Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak nainstalovat Google Earth 5.0 nebo 5.1  (Přečteno 16595 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Re: Jak nainstalovat Google Earth 5.0 nebo 5.1
« Odpověď #25 kdy: 12 Července 2010, 10:07:21 »
Ty adresáře v home, do kterých nemůže zapisovat (viz tvůj screenshot) jsi mazal? Pokud tam nemůže zapisovat, nejspíš tam budou a se špatnými právy.

Opakovaně smazal. Zkontroloval práva, povolil pro všechny, a nic... zkoušel jsem to spustit z terminálu, i pod sudo a stejný výsledek... V terminálu to ještě vypíše chybu, že se Google omlouvá za chybu.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

compaq

• Závislák
« Odpověď #26 kdy: 12 Července 2010, 10:17:21 »
Jak pročítám buglisty googlu tak je chyba u nich v balíkách, netýká se to je *buntu ale i fedory , takže je  nutné počkat na novou verzi od googlu.

Kde najít starší?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Armus69

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.netlancers.cz
« Odpověď #27 kdy: 12 Července 2010, 10:17:28 »
to je jaksi zbytečné, když je chyba přínmo v GE.Ani na win si poškozené exe nespustíte.
jabber:  Armus69@jabber.cz

Petr R.

• Aktivní člen
  • *
  • ...
« Odpověď #28 kdy: 12 Července 2010, 10:22:46 »
Teď jsem si stáhl .bin soubor a všechno funguje v pohodě. Zkus to stáhnout znovu..
Ubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot" | Oddíly (ext 4): /, /home, /www | PC Intel | Linux user #482261

compaq

• Závislák
« Odpověď #29 kdy: 12 Července 2010, 10:23:33 »
Teď jsem si stáhl .bin soubor a všechno funguje v pohodě. Zkus to stáhnout znovu..

Dík, zkusím večer...

Armus69

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.netlancers.cz
« Odpověď #30 kdy: 12 Července 2010, 10:35:50 »
VIda patrně už opraveno, můžete porovnat čísla verzí???
jabber:  Armus69@jabber.cz

compaq

• Závislák
« Odpověď #31 kdy: 12 Července 2010, 20:46:54 »
Stáhl jsem googleearth-linux-plus-4.3.7284.3916. Jede pomalu a trhaně, ale alespoň funguje.

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #32 kdy: 12 Července 2010, 21:48:10 »
Stáhl jsem googleearth-linux-plus-4.3.7284.3916. Jede pomalu a trhaně, ale alespoň funguje.
Já se omlouvám, neděláš si z nás legraci? Že by linuxák s více než 3 letou zkušeností a závislák k tomu nezvládl ani GE, já ho mám nainstalován v 5 distrech na jednom PC, to se mi nezdá. Spíš v nejlepším případě hledáš cesty aby to nešlo. Nezlob se. :)

compaq

• Závislák
« Odpověď #33 kdy: 12 Července 2010, 21:52:56 »
Spíš v nejlepším případě hledáš cesty aby to nešlo. Nezlob se. :)

Jasně, mořím se s tím třetí večer a dělám si to schválně... :-) snad si zde věříme, ne?

Vše, co se dalo, jsem vymazal a nainstaloval GE ze Synapticu.

Zde je nastavení. Vykresluje se to cca 1 snímek za 1s. Když zvolím okno Nastavení, objeví se jeho obsah (viz níže) za 1 minutu... Compiz jsem vypnul a je to stejné... Zkrátka to hnije...

Běžné zatížení systému je 98-99% (viz obr.)

Doplněno:
Už to jede, chtělo to odstranit zbytky předchozích instalací:
/opt/googleearth
/root/.googleearth
/home/user/.googleearth
a kompletně odstranit ze synapticu
znovu nainstalovat...

Funguje to rychle i letecký simulátor! Paráda!

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 12 Července 2010, 22:16:57 od compaq »

phplus

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #34 kdy: 12 Července 2010, 22:18:33 »
Já tomu opravdu nerozumím. Shrňme to. Máš nainstalován U 10.04 gnome a GE Ti nešel po instalaci ze stránek Googlu ani z repa? Já ho mám nainstalován z medibuntu v ubuntu naprosto bez problémů a měl jsem ho nainstalován v ubuntu z googlu  taktéž bez problémů. Co kdybys systém přeinstaloval a nainstalil GE z medibuntu? To přece nedá moc práce. Zkus to, prosím

compaq

• Závislák
« Odpověď #35 kdy: 13 Července 2010, 08:21:16 »
Já tomu opravdu nerozumím. Shrňme to. Máš nainstalován U 10.04 gnome a GE Ti nešel po instalaci ze stránek Googlu ani z repa? Já ho mám nainstalován z medibuntu v ubuntu naprosto bez problémů a měl jsem ho nainstalován v ubuntu z googlu  taktéž bez problémů. Co kdybys systém přeinstaloval a nainstalil GE z medibuntu? To přece nedá moc práce. Zkus to, prosím

