Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problémy s Ovladačem Grafické karty  (Přečteno 18410 krát)

Aranor

• Aktivní člen
  • *
Re:Problémy s Ovladačem Grafické karty
« Odpověď #100 kdy: 05 Prosince 2012, 01:31:20 »
No ten double scan tam zůstal při frekvenci 60 Hz jinak teda ostatní jsou bez něj dokonce je tam 56 Hz až 75Hz u každý položky.
Já tam chci normálně vše bez toho double scanu ale ono nic.
Jinak teda náš hlavní problém přetrval
« Poslední změna: 05 Prosince 2012, 01:37:38 od Aranor »

Rover623

« Odpověď #101 kdy: 05 Prosince 2012, 01:38:04 »
To je sice hezké, ale změnilo se něco zásadního

Aranor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #102 kdy: 05 Prosince 2012, 01:41:02 »
nějaký divný rozlišení si teda taky řeklo že bude protestovat a z nějakého mě nemyslitelného důvodu tam je 840x525 a má jak 60Hz tak 70Hz oba v double scan

Rover623

« Odpověď #103 kdy: 05 Prosince 2012, 01:49:00 »
Takže vlastně žádná zásadní změna

Aranor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #104 kdy: 05 Prosince 2012, 01:57:06 »
No to blikání teda opravdu zatím nic nevyřešilo a o to mi jde nejvíc.
Klidně se obejdu bez rozlišení 1280x920 jen ať to přestane blikat a dělat Out Of Range
« Poslední změna: 05 Prosince 2012, 01:58:49 od Aranor »

Rover623

« Odpověď #105 kdy: 05 Prosince 2012, 11:46:21 »
Tak a je to, je to bug v X11, řešení jsem nenašel, takže se maximálně můžeš přidat tady k té hromadě těch kterým to blbne a nejenom na Ubuntu https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/xorg/+bug/349943

Aranor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #106 kdy: 05 Prosince 2012, 12:32:43 »
Já se pokusim být slušný a řeknu co si myslim o fimě Nvidia a jakej z toho vyvodim závěr.
Vzhledem k tomu co řekl Linus Torvalds což je mimochodem známé snad mezi všemi linuxáky (Nvidia F**k you) si myslím že je tento problém s touto firmou již dlouhodobější a to že si tato firma usmyslela že s tím nic nebude dělat tak jsem se rozhodl že svůj nesouhlas vůči této firmě která jde proti zájmům lidí co používaj linux dám najevo tím že půjdu a koupim si v budoucnu AMD Radeon protože už delší dobu vidim že AMD Radeon v kombinaci s AMD FX (třeba 8150) je ve většině případů výkonější než Nvidia a intel dohromady ve stejné cenové relaci a dokonce výkonější než grafiky které vychází souměrně v stejných časech jako Nvidia (Neberu teda v potaz takový ty super grafiky který nejsou určený stejně běžný uživatelům né kvůli tomu že by si je nemohl běžný uživatel koupit ale protože si je většina běžných uživatelů nemůže dovolit protože jejich cena se rovná novému osobnímu vozu v některých případech s plnou výbavou (tím myslím keplera nebo Teslu).
Takže se tedy připojuji k Linusovi Torvaldsovi a též řikám Nvidia F**k you :D
« Poslední změna: 05 Prosince 2012, 13:45:14 od Aranor »

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #107 kdy: 05 Prosince 2012, 13:18:26 »
Já se pokusim být slušný a řeknu co si myslim o fimě Nvidia a jakej z toho vyvodim závěr.
Vzhledem k tomu co řekl Linus Torvalds což je mimochodem známé snad mezi všemi linuxáky (Nvidia F**k you) si myslím že je tento problém s touto firmou již dlouhodobější a to že si tato firma usmyslela že s tím nic nebude dělat tak jsem se rozhodl že svůj nesouhlas vůči této firmě která jde proti zájmům lidí co používaj linux dám najevo tím že půjdu a koupim si v budoucnu AMD Radeon protože už delší dobu vidim že AMD Radeon v kombinaci s AMD FX (třeba 8150) je většině případů výkonější než Nvidia a intel dohromady ve stejné cenové relaci a dokonce výkonější než grafiky které vychází souměrně v stejných časech jako Nvidia (Neberu teda v potaz takový ty super grafiky který nejsou určený stejně běžný uživatelům né kvůli tomu že by si je nemohl běžný uživatel koupit ale protože si je většina běžných uživatelů nemůže dovolit protože jejich cena se rovná novému osobnímu vozu v některých případech s plnou výbavou (tím myslím keplera nebo Teslu).
Takže se tedy připojuji k Linusovi Torvaldsovi a též řikám Nvidia F**k you :D

