej comp (momentalne je tam Intel(R) Celeron(R) CPU 2.66GHz - chystam rychlejsi masinu) a odvezu ho do Prahy. Takze kdyz to vezmes do kalkulacky s tim, ze opravdu kvalitni hosting te vyjde v zavislosti na potrebach minimalne na kilo/mesic, neni co resit.

Jinak doma mam server taky a docela slusne pristupnej - mam z protekce od providera lajnu 10/5 Mbit/s, takze by to v klidu utahlo - jsem si s tou myslenkou chvili pohraval. Jenomze tu je semtam vypadek, ponevadz to ke me lita vzduchem, obcas nekdo v ulici vyhodi pojistky az na trafacce atd. A porizovat kvuli tomu centralu a drahej zalozni zdroj a bejt u toho uvazanej jak pes u boudy a nemoct jet ani na dovolenou, to je taky na prd. Takze ho mam spis na ladeni novejch projektu a jako datovej.

Zaver: pokud mas ve sprave aspon 10 - 15 cizich webu, vrele doporucuju  :)

Petr Merlin Vaněček

  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5028
    • Zobrazit profil
    • Lomítkáři
Re: Redakční systémy
« Odpověď #28 kdy: 25 Listopad 2008, 19:22:12 »
Stačí se pozeptat :)
Aktuálně mám k dispozici dva servery - jeden na 10/10 páteř, druhý na domácí lince 40/8, pokud někdo bude potřebovat, tak už nejeden ubunťák u mne má své kolečko :)

Jinak se kloním k názoru, že než někde zalevno cizí hosting u profláknuté společnosti, raději i na horší lince hosting svůj.
Registered Linux user #421281
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Libor Šedivý

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 799
    • Zobrazit profil
    • liborse.mechenice.net
Re: Redakční systémy
« Odpověď #29 kdy: 29 Listopad 2008, 00:15:08 »
Zatím mi jedou dva tři větší projekty, takže zatím to asi nemá cenu, ale do budoucna o tom budu uvažovat. Jinak kvalitní hosting se dá sehnat už za 75 Kč měs. a jsem s ním nadmíru spokojen. Hoster je na úrovni a pravidelně přidává nové servery, což je fajn věc.
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Tomáš Jančík

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1179
    • Zobrazit profil
    • TomášJančík.net
Re: Redakční systémy
« Odpověď #30 kdy: 29 Listopad 2008, 00:26:11 »
Jinak kvalitní hosting se dá sehnat už za 75 Kč měs. a jsem s ním nadmíru spokojen. Hoster je na úrovni a pravidelně přidává nové servery, což je fajn věc.

máš na mysli ten jistý tropicky ovocný hosting co já?

ares952

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 124
    • Zobrazit profil
    • http://www.lumidan.eu
Re: Redakční systémy
« Odpověď #31 kdy: 09 Prosinec 2008, 15:31:13 »
ja jsem na svym webu zprovoznil svuj redakcni system, zkousel jsem phpRS, joomla, drupal, unitednuke a jeste par dalsich a musim rict, ze cele ovladani je prilis komplikovany. Navic tim, ze jsme si udelal svuj system, tak si ho muzu libovolne upravovat, protoze se v nem vyznam, muzu optimalizovat, muzu si zavest captcha kde chci (nove misto captcha pouzivam javascript a je to mnohem ucinnejsi nez nejaka captcha).

A ohledne toho spamu: na spam boty nemusim mit proflakle reseni, ale i to moje stacilo na zaspamovani, ale jak rikam, staci par uprav a je vystarano.

Ja bych mozna uz do nevlastniho reseni nesel.

romciiik

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 532
    • Zobrazit profil
    • romiix.org
Re: Redakční systémy
« Odpověď #32 kdy: 07 Únor 2009, 20:30:44 »
predpokladam ze vacsia z vas co si spravila redakcny system, vyuzivala PHP.
zaujima ma, ze ci vyuzivate holi kod (vsetky instrukcie za sebou)/funkcie/OOP
ja pouzivam funkcionalne scriptovanie, ale ked si cumnem kod vacsiny OS aplikacii vacsinou su robene OOP.

ma nejaku realnu vyhodu naucit sa pouzivat OOP?

ares952

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 124
    • Zobrazit profil
    • http://www.lumidan.eu
Re: Redakční systémy
« Odpověď #33 kdy: 07 Únor 2009, 21:30:49 »
Původní verzi redakčního systému jsem mastil jeden řádek za druhým, měl jsem jen nějaké globální proměnné pro názvy tabulek, pro linky do databáze apod.
Novou verzi mám hodně v OOP, zejména co se přístupu do databáze týká, vkládání tagů a správy session.