Doplnil jsem to výše, ale ještě shrnutí:
Ubuntu 10.04 na NB Compaq bez GE
cca 10.7. stažení a instalace GE z earth.google.cz, nefunkční, experimenty s právy, akcelerací, swapem atd.
instalace GE z repa, nefunkční
odinstalace
stažení a instalace verze 4, nefunkční
nakonec smazání jakýchkoli stop po starých instalacích a instalace z repa, funkční, rychlé svižné

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #36 kdy: 13 Července 2010, 08:51:29 »

cca 10.7. stažení a instalace GE z earth.google.cz, nefunkční, experimenty s právy, akcelerací, swapem atd.
odinstalace
nakonec smazání jakýchkoli stop po starých instalacích a instalace z repa, funkční, rychlé svižné

Já opravdu musím souhlasit s uživatelem phplus. Když se to tady už chvíli řešilo, tak jsem to prostě zkusil a bylo to do minuty nainstalované, viz nějaký příspěvěk, který jsem hned po zkoušce psal..Jsem si jist, že to bude fungovat všude naprosto stejně, pokud se zvolí naprosto shodný postup (což neznamená, že jiný nefunguje, jen jsem ho nezkoušel)...přidat zdroj medibuntu a nainstalovat balík "googleearth" zvládne si myslím každý, kdo v linuxu dělá aspoň týden..Není možné, aby to nefungovalo, tomu prostě nevěřím :)

to Compaq: Já ti garantuju, že pokud si jen na test nainstaluješ čistou instalaci 10.04, přidáš zdroj Medibuntu a nainstaluješ výše zmíněný balík, tak to fungovat BUDE. Což bude důkaz toho, že když to na tvém distru nefungovalo, chyba je ve správě systému, ale nikoliv v systému ;)
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

compaq

• Závislák
« Odpověď #37 kdy: 13 Července 2010, 09:10:55 »
Což bude důkaz toho, že když to na tvém distru nefungovalo, chyba je ve správě systému, ale nikoliv v systému ;)

Nemyslím, že je chyba v systému. Chyba byla, že jsem si chtěl stáhnout a nainstalovat BIN z webu googlu, který nefungoval (pravděpodobně obsahuje bug). Ten zasvinil systém a potom nefungovala ani verze z repu. Příště už stejnou chybu neudělám.

V každém případě díky za rady i ostatní kecy... :-)

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #38 kdy: 13 Července 2010, 10:03:38 »
Což bude důkaz toho, že když to na tvém distru nefungovalo, chyba je ve správě systému, ale nikoliv v systému ;)

Nemyslím, že je chyba v systému. Chyba byla, že jsem si chtěl stáhnout a nainstalovat BIN z webu googlu, který nefungoval (pravděpodobně obsahuje bug). Ten zasvinil systém a potom nefungovala ani verze z repu. Příště už stejnou chybu neudělám.

V každém případě díky za rady i ostatní kecy... :-)

;D Když jsem si tady pár topiců s tvým jménem četl, opravdu se divím, že jsi vůči tady těm "kecům" ještě imunní a stále jsi od Ubuntu i přes všechny své problémy neupustil..to klobouk dolů ;)
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10

__neo

• Návštěvník
« Odpověď #39 kdy: 14 Července 2010, 10:21:14 »
Tohle je totiž důvod proč Linux není "Systém pro lidi" i když se tím ubuntu hrdě pyšní.

Mám Linux nejraději ze všech OS a Ubuntu ze všech Linuxů, ale plně s tebou neo souhlasím... Po instalaci strávím den dva tím, aby všechno chodilo a stejně se mi nikdy vše nepodaří...

Momentálně se mořím už jen s RealPlayerem, Google Earth, připojením na inet přes bluetooth, atd.

Ani ve Windows běžný uživatel není schopen rozchodit X věcí sám. Dostávám od svého okolí několik telefonů kvůli naprostým "banalitám"...jak se vypaluje, jaký program pro vypalování, sekla se klávesnice atp..můj názor je, že vždy je chyba mezi klávesnicí a židlí. Pokud uživatel ví o systémech kulové, nenainstaluje nic ani ve windows, ani v linuxu a to nemluvím o nějaké stabilitě systému, s čímž instalace aplikací úzce souvisí.