Já bych tak kritický nebyl:

Nvidia novými ovladači zdvojnásobila výkon v Linuxu
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Aranor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #108 kdy: 05 Prosince 2012, 13:26:05 »
Aha tady si někdo nepřečetl začátek našeho problému :D
Přesně o to mi jde že je ten novej driver rychlejší proto ho chci mít ale nefunguje jak má.
Podívej se na stranu 1 a tam je ten můj problém proto jsem tak naštvanej na Nvidii když zlepší jeden parametr tak zhorší jinej parametr to je celý fungování týhle firmy.

Rover623

« Odpověď #109 kdy: 05 Prosince 2012, 14:17:04 »
Problém pro majitele řad 6xxx a 7xxx je ten, že ovladač 304 je poslední, takže i kdyby nVidia vydala opravu, asi to bude k ničemu protože se to do ovladače pro tyhle karty asi nedostane (problém je totiž reportován i na novějších řadách).

Navíc od řad 7xxx dolů je ukončena podpora a protože svobodné ovladače Nouveau jsou pořád docela tragédie (na rozdíl od Radeonu), má být vývoj pro karty 7xxx a níže odštěpen od hlavní větve. Což jak se ukázalo na verzi 96 znamená, že vývoj se zakonzervuje a ovladače budou pouze upravovány s tím jak se bude měnit X server (po nějakou dobu), ale je fakt, že karty řady 7xxx a méně jsou už dost staré a náhrada v podobě něčeho jako je 210 stojí asi 700,-, pokud nemáte desku s AGP, pak jste v háji.

Aranor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #110 kdy: 05 Prosince 2012, 14:27:37 »
A je to tady návrh na koupi nové karty jen jsem čekal kdo s tim příjde první :D
Ale já měl před tim 6600 GT a tam byl problém stejnej takže ano asi to je ukončením podpory v tom případě ale nechápu proč když zadám přesné jméno svojí karty do vyhledávače nvidia driverů tak mi teda vyskočí atomaticky 304.64 ???
A ano o vánocích si asi udělám radost a pořídim si něco lepšího (Pokud teda nebude konec světa jak předpověděli májové :D )
A jestli mám AGP tak to nevim ale jsem si téměř jistý že ne i když mám tuhle hrůzu http://cz.msi.com/product/mb/K9N6SGM-V---K9N6PGM-FI---K9N6PGM-F.html konkrétně teda K9N6SGM-V.
Vzhledem že je to deska která je jen pro česko tak si myslim že je to S**t nejvyšího calibru , ale jak se říká do dnes darovanému koni na zuby nakoukej :D

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #111 kdy: 05 Prosince 2012, 14:45:31 »
Budu patrně prodávat kartu Nvidia 210 :-) Vlastně mi tu už asi 2měsíce jen leží.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Aranor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #112 kdy: 05 Prosince 2012, 15:10:47 »
no vida Nvidia trak si řekni cenu a domluvíme se :D
Dneska mám u sebe jen 290 korun a to by tě asi v tuto chvíly nezajmalo ale když se porozhlédnu tak určitě těch 300 dám dohromady :D
Jo a když už jsme u toho kterou z nich máš ??? http://www.alza.cz/graficke-karty/dle-cipu/nvidia/geforce-210/18851481.htm
« Poslední změna: 05 Prosince 2012, 15:13:28 od Aranor »

Rover623

« Odpověď #113 kdy: 05 Prosince 2012, 15:13:27 »
Poslední aktuální ovladač nVidia pro Linux je 310, jenže pro karty série 7xxx a dolů je aktuální už jen 304, což svědčí o tom, že vývoj byl zastaven, jak nVidia avizovala asi před 3 měsíci. Tedy vytvoření speciálního kanálu pro ovladače karet 7xxx a starší. Problém je v tom, že novější karta nemusí v tvém případě nic řešit, ten problém je reportován i na Mandrivě (Mageia) a i na kartách řad 8xxx a dalších (novějších) a protože fix stále není a údajně se to vyskytuje i s ovladačem 310 (GT8800), pak si myslím, že výměna karty za jinou nemusí mít kýžený výsledek.