Tomáš Jančík

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1179
    • Zobrazit profil
    • TomášJančík.net
Re: Redakční systémy
« Odpověď #34 kdy: 07 Únor 2009, 22:34:06 »
50/50
stejně jako ares řeším třeba přístup k db a další věci které vícekrát opakuji přes OOP, jinak klasicky skládám příkazy za sebe do nějakého logického celku

Pavel Půlpán

Re: Redakční systémy
« Odpověď #35 kdy: 08 Únor 2009, 10:58:15 »
OOP je vcelku kontroverzní záležitost. Někdo si bez něj nedokáže programování vůbec představit, někdo ho k smrti nesnáší. Když si vzpomenu, jak to do nás na vejšce cpali horem dolem, nesnášel jsem to! Jenže, když se na to podívám z odstupem času, jsem jenom rád, že to tak bylo. Kvalitně psaný OOP model je o mnoho srozumitelnější, přizpůsobitelný, atp... ale nic se nemá přehánět! :D

Martin - ViPEr*CZ*

Re: Redakční systémy
« Odpověď #36 kdy: 08 Únor 2009, 11:15:12 »
Tady každej umí OOP  ;D To je půlka programů v ubuntu Vaše záležitosti ne  :'( ::)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Pavel Půlpán

Re: Redakční systémy
« Odpověď #37 kdy: 08 Únor 2009, 11:20:43 »
Neřek jsem, že ho umím. :D

Teyras

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 227
  • $life = "fight";
    • Zobrazit profil
Re: Redakční systémy
« Odpověď #38 kdy: 09 Únor 2009, 21:06:40 »
No, teď zrovna píšu redakční systém a řekl jsem si, že to tentokrát zkusím objektově... Ve zkratce, nesnáším to, ale práci to usnadní :D
AMD Athlon X2 4400+, 2GB DDR2, Asus GeForce EN8600GT 512MB DDR3, Seagate Barracuda 7200.10 160GB SATAII, Seagate Barracuda 7200.10 120GB IDE
Arch Linux, KDEmod 4.2

Pavel Půlpán

Re: Redakční systémy
« Odpověď #39 kdy: 11 Únor 2009, 19:10:57 »
řekl jsem si, že to tentokrát zkusím objektově... Ve zkratce, nesnáším to

Co mi to jel připomíná? Jo, už vím, mě a PHP před asi dvěma lety. ;D

Teyras

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 227
  • $life = "fight";
    • Zobrazit profil
Re: Redakční systémy
« Odpověď #40 kdy: 11 Únor 2009, 21:51:48 »
řekl jsem si, že to tentokrát zkusím objektově... Ve zkratce, nesnáším to

Co mi to jel připomíná? Jo, už vím, mě a PHP před asi dvěma lety. ;D
Tak tak, historie se opakuje :D
AMD Athlon X2 4400+, 2GB DDR2, Asus GeForce EN8600GT 512MB DDR3, Seagate Barracuda 7200.10 160GB SATAII, Seagate Barracuda 7200.10 120GB IDE
Arch Linux, KDEmod 4.2

Pavel Půlpán

Re: Redakční systémy
« Odpověď #41 kdy: 12 Únor 2009, 10:05:19 »
Vydrž Prťka, vydrž! :D

romciiik

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 532
    • Zobrazit profil
    • romiix.org
Re: Redakční systémy
« Odpověď #42 kdy: 15 Únor 2009, 22:45:30 »
takze vyzera mi to tak, ze OOP vie kazdy seriozny koder, ..mal by som sa zoserioznit :)
este mi napadla otazka: pouzivate fyzicky rozne subory pre zobrazenie roznych casti systemu?
(praca s profilom - profil.php; registracia - registracia.php; atd.)
.. alebo vsetko robite vsetko v korenovom -> index.php rozdelene podmienkami na viac casti

