Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Anketa

Co myslíte, povedl se network manager v II, nebo měli vyvojáři zústat u verze co byla v Hardym.

Povedl se výborně
25 (32.5%)
Je sice hezčí, ale nejde šifrování u wifi a jiné důležité věci
17 (22.1%)
vypadá hrozně a nejde nic
9 (11.7%)
nerozumím tomu
11 (14.3%)
používám něco jiného (wicd, atp.)
15 (19.5%)

Celkem hlasů: 68

Autor Téma: network manager v 8.10  (Přečteno 15169 krát)

radek6ak

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 31
    • Zobrazit profil
network manager v 8.10
« kdy: 01 Listopad 2008, 13:53:41 »
Co vám nefunguje, případně co by se mělo zlepšit? Měl by se network manager z ubuntu vypustit a defaultně používat něco jiného? S čím máte lepší zkušenosti?
Mozek je aparát s jehož pomocí si myslíme že myslíme....

Jirina

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 126
    • Zobrazit profil
Re: network manager v 8.10
« Odpověď #1 kdy: 01 Listopad 2008, 16:38:34 »
mě chodil i předtím v pohodě i s WEP/WPA/WPA2
nyní umí navíc bez problémů nastavovat statickou adresu
VPN a širokopásmové připojení jsem ještě nezkoušel, ale vypadá to slibně
zatím mi ani jednou nespadl

takže u mě spokojenost, je to jednoznačně krok vpřed
Dell Latitude E6400, Ubuntu 13.10 + W8.1

menganito

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1728
    • Zobrazit profil
Re: network manager v 8.10
« Odpověď #2 kdy: 01 Listopad 2008, 17:45:43 »
Stále sa stáva že pri vypínaní PC tak ca. 20 sekúnd vypisuje svoje errory?

radek6ak

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 31
    • Zobrazit profil
Re: network manager v 8.10
« Odpověď #3 kdy: 01 Listopad 2008, 18:30:53 »
Je tam splash, takže nejsou vidět.  ;D
Mozek je aparát s jehož pomocí si myslíme že myslíme....

steinbauer

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 27
    • Zobrazit profil
    • Paparazzi.cz
Re: network manager v 8.10
« Odpověď #4 kdy: 01 Listopad 2008, 19:02:48 »
jsem spokojen, jen zajimavost
na druhem notasu se me stalo, že nebyla spravne rozpoznana wifi - proste iWconfig je vypsal jako existujici ale iFconfig neexistovala.
V network manageru sla nastavit jako by fungovala - opak je pravdou...


ale na prvnim notaku stopro spokojenost :)
PS: jeste me to mask adresu 255.0.0.0 preloží po ulozeni na "8" :)
« Poslední změna: 01 Listopad 2008, 23:33:20 od steinbauer »

igst

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 138
    • Zobrazit profil
Re: network manager v 8.10
« Odpověď #5 kdy: 01 Listopad 2008, 19:47:42 »
Funguje výborně, jediný problém co mám je, že čas od času se po přihlášení pokouší navázat spojení se sítí, chvilku se "točí" a pak vyhodí obrazovku, na které je něco jako, že nemohl navázat spojení se sítí a potřebuje heslo k WEP. To heslo je předvyplněné (černé tečky) a stačí dát pouze ok a hned je síť připojena. Jindy to funguje po restartu bez ručního zásahu. Nevím co s tím, ale dá se s tím žít.

radek6ak

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 31
    • Zobrazit profil
Re: network manager v 8.10
« Odpověď #6 kdy: 02 Listopad 2008, 12:24:41 »
Lidi, ankety jsou od toho aby se v nich hlasovalo. Shlédlo to 140 lidí a hlasovalo jich zatím 9, to je trochu škoda.
Mozek je aparát s jehož pomocí si myslíme že myslíme....

dclxvi

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 46
  • skill: No, thank you
    • Zobrazit profil
Re: network manager v 8.10
« Odpověď #7 kdy: 02 Listopad 2008, 15:41:42 »
No, u mě trochu blbe. Po čisté instalaci II si šmejd nepamatuje manualní nastavení wired připojení. Po každým restartu musím znova vše nastavovat, protože si tam "nm" furt dosazuje automatické připojení. Nemáte tušení, pomohlo by nějak editovat "/etc/network/interfaces" ?

kalfar

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 372
    • Zobrazit profil
Re: network manager v 8.10
« Odpověď #8 kdy: 02 Listopad 2008, 19:41:13 »
No, u mě trochu blbe. Po čisté instalaci II si šmejd nepamatuje manualní nastavení wired připojení. Po každým restartu musím znova vše nastavovat, protože si tam "nm" furt dosazuje automatické připojení. Nemáte tušení, pomohlo by nějak editovat "/etc/network/interfaces" ?

