Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Microsoft tvrdě útočí na Linux. V rámci kampaně za Windows 7.  (Přečteno 68673 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Re: Microsoft tvrdě útočí na Linux. V rámci kampaně za Windows 7.
« Odpověď #75 kdy: 14 Září 2009, 14:39:44 »
Hm... to ale někdy v rámci dobrých mezilidských vztahů prostě nejde! Otec mojí holky...

Jasně, to chápu. Myslím, pokud to jde.

Trvá to, ale věř, že když budeš 3 roky rozhlašovat, že údržbáře Windows (prostě) neděláš, že už jsi to zapomněl apod. obrátí se i otec tvojí holky na kolegu z práce, souseda a až přestanou i oni, koupí si Mac nebo přejde na Ubuntu.

Před rokem a půl jsem dal mámě (64 let)na PC Ubuntu. Od té doby jsem jednou po telefonu řešil, že netiskne tiskárna (byl tam zmuchlaný papír) a dvakrát (na návštěvě) jsem systém bez problému zaktualizoval.
Před Ubuntu měla vždy MS (W95, W98, WXP) a 1-3x do měsíce jsem řešil, že to netiskne, že nejde internet, mail, nenastartuje se to, mrzne atd...

A z druhé strany: tobě vůbec nevadí, že děláš zadarmo práci za někoho, kdo za to dostal peníze (MS či OEM partner)? Nechceš mi tenhle víkend vykopat na chalupě odpad? :-)
« Poslední změna: 14 Září 2009, 14:41:40 od compaq »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #76 kdy: 14 Září 2009, 14:48:14 »
compaq: Principielně máš (samozřejmě) pravdu. Asi je potřeba to tak nějak lidem dávat víc vědět. Někdy je to ale těžké, když jsem mu včera chtěl ukázat fotky z leteckého dne, tak se mi v gThumbu hrozně sekaly ve fullscreenu. A jemu to v Zoneru jede tak krásně s přechodama nebo co ehm, rozumíš.

A abych nezapomněl: Já prostě na chalupách odpad nekopu, sežeň si někoho jiného (leda bys měl dceru, která by za ten vopruz stála,  :D ).
Xubuntu 12.04

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #77 kdy: 14 Září 2009, 14:53:13 »
v gThumbu hrozně sekaly ve fullscreenu. A jemu to v Zoneru jede tak krásně s přechodama nebo co ehm, rozumíš.

Jo to znám, prezentaci musíš mít pečlivě připravenou a vyzkoušenou předem... Se slideshow mám taky problém, dobré je asi xbmc.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #78 kdy: 14 Září 2009, 14:54:03 »
Já jsem Microsoftu vděčnej za jeho technologie typu WGA. Je to dobrá výmluva, že se s tím nebudu *censored* a shánět dočasné cracky. Buď bude po mým nebo mě to nezajímá. Je rozdíl se s tím otravovat 1x na dlouhou dobu nebo dokola.

No nekdy nastanou pripady, ze proste mas nekoho rad a chces mu vyhovet..., tam pak se na to "nezajima" divas jinak. Pokud by i u tebe nastala takova situace, tak http://www.softpedia.com/get/Tweak/Uninstallers/RemoveWGA.shtml :D
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #79 kdy: 14 Září 2009, 14:56:39 »
matyskovo: K+1,ten sahodlouhy prispevek si to zaslouzi,naprosto souhlasim,neni to tim ze by to bylo slozitejsi,ale je to jine.A taky,ze se to pouziva vsude,ze to vsem cpou.
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #80 kdy: 14 Září 2009, 15:46:38 »
Já jsem Microsoftu vděčnej za jeho technologie typu WGA. Je to dobrá výmluva, že se s tím nebudu *censored* a shánět dočasné cracky. Buď bude po mým nebo mě to nezajímá. Je rozdíl se s tím otravovat 1x na dlouhou dobu nebo dokola.
No nekdy nastanou pripady, ze proste mas nekoho rad a chces mu vyhovet..., tam pak se na to "nezajima" divas jinak. Pokud by i u tebe nastala takova situace, tak http://www.softpedia.com/get/Tweak/Uninstallers/RemoveWGA.shtml :D

Jasně. Dík za odkaz, ale znám všechny cesty jak si Windows upravit k obrazu svému, když není zbytí. Nic není nepodajné  ;D
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #81 kdy: 14 Září 2009, 17:09:48 »
Zajímavé (i když zdaleka ne neočekávné) je, jak to okamžitě zvrhlo na překřikování zastánců jednotlivých OS. Pamatuje si tu ještě někdo, co bylo na začátku?
Nebo jinak: jaký má obliba Woken u prosté tetičky z lidu vztah k chování MS, které bylo předmětem tohoto tématu? Obávám se, že žádný. A nebo chce snad někdo naznačit, že když jsou Woken ještě světoznámější a oblíbenější než proslulé Olšanské cigaretová papírky, může se MS chovat jako hovado a každý kdo se proti tomu nějak ohradí je automaticky nepřítel lidu???
« Poslední změna: 14 Září 2009, 17:13:57 od mka »

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #82 kdy: 14 Září 2009, 17:52:26 »
chlapi to je zas topic...

