Statistika je občas blbá věc. Ale když vezmeš v úvahu člověka neznalého, který "jen instaluje" a nestará se o to, co běží na pozadí, tak ta věta platí... Stojím si za tím.
ale uživatel, který se v tom nevyzná, možná ani netuší, co to daemon je...
Co jsem já dříve testoval, tak Enlightenment si bere tak o 10MB méně než LXDE a o 5MB více než Fluxbox. Gnome si bere 160MB RAM, Enlightenment 90MB.Teď to bude asi vyšší protože mám běžících více daemonů atd.. zítra to změřím jinak minimální náročnost prostředí pod Debianem:Gnome - 160MBXfce - 128MBKDE - 160MBEnlightenment - 64MBLXDE - 96MBFluxbox - 64MBa pod Gentoo nebo podobnou distribucí stačí Enlightenmentu a Fluxboxu 32MB, na embedded zařízeních také 32MB.Co jsem měl možnost měřit, Enlightenment samotný si bere průměrně kolem 20MB, fluxbox kolem 16MB. LXDE je několik programů a dohromady to dává kolem 40MB.
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat?
Citace: qUAKER 18 Července 2009, 20:17:02Co jsem já dříve testoval, tak Enlightenment si bere tak o 10MB méně než LXDE a o 5MB více než Fluxbox. Gnome si bere 160MB RAM, Enlightenment 90MB.Teď to bude asi vyšší protože mám běžících více daemonů atd.. zítra to změřím jinak minimální náročnost prostředí pod Debianem:Gnome - 160MBXfce - 128MBKDE - 160MBEnlightenment - 64MBLXDE - 96MBFluxbox - 64MBa pod Gentoo nebo podobnou distribucí stačí Enlightenmentu a Fluxboxu 32MB, na embedded zařízeních také 32MB.Co jsem měl možnost měřit, Enlightenment samotný si bere průměrně kolem 20MB, fluxbox kolem 16MB. LXDE je několik programů a dohromady to dává kolem 40MB.Cože? Asi mám zázračný pc pro změnu já U mě v Debianu 5.0 startuje Gnome s využitím 90MiB.
u mě: Debian Squeeze, KDE 4.3, jádro 2.6.30 s běžícím compizem se vším všudy po startu 175MB +-