Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Webkamera Labtec 1200 nefunguje po upgrade na 11.10(vyřešeno)  (Přečteno 3618 krát)

dedpek

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 26
    • Zobrazit profil
Po částečném povýšení z 11.04 na 11.10 nefunguje kamera ve Skzpe,ani ve fotobud.cheese,v minulé verzi vše ok(vyřešeno)
« Poslední změna: 03 Listopad 2011, 08:12:02 od dedpek »
ubuntu 10.04
dell gx270 2,8

daysleeper

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1206
    • Zobrazit profil
Re:Webkamera
« Odpověď #1 kdy: 30 Říjen 2011, 11:32:14 »
V dotazu je bohužel příliš málo informací na to, abychom dokázali odpovědět.

Doplň prosím, o jakou kameru se jedná, co to přesně znamená "nefunguje" (špatný obraz? jaký? žádný obraz?), co znamená "částečném povýšení".

dedpek

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 26
    • Zobrazit profil
Re:Webkamera
« Odpověď #2 kdy: 01 Listopad 2011, 21:58:17 »
Omlouvám se že reaguji tak pozdě ,řešil jsem na fóru  ten problém se správcem spouštění-vyřešeno!!-kamera je-Labtec 1200-při minulém přechodu na 11.04 zprovozněna s pomocí zavaděče  http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,46641.0.html kde je trochu jiná kamera,ale fungovalo to.Teď nereaguje ani v fotobudce cheese,kde minule jela i před zprovozněním ve skype.V nastavení videa ve skype při testu kamery ani neblikne,proti minule.Obnovu zavaděče jsem zkoušel-nic.Při spouštění (bootování)ubuntu chvilku svítí dioda na kameře,pak už je definitivně mrtvá-ve Widows-OK
ubuntu 10.04
dell gx270 2,8

daysleeper

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1206
    • Zobrazit profil
Re:Webkamera
« Odpověď #3 kdy: 01 Listopad 2011, 22:10:51 »
Ten soubor je teď jinde, mělo by to být /usr/lib/i386-linux-gnu/libv4l/v4l1compat.so pro 32bit, zkontroluj ho a vyzkoušej podle toho upravit ten spuštěč.
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=58106.0

dedpek

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 26
    • Zobrazit profil
Re:Webkamera
« Odpověď #4 kdy: 01 Listopad 2011, 22:13:00 »
Zapoměl jsem :"Částečné povýšení" mi bylo navrženo při instalaci(přechodu)na11.10 z důvodu mého slabšího hardwaru počítače (grafiky).V minulé verzi jsem musel používat verzi"ubuntu classic(one effect),jinak mi počítač stuhnu a musel jse ho vypnout ze zásvky-nic nereagovalo.Takže při tomto částečném povýšení mám boční výsuvnou lištu,s nabídkou dash a aplikacemi,horní lištu,ne spodní,jinak žádné efekty,ani kompiz a j.
ubuntu 10.04
dell gx270 2,8

dedpek

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 26
    • Zobrazit profil
Re:Webkamera
« Odpověď #5 kdy: 01 Listopad 2011, 23:17:36 »
bash -c 'LD_PRELOAD=/usr/lib/i386-linux-gnu/libv4l/v4l1compat.so skype  -Toto jsem vložil do spouštěče.Je to tak správně?ale zatím nic,když jsem ale pátral postupně po těch souborech,ten poslední nešel prohlídnout,že není nainstalována vhodná aplikace pro soubory sdílené knihovny.
ubuntu 10.04
dell gx270 2,8

dedpek

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 26
    • Zobrazit profil
Re:Webkamera Labtec 1200 nefunguje po upgrade na 11.10
« Odpověď #6 kdy: 02 Listopad 2011, 10:48:05 »
Když vložím toto-  bash -c 'LD_PRELOAD=/usr/lib/i386-linux-gnu/libv4l/v4l1compat.so skype  -do spouštěče a chci uložit vyskočí hláška s značkou zákazu do jednosměrné silnice-Text skončil před nalezením odpovídajících uvozovek
znakem'.Text zněl ,,bash-c'LD_PREOLAD=/usr/lib/i386-linux-gnu/libv4/v4l1compat.so skype-co je"odpovídající uvozovky"?Při úplně prvním vložením do spouštěče tato hláška nebyla,až když jsem začal laborovat,teď je tam pořád,ale text ve spouštěči odpovídá.
ubuntu 10.04
dell gx270 2,8

dedpek

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 26
    • Zobrazit profil
Re:Webkamera Labtec 1200 nefunguje po upgrade na 11.10
« Odpověď #7 kdy: 02 Listopad 2011, 11:31:00 »
Když ale po znovu otevření spouštěče kontroluji text,skutečně se za posledním slovem-so skype-objeví znaménko '
které já tam ale nezadávám,i když zadám do souštěče text končící-so-bez slova skype-stejně hláška při uložení vyskočí a po dalším otevření spouštěče se na konci textu objeví-'
ubuntu 10.04
dell gx270 2,8

dedpek

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 26
    • Zobrazit profil
Re:Webkamera Labtec 1200 nefunguje po upgrade na 11.10
« Odpověď #8 kdy: 02 Listopad 2011, 15:31:56 »
Když ukončím skype a když vložím do terminálu -LD_PRELOAD=/usr/lib/i386-linux-gnu/libv4l/v4l1compat.so skype(z doporučeného odkazu-http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=58106.0)  -tak se spustí skype, a kamera v testu jede!!!,ale po restartu skype a vypnutí terminálu už zase ne,když vložím do spouštěče  tento samý LD PREOLAD...s bash-c 'nebo bez něho kamera nejede.Přes terminál spustím skype i s kamerou,když ukončím terminál,skype se vypne,po dalším spuštění spouštěčem ale kamera nejede,jenom spuštěním  skype v terminálu- LD_PRELOAD=/usr/lib/i386-linux-gnu/libv4l/v4l1compat.so skype-. když nechám terminál na pozadí běžet už můžu skype spouštět a používat i s kamerou spouštěcím tlačítkem v nabídkovém výsuvném panelu,jakmile ukončím terminál-skype vypne a kamera taky a spouštěcí tlačítko už spustí skype bez kamery.Do spouštěče v-programech po spuštění-jsem už zadával snad 50x různé spouštěče doporučené na fóru,teď je tam ten samý spouštěč co v terminálu-nic.Počítač jsem už taky 4x restartoval,vždy po změně spouštěčů-nic.
ubuntu 10.04
dell gx270 2,8

dedpek

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 26
    • Zobrazit profil
Re:Webkamera Labtec 1200 nefunguje po upgrade na 11.10
« Odpověď #9 kdy: 03 Listopad 2011, 07:26:26 »
Konečně kamera jede!Po odebrání skype z programů spouštěných při spuštění počítače a znovu po přidání, po restartu počítače se to umoudřilo a kamera už jede i bez terminálu.LD_PRELOAD=/usr/lib/i386-linux-gnu/libv4l/v4l1compat.so skype  spustí skype i s kamerou v terminálu;bash -c 'LD_PRELOAD=/usr/lib//i386-linux-gnu/libv4l/v4l1compat.so skype'-tento příkaz do spouštěče skype  do programů po spuštění poč.Vyřešeno
ubuntu 10.04
dell gx270 2,8