Já jsem to doma vyřešil tak že jsem automatické připojení smazal a vytvořil si své nové. Příští restart bylo automatické zpět, ale domácí zůstalo a naběhlo první.
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

pajinek87

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 39
    • Zobrazit profil
    • Pavel Studeník | vahoo.cz
Re: network manager v 8.10
« Odpověď #9 kdy: 02 Listopad 2008, 21:32:44 »
No, mě fungoval celkem dobře, ale ted mi nějak zázračně zmiznul a nemůžu jej donutit aby se objevil. A vypadal tak hezky.. :(

Tomáš Karvay

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 351
    • Zobrazit profil
    • Tomáš Karvay
Re: network manager v 8.10
« Odpověď #10 kdy: 02 Listopad 2008, 21:47:09 »
No, mě fungoval celkem dobře, ale ted mi nějak zázračně zmiznul a nemůžu jej donutit aby se objevil. A vypadal tak hezky.. :(
To samé u mě..  :P
Fujitsu Siemens Pi 3525, Ubuntu 10.10

arrange

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 4031
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
    • Zobrazit profil
Re: network manager v 8.10
« Odpověď #11 kdy: 02 Listopad 2008, 21:54:24 »
Stále sa stáva že pri vypínaní PC tak ca. 20 sekúnd vypisuje svoje errory?

Právě že ne. Zprávy typu "NetworkManager: libhal shutdown failed" apod. jsou (u mě - po přechodu z HH na II) minulostí.
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

hoffmann

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 395
  • Linux user number: 480304
    • Zobrazit profil
Re: network manager v 8.10
« Odpověď #12 kdy: 02 Listopad 2008, 21:57:38 »
Ja osobne jsem ho musel zrusit, protoze byl nepouzitelny. Nepamatoval si zadna nastaveni nebo pri dalsim otevreni tam byla uplne jina data.
Debian Jessie | Kernel 3.16.0-4-amd64 | XFCE 4.10,
- notebook HP630 Intel Pentium Dual Core B960 2,2 GHz | 6 GB DDR3 1333 MHz | Intel HD Graphics | HDD Toshiba 320 GB 5400 RPM S-ATA | DVD+/-RW SuperMulti DL s LightScribe 
- is dead notebook Asus A9RP Celeron M440 1,86 GHz | grafika ATI Radeon Xpress 200m | HD 60 GB | pamet DDR II 1024 MB | DVDRAM GSA-T40N HL-DT-ST | Wi-Fi ASUS

Walard

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 278
    • Zobrazit profil
Re: network manager v 8.10
« Odpověď #13 kdy: 02 Listopad 2008, 22:33:12 »
Network manager nepoužívám od doby, kdy sem začal používat linux. Možná za pár let budu. Zbytečné programy ruším. Není nad terminál a textovou konfiguraci.  ;D

pajinek87

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 39
    • Zobrazit profil
    • Pavel Studeník | vahoo.cz
Re: network manager v 8.10
« Odpověď #14 kdy: 02 Listopad 2008, 23:12:36 »
Tak jsem se snažil zkompilovat ze stranek aktuální nm, ale neúspěšně. Každopádně nm-tool funguje, problém bude asi někde s nm-applet. No nic, asi to vidím na ifconfig a iwconfig..  :-\

Belerby

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 47
    • Zobrazit profil
Re: network manager v 8.10
« Odpověď #15 kdy: 03 Listopad 2008, 00:06:26 »
Tak jsem se snažil zkompilovat ze stranek aktuální nm, ale neúspěšně. Každopádně nm-tool funguje, problém bude asi někde s nm-applet. No nic, asi to vidím na ifconfig a iwconfig..  :-\
sem na tom stejne... taky mi to nechodi  :-\

Martin Kiklhorn

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4804
  • グーグル!ご存知ですか?
    • Zobrazit profil
    • HEJ
Re: network manager v 8.10
« Odpověď #16 kdy: 03 Listopad 2008, 00:10:20 »
Používám ruční konfiguraci, II na desktopu jsem ještě nezkoušel -
umí už nm více sítí současně ?
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Tadeáš Pařík

  • Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 6547
    • Zobrazit profil
    • Ubuntu.cz
Re: network manager v 8.10
« Odpověď #17 kdy: 03 Listopad 2008, 19:11:05 »
Zatím všechno funguje výborně, jak klasické připojení, tak přes WIFI (i šifrované). Teď se v práci chystám vyzkoušet VPNko, jsem zvědav, jestli to rozchodím, ale vypadá to celkem dobře. Hodím sem pak "edit", jak to dopadlo.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

oyankee

  • Host
Re: network manager v 8.10
« Odpověď #18 kdy: 04 Listopad 2008, 14:16:17 »
Nefunguje opet s wep. Pravdepodobne je to ale konflict modulu v jadre orinoco a hostap. Snazim se to resit, ale zatim marne. Zarizeni je rozdeleno na wifi0 a wlan0. Normalne melo byt eth1.

