parametr single AFAIK jenom nabootuje do runlevelu 1, takže pokud máš nastavené heslo pro roota, tak by se to mělo na heslo ptát
(nicméně init=/bin/sh stále funguje)
btw. co si myslíš, že je "recovery mode"?
Heslo pro roota nastavene mam. Teda mel jsem do ted zato, ze mam :-), kdyz jsem zadaval heslo pri instalaci, predpokladal jsem, ze je to heslo administratorske pro roota. Pokud je to tak, ze to heslo ktere jsem zadal pri instalaci NEBYLO heslo roota, ale opravdu jen prave vytvoreneho uzivatele s admin pravy, pak je mozne, ze root zaheslovany neni. Pokud to tak je, vcelku me to prekvapuje, kdyz s beznym heslem dela Ubuntu sileny cavyky, hlida slozitost, podobnost a minule jsem to vzdal, kdyz jsem jej chtel zmenit a root je defaultne nezaheslovany?
No myslel jsem, ze recovery mode, je neco jako zachranny rezim ala "F8 stav nouze", ale nekde tady ve foru v jinem vlakne jsem narazil na poznamku (ted to nedohledam, nejsem doma) ze "se tam stejne dostane, kdyz nezmackne enter, ale jenom E" - nevim, mozna jsem to blbe pochopil, netvrdim, ze Linuxu rozumim, proto jsem se zeptal.