Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Evolution [vyřešeno]  (Přečteno 1768 krát)

KarelJ

• Aktivní člen
  • *
Evolution [vyřešeno]
« kdy: 27 Března 2010, 09:45:26 »
Zdravím, mám takový problém s Evolution.

Pokud spustím , vše naběhne v pořádku, ale v doručené poště (Inbox) mi neustále značí, že mám nepřečtenou jednu zprávu, přitom mám vše přečtené  a to i v případě, že složka je vymazaná.
Pak když stahuju nové maily ze serveru POP3, zas mi to hlásí chybu, viz obrázek, a také chybu při stahování pošty, viz v obrázku dole v liště. Pokud vypnu a znova zapnu Evolution poté, co vymažu spamy a došlou poštu do koše, opět se mi objeví ve stejných složkách, jako když jsem je stahnul poprvé. Musím to smazat všechno znovu. To se neustále opakuje. Nevíte někdo jak to vyřešit?
Zkoušel jsem Evolution odinstalovat a znovu nainstalovat, vyzálohovat a znovu obnovit složky a vše je furt stejné. Díky za radu.
Můžete i na mail.
Jinak: UBUNTU 9.10 32 bit Remix od Bíbra, AMD ATHLON x64, MSI GF615M-P35, 2GB DDR3, ( ale vše jinak frčí)

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 27 Března 2010, 12:57:07 od Pavel Půlpán »

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
Re: EVOLUTION
« Odpověď #1 kdy: 27 Března 2010, 10:03:50 »
Stejný problém jsem řešil na notebooku asi rok nazpátek, bohužel nevyřešil, někde tu je i samostatné vlákno. Dělal jsem reinstal celého systému a od té doby to nezlobí.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #2 kdy: 27 Března 2010, 10:04:19 »
Zkus smazat skrytou složku s tečkou .evolution v domovském adresáři.

KarelJ

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 27 Března 2010, 10:08:34 »
Zkus smazat skrytou složku s tečkou .evolution v domovském adresáři.

No ale když tohle udělám, tak příjdu o veškeré nastavení a maily. Nebo? Jinak k odpovědi výše, to jsem tak zkusil a když jsem obnovil ze zálohy maily a nastavení, byl tu problém opět.

phplus

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 27 Března 2010, 10:27:31 »
Tak si to zazálohuj, jinou možnost nevidím.

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #5 kdy: 27 Března 2010, 10:42:23 »
Podle odkazů pomáhá buď přesunutí mailů do jiné složky, nebo vymazání (přejmenování radši) indexových souborů postižené složky.

http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=34950.0
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/evolution/+bug/360667
http://daveshuck.instantspot.com/blog/2008/01/16/Fix-for-Evolution-email-client-error-Summary-and-folder-mismatch-even-after-a-sync

> phplus
Sorry, ale řešit problém s jednou složkou nevratným smazáním všech mailů i nastavení je trochu drsné, ne?  >:(
« Poslední změna: 27 Března 2010, 10:44:24 od arrange »
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

KarelJ

• Aktivní člen
  • *
Re: EVOLUTION - VYŘEŠENO
« Odpověď #6 kdy: 27 Března 2010, 11:13:04 »
Tak si to zazálohuj, jinou možnost nevidím.

Tak jsem to vyřešil- podprobný postup:

1. nejdříve jsem spustil Evolution.
2. vytvořil jsem zálohu nastavení do evolution-backup.tar.gz ( soubor-zálohovat nastavení)
3. vypnul jsem Evolution
4. smazal jsem skrytý soubor .evolution (místa-domovská složka-zobrazit-zaškrtnout zobrazovat skryté soubory)
5. spustil jsem Evolution (vytvořila se nová čistá skrytá složka .evolution)
6. rozbalil jsem správcem archivů zálohu evolution-backup.tar.gz do adresáře, např. 222 na plochu
7. v adresáři 222 jsem zapnul zobrazovat skryté soubory a v .evolution jsem se proklikal v tomto adresáři do složky local (.evolution-mail-local)
8. z tohoto souboru jsem si zkopíroval soubory: Drafts,Inbox,Outbox,Sent,Templates a moje další adresáře, třeba z koše, routerlog (všechny bez přípony) do adresáře na ploše třeba 111, který si vytvoříte.
9. pak jsem podle bodu 4. se proklikal opět do adresáře .evolution no nově vytvořené složky local(místa-domovská složka-zobrazit-zaškrtnout zobrazovat skryté soubory, (.evolution-mail-local)
10. v adresáři local jsem vše smazal a z adresáře z bodu 8. jsem vše zkopíroval do tohohoto adresáře
11. vše jsem zavřel a spustil Evolution.
Problém se tím vyřešil, účty znastavené zůstaly, maily taky, jen jsem musel vytvořit znovu např. podpis a importovat klíče pro elektronické podpisy a pod. , pravila vytvořit a tak.

Doufám, že to někomu pomůže.
« Poslední změna: 27 Března 2010, 11:15:09 od KarelJ »

phplus

• Stálý člen
  • **
Re: Evolution [vyřešeno]
« Odpověď #7 kdy: 27 Března 2010, 13:31:33 »
Tak ano, rada zabrala. :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.