Abych pravdu řekl, tak mě Edgy nijak zvláště nenadchnul. To, že je "divnej" při bootování se dá překousnout, přeci jenom nezapínam pc 10x denně, ale víc mi vadí, že neni vidět co se zavádí, tak jak bylo vidět v Dapperovi.
Ty jádra taky nic moc... Nevim proč je pořád na výběr i jádro K7, když je to jen nějakej metabalíček. Těch "divnejch" věcí s jádrem je víc, ale to ukáže až čas jak to bude.
Co mě vadí víc je, že jsem si k ubuntu nainstaloval i kubuntu (chtěl jsem po dvou letech v Gnome zkoušet KDE) Co mě překvapilo bylo to, že se mi úplně rozhodila možnost změny tématu v Gnome, zkoušel jsem taky v KDE zakázat "gtk styles and font" používám tmavej desktop a chtěl jsem ho mít jak v Gnome tak i v KDE, ale výsledek je něco mezi (v gnome měnit téma nejde pořád, nebo jen vzhled tlačítek namísto změny celýho barevnýho podání). Další co se mi rozhodilo je písmo. Když ho dam v KDE tak velký jak chci tak je v Gnome v těch KDE aplikacích prťavý a tudíž naopak. Co mě nejvíc štve je, že se mi totálně rozhodilo formátování písma a stránek v opeře, kterou používám jako hlavní prohlížeč a poštovního klienta i z toho důvodu, že jsou pro linux dobrý poštovní klienti, ale chybí jim jedna zásadní věc, světe div se, je to export zpráv. Možná se dá namítnout, že si je můžu zálohovat, ale to já nechci, protože se za pár měsíců může stát, že mi ten mail klient nebude vyhovovat. V opeře je to vyřešený geniálně. Samozřejmě jsem zkoušel dělat x čachrů, ale výsledek nikde...
Možná je to tim, že je edgy ještě ve stádiu vývoje, možná taky ne... Je zvláštní, že dappera jsem začal používat, ještě v době, kdy byl v rannym vývoji a podobný problémy jsem neměl. (KDE jsem samozřejmě taky instaloval, ale nepoužíval).
Jen podotknu, že KDE jsem instaloval do plně funkčního ubuntu, bez jedinýho víše zmíněnýho problému.
PS.: ještě mě neuvěřitelně žere bug-buddy, že by vzpomínka na WinXp a jejich hlášky o odeslání problému? Ano určitě se to dá vypnout, ale proč to tam je? Vždyť jsou k dispozici logy. Stejnak do nich tak často nekoukam, když se mi zasekne aplikace, tak jí zabiju a znova obnovim, pokud se to nepovede tak hledam proč. Bug-buddy na mě vylít i v x oknech a když jsem dal zkušebně uložit problém tak soubor měl i 100MB
To je zatim vše, už jsem přemejšlel o návratu k Dapperovi, ale uvidíme.