1) matyskovo : krasnej postu, k+ ! bylo tam snad vsechno co se tyce tohoto tematu

2) nevím proč to hrotíte. vždycky tak jednou za měsíc se najde podobnej topic kde se furt omýlaj ty stejný kecy "linux je win hodně podpbnej", "uživatelé jsou jen líní", "k linuxu si člověk musí najít cestu","začít by se mělo už v škole" ....prostě furt to samí, vždycky se to tady rozflamuje a nic se nevyřeší . proč tím ztrácíte čas ? ano taky to vždycky nevydržím a přidám se ale měly by se podpbné topicy taky zavírat " Důvod : dostatečně okecáno". nemyslíte ?
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #83 kdy: 14 Září 2009, 18:10:52 »
Jezismarja, otazka americkych radaru i vlivu holcicich zadku na nase mysleni je taky dostatecne okecana - a furt se je o cem bavit, tak proc ne? Kdyz chcou lidi diskutovat, tak at se bavi...Nikomu a nicemu se tim neskodi!

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #84 kdy: 14 Září 2009, 18:15:27 »
hase : jo mas pravdu ze nikomu tim nezavazi. ale jen mi prijde ze je to docela strata casu a energie
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #85 kdy: 14 Září 2009, 18:21:19 »
hase : jo mas pravdu ze nikomu tim nezavazi. ale jen mi prijde ze je to docela strata casu a energie
Jasne :D Ale nech to na ty, kteri tu energii a cas plitvaji - delaji to dobrovolne a nikoho nenuti to delat taky  8)

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #86 kdy: 14 Září 2009, 18:22:03 »
Tak proc ztracis cas a energii tim ze nam to rikas,misto toho aby jsi ji setril na neco duleziteho? ;D
Citace

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #87 kdy: 14 Září 2009, 18:46:20 »
Už mě tohle téma nebaví.
Co mám udělat, aby se mi po každém novém příspěvku nezobrazovalo v seznamu na adrese http://forum.ubuntu.cz/index.php?action=unreadreplies? A hlavně mi neříkejte, že to v Ubuntu nejde, že tohle umí jenom Wokna :-)

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #88 kdy: 14 Září 2009, 18:56:48 »
Už mě tohle téma nebaví.
Co mám udělat, aby se mi po každém novém příspěvku nezobrazovalo v seznamu na adrese http://forum.ubuntu.cz/index.php?action=unreadreplies? A hlavně mi neříkejte, že to v Ubuntu nejde, že tohle umí jenom Wokna :-)
A budeme se hádat!! ;D
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

col_boggy

• Host
« Odpověď #89 kdy: 14 Září 2009, 21:51:00 »
Už mě tohle téma nebaví.
Edit prispevku/pokrocile volby/upozornovat na nove odpovedi

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #90 kdy: 15 Září 2009, 09:33:32 »

Hehe,
pro oči nevidím. A to už cca 25 let všem říkám, že to, co jim vyleze na monitoru je tam proto, aby si to přečetli. Dík, dal bych si K-, ale nejde to :-)
« Poslední změna: 15 Září 2009, 09:44:29 od mka »

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #91 kdy: 15 Září 2009, 09:35:27 »

Hehe,
pro oči nevidím. A to už cca 25 let všem říkám, že to, co jim vyleze na monitoru je tam proto, aby si to přečetli. Dík, dal bych si K-, ale nejde to :-)

Je vidět, že tu admini nechtěj sadomasochisty(K-) ani honimíry ega(K+)  ;D
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

col_boggy

• Host
« Odpověď #92 kdy: 15 Září 2009, 16:00:13 »
Tjn, začneme flejmovat o tom, že chceme mít možnost sami si přidat karmu :D

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #93 kdy: 15 Září 2009, 16:12:27 »

Hehe, nefunguje:
a) implicitně je nezaškrtnuto,
b) týká se upozornění na e-mail - to mohu zase odhlásit, ale v Zobrazit nové odpovědi na tvé příspěvky to vyskakuje stále,
c) už se to tu řešilo, ale nějak nedořešilo...

Emilio

• Návštěvník
« Odpověď #94 kdy: 22 Září 2009, 19:54:09 »
... Pane kolego, ...
nečekáte, doufám, že něco tak dlouhého tu bude někdo číst :-)

Samo,že jsem si to přečetl nejsem zarytý MSofťák a jsem otevřený jakékoli diskuzi a v zásadě souhlasím...
« Poslední změna: 22 Září 2009, 20:49:24 od quaker »

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #95 kdy: 22 Září 2009, 19:56:59 »
Coze?Samotna citace ktera ani neni pravdiva protoze mka nikdy nic takoveho nerekl
... Pane kolego, ...
[/quote

Samo,že jsem si to přečetl nejsem zarytý MSofťák a jsem otevřený jakékoli diskuzi a v zásadě souhlasím...
?
« Poslední změna: 22 Září 2009, 20:52:26 od LuciusMare »
Citace

qUAKER

• Host
« Odpověď #96 kdy: 22 Září 2009, 20:49:53 »
Coze?Samotna citace ktera ani neni pravdiva protoze mka nikdy nic takoveho nerekl
... Pane kolego, ...