Není pravda, že se linux nastavuje dva dny, jak tady bylo řečeno, já mám zavedení čistého systému hotové max za 3 hodiny s veškerým základním softwarovým vybavením, kterého je už po instalaci víc než dost. Google Earth jsem taky zkoušel (někdy před půl rokem), vše ihned fungovalo.. Tak jako ve Widlích, tak i v Linuxu platí - Jak si to uděláte, tak to máte.

Ahoj, ono to není jen o tom že si dokážeš Linux správně nastavit. Je to spousta drobností které užvatele prostě se..ou. Např. Nastavení myši. v Předvolby - myš je TÉMĚŘ vše okolo myši, ale výber kurzorů myši je úplně někde jinde, čert aby to lovil po všech koutech. Když potřebuju něco nastavit tak projdu 10 oken v každém okně 10 záložek a na každé záložce 50 ovládacích prvků. Normální uživatel (pro kterého je UBUNTU určeno) jich 98 % nikdy v životě potřebovat nebude jenom mu komplikují práci. A je toho víc co mě tu trápí. Neříkám, systém je to dobrý mám ho rád, ale proboha ta komplikovanost všeho než někde něco nastavím mě dohání k šílenství :) Možná jsem prostě jen blbej ale vidím to jako normální uživatel prostě ten člověk z helsa "Ubuntu Linux pro lidi".

K.

compaq

• Závislák
« Odpověď #40 kdy: 14 Července 2010, 11:06:55 »
Když potřebuju něco nastavit tak projdu 10 oken v každém okně 10 záložek a na každé záložce 50 ovládacích prvků. Normální uživatel (pro kterého je UBUNTU určeno) jich 98 % nikdy v životě potřebovat nebude jenom mu komplikují práci.

Souhlasím. Taky jsem o tom přemýšlel. Podle mě je to často "pomník tvůrců".
Těžko se vysvětluje, že ten tvůj projekt, na kterým děláš (zadarmo) 5 let, jsi na něj hrdej, (a už má 10 karet nastavení po 20 tlačítkách) "normální" lidi nezajímá a nebude do distra zařazen...

:-)
« Poslední změna: 14 Července 2010, 11:14:20 od compaq »

compaq

• Závislák
« Odpověď #41 kdy: 14 Července 2010, 11:12:40 »
Není pravda, že se linux nastavuje dva dny, jak tady bylo řečeno, já mám zavedení čistého systému hotové max za 3 hodiny s veškerým základním softwarovým vybavením, kterého je už po instalaci víc než dost. Google Earth jsem taky zkoušel (někdy před půl rokem), vše ihned fungovalo.. Tak jako ve Widlích, tak i v Linuxu platí - Jak si to uděláte, tak to máte.

Psal jsem, že SUSE (myšleno 11.1) se nastavuje 2 dny a za tím si stojím. Ubuntu jsem psal 2 hodiny a za tím si také stojím.

GE jsem zkoušel také před půl rokem a fungovalo to. Před půl rokem totiž Google nenabízel ke stažení chybnou verzi. Postup instalace jsem dělal zcela bezchybně.

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #42 kdy: 14 Července 2010, 11:24:22 »
Možná se na to dívám jinak (nemyslím odborně, ale prostě nějak jinak, jsem taky začátečník..3 roky na linuxu není zase tolik, když vezmu, že na widlích jsem dělal kolem 10ti let). I co se týká toho nastavení myši, co tady bylo řečeno - abych pravdu řekl, já snad ani pořádně nikdy nevyužil toho, co mi nabízí samotný systém :) Vždy když něco hledám a potřebuji, jako první jde na řadu Google, dostal jsem odpověď snad na všechno. Takže ikdybych hledal ten kurzor, asi si to vyhledám přes google a ten mě navede přesně, kam se podívat..

Jak říkal "__neo", Ubuntu - Linux pro lidi, a tak k tomu také jako běžný uživatel přistupuje..možná ale právě proto je rozdíl mezi těmi, co se na to dívají "jinak", než mezi těmi, co stráví hodiny klikáním a hledáním možností "po všech koutech" systému..to mě přestalo bavit už ve Windows

Možná hloupý názor, pač běžný uživatel si řekne: "proč bych měl surfovat po netu kvůli něčemu, co v systému určitě je?". Ale jak vidno, internet má (u mě, asi nejsem moc náročný) odpověď opravdu téměř na všechno. Tolik všudedostupného materiálu a taková podpora je k nezaplacení. Asi jsem dítě štěstěny, že jsem se osobně nesetkal s žádným strojem, na kterém by něco pod linuxem nefungovalo. Ať už od GE na 10.04, až po HW problémy (které ale neříkám, že nejsou...jsou a není jich málo, jen nemám osobní zkušenost se situací, kdy bych řekl: "To nejde". Vždy jsem řešení našel)
« Poslední změna: 14 Července 2010, 11:32:24 od On »

compaq

• Závislák
« Odpověď #43 kdy: 14 Července 2010, 11:29:41 »
Ubuntu OS pro lidi, kteří se rádi učí další nové věci.

není to ironie
« Poslední změna: 14 Července 2010, 11:31:55 od compaq »

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #44 kdy: 14 Července 2010, 11:34:13 »
Ubuntu OS pro lidi, kteří se rádi učí další nové věci.

