Tak jsem vyzkoušela Envy pro Ubuntu 8.04 a bez výsledku.
Poté jsem zkusila binární ovladač 177.82. Vzhledem k tomu, že mi nejde přepnout do konzole pomocí ctrl+alt+F1, jsem nabootovala do recovery a tam to nainstalovala. Po opětovém nabootování do normálního režimu se mi zobrazil jen zrnitý čtvereček jakožto myš a jinak nic.
Nějaké další nápady?
Co máš za typ monitoru? Máš ho připojený přes DVI nebo klasický VGA kabel? A když ti start systému se zapnutým nvidia driverem skončí černou obrazovkou a pak se podíváš do logu X (/var/log/Xorg.0.log), nevidíš v něm náhodou nejaké podezřelé hlášky nvidia driveru jako třeba:
(II) NVIDIA(GPU-0): No display devices connected; falling back to: CRT-0
(WW) NVIDIA(GPU-0): Unable to read EDID for display device CRT-0
Totiž podle toho, co se mi podařilo dohledat, by se tyhle problémy mohly stávat při špatné detekci typu monitoru (typický příklad je LCD panel připojený přes DVI, driver ho nedetekuje a nedokáže vybrat vhodné rozlišení ani obnovovací frekvenci, ale ve vesa módu funguje, protože vesa mód tu detekci neprovádní ale natvrdo nějaké parametry nastaví). Nejjednodušší řešení je, pokud tvůj monitor má jak DVI tak VGA konektory, tak zkusit místo DVI připojit VGA kabel.
Tady je nějakej podobnej problém, úplně dole je návod, co se s tím dá dělat. Nebo spíš co fungovalo u toho člověka, třeba to zabere i u tebe.
http://backports.ubuntuforums.com/showthread.php?t=963818