?

opraveno. v příspěvku mu chyběl znak  ] při uzavírání citace.

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #97 kdy: 22 Září 2009, 20:52:50 »
aha,tak tim se vse vysvetluje :)
Citace

Marcel Gavalier - Gavo

• Aktivní člen
  • *
    • Facebook - GavoStar
« Odpověď #98 kdy: 26 Září 2009, 22:10:31 »
... Pane kolego, ...

Precital som si to cele, a tiez mam rad dhsie posty ako sto kratkych :D:P btw ak je problematika pekne rozobrana preco nie dlhy post.. btw presne o tom to je... prides na SŠ na hodine informatiky mas sam office a ine MS produkty..a s linuxom sa stretnes max na odbronych skolach zameranych na INF.. btw linux poznam uz od mala a napriek tomu som mal cely svoj zivot doma v skole vsade MSW vela spoluziakovlinux zavrhlo len preto ze skorej ako stihli ucitelia ukazat nieco zaujmave ziakov odradila konzola koplikovane prikazy a pod.. a potom len okrajovo spomenuli ze linux ma nieco ako okna :D ze to ma aj kurzor a pod.. :D

Napriek tomu si myslim ze dnesna mladez zaujmajuca sa o linux je prevazne muzkseho rodu a to z recesie voci MSW ... nie preto zeby im MSW nevyhovoval..myslim si ze oba systemy su na tom povobne.. osobne mam W7 len koli skype a roznym audio video edit prigramom..(profesinalne strizne kt som pod linux os nenasiel) no teraz vysiel novy skype kt na moj obdiv slape super.. :P takze win zapinam naozaj len koli praci a zabave v podobe hier kt nemaju podporu opengl

Mam 11rocneho brata kt nechce o linuxe ani pocut jedine co o nom vie je to ze na nom nejdu hry :D preto ho to nezaujma.. linux nesiri o sebe poplasne spravy o tom aky je zly .. ale robi to za neho podpora.. ako donutit mladzes sediet za linux os ked jedine co chcu su hry a tie tam nejdu.. :P a ked si das winehq tak sice idu ale nie tak ako pod win a ak je diete kus inteligentnejsie pochopi ze pustat veci cze winehq je v podstate len tvarenie sa systemu ze je win :D

to vsjo :D
Po 19:00 sa k odpovedi neodpracujes! - Vsetci kukaju vecerne spravodajstvo!  :/
Ubuntu 9.10 "na tvrdo"
XPS M1530 CORE 2 DUO T8300 2.40GHz,800,3M Memory Dual Channel 3.0GB (1X2GB + 1X1GB) 667 MHz DDR2 SDRAM Hard Drive 250GB Serial ATA (5400RPM) Graphics Card 256MB NVIDIA GeForce Go 8600M GT

1x23

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #99 kdy: 11 Října 2009, 22:51:54 »
Ahoj. Tak jsem to konecne precetl cele:).
Souhlasim a zacnu se tim ridit.prestat delat helpra tem co pouzivaji wokna.Antivir nema aktualizaci bo nema klic,nejde nahrat pascal 5.5 (myslim ze byl za prachy.ale uz ted fakt nevim)........to je jenom z vikendu.
Delat podporu ale brat za to kacky....nebo odkazovat na prodejce pc. Os....uz vidim jak je fronta az do Poruby- od Alfy:)........

Kdo nema radzmeny a je zaslepeny tak at zustane u woken.
Velka vyhoda aptgetupdateupgrade a nic nehledat a zvlas instalit.

Kdyz budem bombardovat vyrobce hw tak se neco zmeni.
Chyba je i to ze Dell neprodava hw bez os.pred par mesici to tam jeste bylo ale jak jsem chtel objednat ntb pro kamose tak jsem musel koupit i os ktery je k hovnu.
Kdyz nebude podpora. Open source ve statni sprave tak se to do skol moc rychle nedostane. Uz davno mohly byt komply vsude na skoach kdyby se nekupovaly licence za moffice a mos. Jsou tam lidi kteri asi nevi ze je neco zadara.....kdyz se prachy sypou do vlastni kapsy tak proc b ych dal do skol linuxy...:)

A ten kdo rika ze linux je ten hnus co je jen text tak si neuvedumujou to ze zpousta serveru "pubosi" zprovozni je na linuxu ...protoze jim je dostupny.
Kdyby na kazdem vebu byla ikonka na cem jede tak by se linux dostal aspon nejak do podvedomi lidi.

Spousta lidem se nechce davat linux protoze jim vadi ito ze by museli neco hledat po forech.ale jednou najdu a podruhe vim aspon priblizne jak na to.  U woken se nikoho nedovolaji.

Doufam ze to bude aspon trochu citelne.nekdy pisu rychleji nez premyslim.
Jsem na mobilu tak by se mi spatne hledal ten prispevek na citovani:)....

Uzijte si vikend:)
NTB: Lenovo P50. OS - Ubuntu 18.04

Linux registred user: 499415

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.