Možná se na to dívám jinak (nemyslím odborně, ale prostě nějak jinak, jsem taky začátečník..3 roky na linuxu není zase tolik, když vezmu, že na widlích jsem dělal kolem 10ti let). I co se týká toho nastavení myši, co tady bylo řečeno - abych pravdu řekl, já snad ani pořádně nikdy nevyužil toho, co mi nabízí samotný systém

Vždy když něco hledám a potřebuji, jako první jde na řadu Google, dostal jsem odpověď snad na všechno. Takže ikdybych hledal ten kurzor, asi si to vyhledám přes google a ten mě navede přesně, kam se podívat..
Jak říkal "__neo", Ubuntu - Linux pro lidi, a tak k tomu také jako běžný uživatel přistupuje..možná ale právě proto je rozdíl mezi těmi, co se na to dívají "jinak", než mezi těmi, co stráví hodiny klikáním a hledáním možností "po všech koutech" systému..to mě přestalo bavit už ve Windows
Možná hloupý názor, pač běžný uživatel si řekne: "proč bych měl surfovat po netu kvůli něčemu, co v systému určitě je?". Ale jak vidno, internet má (u mě, asi nejsem moc náročný) odpověď opravdu téměř na všechno. Tolik všudedostupného materiálu a taková podpora je k nezaplacení. Asi jsem dítě štěstěny, že jsem se osobně nesetkal s žádným strojem, na kterém by něco pod linuxem nefungovalo. Ať už od GE na 10.04, až po HW problémy (které ale neříkám, že nejsou...jsou a není jich málo, jen nemám osobní zkušenost se situací, kdy bych řekl: "To nejde". Vždy jsem řešení našel)