Pod to bych se skoro i podepsal :)

compaq

• Závislák
« Odpověď #45 kdy: 14 Července 2010, 11:35:04 »
Vždy když něco hledám a potřebuji, jako první jde na řadu Google, dostal jsem odpověď snad na všechno. Takže ikdybych hledal ten kurzor, asi si to vyhledám přes google a ten mě navede přesně, kam se podívat..

Podle mě je špatný přístup. OS by měl bejt udělanej tak, aby tam kurzor myši dokázala změnit každá sekretářka. Jestli tomu tak není, je něco špatně. Přeci nebudu každou prkotinu googlit? Před googlem jsme taky žili a pracovali na počítačích a vše našli.

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #46 kdy: 14 Července 2010, 11:40:29 »
Vždy když něco hledám a potřebuji, jako první jde na řadu Google, dostal jsem odpověď snad na všechno. Takže ikdybych hledal ten kurzor, asi si to vyhledám přes google a ten mě navede přesně, kam se podívat..

Podle mě je špatný přístup. OS by měl bejt udělanej tak, aby tam kurzor myši dokázala změnit každá sekretářka. Jestli tomu tak není, je něco špatně. Přeci nebudu každou prkotinu googlit? Před googlem jsme taky žili a pracovali na počítačích a vše našli.

Proto jsem podotknul, že k problémům přistupuji prostě jinak..neříkám, že je to správně, ale mně se to vždy osvědčilo.. Já chci, aby mi vše jelo a udělám proto všechno.. nemám zapotřebí říkat "Přeci nebudu každou prkotinu googlit?". Já jsem toho názoru, že když něco chci, tak si to prostě zjistím a je mi jedno jak... protože až to budu potřebovat zas, budu to už vědět a asi i proto mi téměř všechno hned funguje ;)

vzpomněl jsem si ale, že jsem jednu věc přece jen vzdal...na 64bit verzi jsem za boha nerozchodil 3D akceleraci na mou ATI HD2600XT, dělal jsem všechno, co jsem mohl, ale vážně to nešlo :) Tak tento případ byl prozatím opravdu nevyřešen..jsem ale na 32bit a jsem plně spokojen :)

compaq

• Závislák
« Odpověď #47 kdy: 14 Července 2010, 11:46:25 »
když něco chci, tak si to prostě zjistím a je mi jedno jak... protože až to budu potřebovat zas, budu to už vědět a asi i proto mi téměř všechno hned funguje ;)

V tom bude ten můj problém. Já když to potřebuji za 3 měsíce znovu, nepamatuju si to.
Zvláště, když je to v každém distru trochu jiné.

phplus

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #48 kdy: 14 Července 2010, 11:46:32 »

odinstalace

Já opravdu musím souhlasit s uživatelem phplus. Když se to tady už chvíli řešilo, tak jsem to prostě zkusil a bylo to do minuty nainstalované, viz nějaký příspěvěk, který jsem hned po zkoušce psal..Jsem si jist, že to bude fungovat všude naprosto stejně, pokud se zvolí naprosto shodný postup (což neznamená, že jiný nefunguje, jen jsem ho nezkoušel)...přidat zdroj medibuntu a nainstalovat balík "googleearth" zvládne si myslím každý, kdo v linuxu dělá aspoň týden..Není možné, aby to nefungovalo, tomu prostě nevěřím :)

to Compaq: Já ti garantuju, že pokud si jen na test nainstaluješ čistou instalaci 10.04, přidáš zdroj Medibuntu a nainstaluješ výše zmíněný balík, tak to fungovat BUDE. Což bude důkaz toho, že když to na tvém distru nefungovalo, chyba je ve správě systému, ale nikoliv v systému ;)
Já jen doplním, že ani na stránkách Google není žádný bug, nainstaloval jsem GE v jiných distrech bez problémů. V tomto případě je zřejmě chyba někde jinde.

compaq

• Závislák
« Odpověď #49 kdy: 14 Července 2010, 11:50:23 »
V tomto případě je zřejmě chyba někde jinde.

Podle mě (laika) se neměla instalace pouštět pod sudo:

Citace
chmod a+x GoogleEarthLinux.bin
sudo ./GoogleEarthLinux.bin

vytvořila asi adresáře, do kterých potom uživatel nemohl

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.