Problém HW samozřejmě existuje, otázka ale je, jestli jej vyřečí nějaký compatibility seznam, kterých už tak, jak tak existují mraky, viz odkazy z wiki, viděl bych to mrdéček jinak. Rozdělme si uživatele do tří skupin:
1) Pokročilý - tam asi není co řešit a tanto člověk nebude moc pátrat a se vším si poradí sám - jednotky procent
2) Středně pokročilý - tj. orientuje se a ví na co se ptát, ten tak, jak tak ke kýženému výsledku dojde a to třeba i za pomocí různých compatibility listů do 10%
3) začátečník - zde musíme udělat podrobnější rozdělení
3a) Začátečník odpovědný, tj. takový, který ví co chce - sežene si informace, projde fóra, compatibility listy a podle toho nakoupí, tento začátečník se nám brzy ve většině případů přehoupne do kategorie 2) a 1) - tech odhaduji cca 5% (mám pocit, že honzap do nich patří)
3b) Začátečník neodpovědný - ntz tady takové nazýval mladý, líný uhrovitý hoch - ten prostě něco nakoupí nebo má, strčí tam CDčko a po třech hodinách různého zkoušení odchází, protože to nejde a začne hledat crack na XPčka, sedmičky.... Těch je bohužel většina a přestup z této kategorie není úplně obvyklý a těmto lidem se prostě pomoci nedá, protože jakákoli jejich vlastní aktivita je obtěžuje, neb jsou zvyklí, že v XPčkách to fungovalo na první zapojení.
V kategoriích 1, 2 a 3a již není moc co lovit, kategorie 3b je nedostupná do chvíle, kdy to buď prostě nebude většinou fungovat na první zapojení - a to se pravda lepší - nebo kdy nebude možno crackovat produkty MS...
P.S. Kdž už je to tady takové blogující - Líbí se mi produkty Samsungu, dokonce jsem už viděl tiskárnu, kde byl na krabici nápis vedle "Windows 7 ready" i "Linux compatibile" Mimochodem, u Samsungu to vychází z celé jejich filozofie, kdy Linux cpou prostě všude, možná je pro Vás sladkým tajemstvím, že v DVD recorderech a přehrávačích běží vesele Linux... U Samsungu ale došli už tak daleko, že prý běží i v televizích - samozřejmě jednoúčelově okleštěný, ale běží...
Co se týká těch blogů, já bych to zavedl a takovéto literární pojednání by admini mohli sypat přímo tak, pokud by je tam nedal uživatel sám