Pavel Půlpán

Re: Redakční systémy
« Odpověď #43 kdy: 15 Únor 2009, 23:01:35 »
Já mám radši include soubory a vše směrovat na index.php, ale je to každého věc... ;)

ufaak

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2296
    • Zobrazit profil
Re: Redakční systémy
« Odpověď #44 kdy: 15 Únor 2009, 23:40:19 »
jj taky to resim takhle
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

Teyras

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 227
  • $life = "fight";
    • Zobrazit profil
Re: Redakční systémy
« Odpověď #45 kdy: 16 Únor 2009, 13:04:15 »
Já to držím odděleně... index, viewarticle, addarticle, viewprofile, viewimage atp
AMD Athlon X2 4400+, 2GB DDR2, Asus GeForce EN8600GT 512MB DDR3, Seagate Barracuda 7200.10 160GB SATAII, Seagate Barracuda 7200.10 120GB IDE
Arch Linux, KDEmod 4.2

ares952

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 124
    • Zobrazit profil
    • http://www.lumidan.eu
Re: Redakční systémy
« Odpověď #46 kdy: 16 Únor 2009, 20:52:31 »
mam to rozdelene ve vice souborech, ale ty includuju do index.php a rozdeleni resim pak jen v tomhle souboru (na to je dobry .htaccess)

v include souborech mam pak obvykle jen funkce ktere volam, nebo casti programu (napriklad main.php je hlavni sloupec, left.php je levy sloupec apod...)

romciiik

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 532
    • Zobrazit profil
    • romiix.org
Re: Redakční systémy
« Odpověď #47 kdy: 16 Únor 2009, 21:45:43 »
mam to rozdelene ve vice souborech, ale ty includuju do index.php a rozdeleni resim pak jen v tomhle souboru (na to je dobry .htaccess)

v include souborech mam pak obvykle jen funkce ktere volam, nebo casti programu (napriklad main.php je hlavni sloupec, left.php je levy sloupec apod...)
na to je dobry .htaccess skus konkretizovat, asi som nepochopil (a mohlo by sa mi to zist)

napadlo mi ze mne osobne by asi vobec nevadilo zverejnit vlastne CMS pod GLP, keby som sa nebal ze v pripade pristupnosti zdrojakov sa mi do systemu lahko hocikto nabura. ako to riesia projekty ako joomla atd.?
PS: ehm, vacsinou ked nieco robim , tak to robim tak ze to objednavatel "potreboval uz vcera" a nakoniec je v tom taky dokonaly chaos ze by to nikto ani nechcel.. dokonca ziadne OOP.. no fuj
« Poslední změna: 16 Únor 2009, 22:28:43 od romciiik »

ares952

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 124
    • Zobrazit profil
    • http://www.lumidan.eu
Re: Redakční systémy
« Odpověď #48 kdy: 17 Únor 2009, 06:27:21 »
zverejneni zdrojaku se taky obavam prave z duvodu odhaleni nejakych zneuzitelnych chyb :-)

.htaccess pouzivam na to, ze napriklad stranka http://www.lumidan.eu/article/70-instalace-gnu-linux-ubuntu-8-10/ se mi prepise do tvaru http://www.lumidan.eu/index.php?pg=article/70-instalace-gnu-linux-ubuntu-8-10/

takze mi vse staci osetrit jen v index.php

romciiik

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 532
    • Zobrazit profil
    • romiix.org
Re: Redakční systémy
« Odpověď #49 kdy: 17 Únor 2009, 09:31:03 »
viem ze je to uz mimo povodnej temy.. ale, mozes sem dat daky .htaccess ktory tie "premeny" robi? nejake som skusal ale .. nie a nie fungovat.
1) .htaccess funguje iba na subory ktore su s nim v zložke/pre cely server/pre adresare a podadresare
2) mozem nastavit rozdelne spravanie na roznych subdomenach, ak vlozim do zloziek so subormi rozne .htaccess