Ed:Network manager je v pohode :-)
« Poslední změna: 04 Listopad 2008, 14:20:31 od oyankee »

zdatan

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
Re: network manager v 8.10
« Odpověď #19 kdy: 04 Listopad 2008, 18:05:00 »
No, mě fungoval celkem dobře, ale ted mi nějak zázračně zmiznul a nemůžu jej donutit aby se objevil. A vypadal tak hezky.. :(
To samé u mě..  :P

i ja se pridavam... taky ho sice mam ale neviditelnyho.. nm-applet bezi, Network manager je v systemu,ale kliknout neni kam:( help plz...

kalfar

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 372
    • Zobrazit profil
Re: network manager v 8.10
« Odpověď #20 kdy: 04 Listopad 2008, 18:14:51 »
No, mě fungoval celkem dobře, ale ted mi nějak zázračně zmiznul a nemůžu jej donutit aby se objevil. A vypadal tak hezky.. :(
To samé u mě..  :P

i ja se pridavam... taky ho sice mam ale neviditelnyho.. nm-applet bezi, Network manager je v systemu,ale kliknout neni kam:( help plz...

Mám ho normálně v oznamovacím panelu, je to ta ikonka monitoru.
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

zdatan

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
Re: network manager v 8.10
« Odpověď #21 kdy: 04 Listopad 2008, 20:20:03 »
No, mě fungoval celkem dobře, ale ted mi nějak zázračně zmiznul a nemůžu jej donutit aby se objevil. A vypadal tak hezky.. :(
To samé u mě..  :P

i ja se pridavam... taky ho sice mam ale neviditelnyho.. nm-applet bezi, Network manager je v systemu,ale kliknout neni kam:( help plz...

Mám ho normálně v oznamovacím panelu, je to ta ikonka monitoru.

ja fakt vim jak to vypada.. na notebooku to mam (tam je jeste nejaka verze 7.x) ale proste tady to neni :(
v bezicich aplikacich vidim nm-applet  > nm-applet --sm-disable
« Poslední změna: 04 Listopad 2008, 20:28:33 od zdatan »

Tomáš Karvay

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 351
    • Zobrazit profil
    • Tomáš Karvay
Re: network manager v 8.10
« Odpověď #22 kdy: 05 Listopad 2008, 10:01:19 »
Já jsem problém právě vyřešil nainstalováním Wicd a jsem naprosto spokojen.  ;)
Fujitsu Siemens Pi 3525, Ubuntu 10.10

Ondrush

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 40
    • Zobrazit profil
Re: network manager v 8.10
« Odpověď #23 kdy: 06 Listopad 2008, 15:55:51 »
podobne ako v ostatnych pripadoch, nezobrazuje sa mi ikona v trayi. vlastne, obcas sazobrazi (ked si napr v skole rucne pripojim wifi, tak to tam potom mam), ale divne je, ze ked kliknem na listu asi o pixel-dva vedla ikony Fusion Icon, tak sa tam dostanem, ako keby som klikol na ikonu NM, teda to vyzera, ze tam ta ikona je, iba ma sirku 1 pixel, alebo take nieco... ako som vo viacerych temach pisal, som iba uzivatel, takze nemam tusenie, co sa s tym da robit, ani co to moze sposobovat, ale keby niekto vedel co mam skusit, tak to skusim

Belerby

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 47
    • Zobrazit profil
Re: network manager v 8.10
« Odpověď #24 kdy: 06 Listopad 2008, 16:11:18 »
podobne ako v ostatnych pripadoch, nezobrazuje sa mi ikona v trayi. vlastne, obcas sazobrazi (ked si napr v skole rucne pripojim wifi, tak to tam potom mam), ale divne je, ze ked kliknem na listu asi o pixel-dva vedla ikony Fusion Icon, tak sa tam dostanem, ako keby som klikol na ikonu NM, teda to vyzera, ze tam ta ikona je, iba ma sirku 1 pixel, alebo take nieco... ako som vo viacerych temach pisal, som iba uzivatel, takze nemam tusenie, co sa s tym da robit, ani co to moze sposobovat, ale keby niekto vedel co mam skusit, tak to skusim


Pokazde kdyz ten nm restartuju, tak ikona nabehne
Kód: [Vybrat]
sudo /etc/init.d/NetworkManager restartnicmene mi stejne to nejde a nez abych to resil a dal tomu cas, tak se radsi pripojuju primo pres konzoli :-)