Tak si to zazálohuj, jinou možnost nevidím.
Tak jsem to vyřešil- podprobný postup:
1. nejdříve jsem spustil Evolution.
2. vytvořil jsem zálohu nastavení do evolution-backup.tar.gz ( soubor-zálohovat nastavení)
3. vypnul jsem Evolution
4. smazal jsem skrytý soubor .evolution (místa-domovská složka-zobrazit-zaškrtnout zobrazovat skryté soubory)
5. spustil jsem Evolution (vytvořila se nová čistá skrytá složka .evolution)
6. rozbalil jsem správcem archivů zálohu evolution-backup.tar.gz do adresáře, např. 222 na plochu
7. v adresáři 222 jsem zapnul zobrazovat skryté soubory a v .evolution jsem se proklikal v tomto adresáři do složky local (.evolution-mail-local)
8. z tohoto souboru jsem si zkopíroval soubory: Drafts,Inbox,Outbox,Sent,Templates a moje další adresáře, třeba z koše, routerlog (všechny bez přípony) do adresáře na ploše třeba 111, který si vytvoříte.
9. pak jsem podle bodu 4. se proklikal opět do adresáře .evolution no nově vytvořené složky local(místa-domovská složka-zobrazit-zaškrtnout zobrazovat skryté soubory, (.evolution-mail-local)
10. v adresáři local jsem vše smazal a z adresáře z bodu 8. jsem vše zkopíroval do tohohoto adresáře
11. vše jsem zavřel a spustil Evolution.
Problém se tím vyřešil, účty znastavené zůstaly, maily taky, jen jsem musel vytvořit znovu např. podpis a importovat klíče pro elektronické podpisy a pod. , pravila vytvořit a tak.
Doufám, že to někomu pomůže.