Řady 7xxx a starší jsou karty které jsou už hodně staré a když se člověk podívá na AMD/Ati jak rychle ukončují podporu (v ovladači AMD pro U12.10 už chybí podpora i pro Radeony řady 4xxx a to nejsou tak staré karty), je trochu podivné, že se nVidia vůbec zabývá podporou takto starých karet. Ono nestačí jen ten ovladač zakonzervovat a nechat ho tak ležet na serveru (jako se to dělá u Windows), s každou novou verzí X serveru je nutné ho mírně upravit aby fungoval.

Aranor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #114 kdy: 05 Prosince 2012, 15:21:22 »
No počkat já vim že jsem tu onehdá (Já vim  je to sranda že jsem blbej v Nvidii Když jde o Xserver ale v AMD se vyznám víc protože mi domů s tim chodí většina lidí který jsem k linuxu přivedl) řešil problém s ovladači pro ATI mobility myslim že to  byla 3800 a tam mi to furt psalo že již neni podporován catalystem který byl ovšem určen pro již AMD verze kvůli tomu že AMD koupilo ATI a změnilo i drivery ale světe div se když jsem ze srandy zapnul dodatečné ovladače tak se mi tam objevil driver kterej fungoval napůl protože dával jen 2D a na to 3D jsem ačkoliv to zní jako strašná kravina nainstalovat v centrum softwaru pro ubuntu tu 3D akceleraci (Takovou tu pochybnou aplikaci co snad funguje jen Pro intel HD řady) a ejhle 3D se zapnulo a začalo to fungovat normálně :D
Vážně nerozumim tomu jak to to ubuntu vlastně má v tom kernelu zapsaný ale je divný že furt se to rozděluje na 2D a 3D a přitom když mi selže Xserver tak se stejně musim přes textový režim v tty šíleně snažit abych spustil nějakou instalaci driveru a tím zapnul alespoň 2D abych mohl pragovat v Graf. Rozhraní protože mi to ani to GDM (Teda teď už vlastně lightdm) nezapne dokud ten driver nejede .
« Poslední změna: 05 Prosince 2012, 15:27:53 od Aranor »

Aranor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #115 kdy: 05 Prosince 2012, 15:35:25 »
Bože ale už jsem z mýho problému udělal volnou debatu to jsem nechtěl :D
řešit problém s blikáním to je podstata.
No ale když už tu byly lidi co se jen tak zmínili že by prodávali nějakou tu nvidii tak já bych bral i 8800GT nebo vejš 9600,9800 atd  jen ať má VGA konektor ... :D
« Poslední změna: 05 Prosince 2012, 15:39:02 od Aranor »

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
« Odpověď #116 kdy: 05 Prosince 2012, 15:39:25 »
predpokladam, ze to, co jsem tu navrhoval ja (v ramci puvodniho problemu) jsi nezkousel .. muj thread jsi nevidel .. etc
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

Aranor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #117 kdy: 05 Prosince 2012, 15:41:11 »
No takhle v tom etc nic takovýho neni takže jsem to vytvořil chtě nechtě a nic se nezměnilo.
A neboj zkoušim vše  co napíšete bez výjmky :D

Aranor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #118 kdy: 06 Prosince 2012, 19:05:46 »
http://diit.cz/clanek/amd-radeon-hd-vs-crt-monitor-a-60-hz/a-co-monitor-bez-edid-ddc
Aha tak tady to je můj problém co se týče toho Out Of Range  jenže můj monitor asi patří do těch strších modelů a tím pádem mi zobrazí dění na obrazovce chctě nechtě i když to teoreticky už dávno zobrazovat nemá :D
Samozřejmě si uvědomuji že tento problém řešili na Radeonu ale  parametry jsou snad všude stejné

Aranor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #119 kdy: 06 Prosince 2012, 19:23:15 »
Jo a ještě co se týče toho EDID našel jsem tohle http://www.manualslib.com/manual/297476/Nec-Accusync-Lcd92vxm.html ale vůbec teda nevim co to je verze 1.3 protože nevim čeho a pak je tu někdo kdo má sice Nvidia 6600 ale vzhledem tomu že jsem ji měl tak vim že tam byl stejnej problém jako na týhle 6100 takže se ptám jestli to co on navrhuje můžu provést nebo ne http://rynop.com/2010/06/dual-monitor-setup-in-ubuntu-1004-using.html ???
Dokonce jsem na to našel nějakej program http://www.komeil.com/download/2924 kterej mi přes wine funguje
« Poslední změna: 06 Prosince 2012, 19:31:24 od Aranor »

Rover623

« Odpověď #120 kdy: 06 Prosince 2012, 19:32:25 »
Já nevidím důvod proč to nezkusit, nic tak závažného se stát nemůže

Aranor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #121 kdy: 06 Prosince 2012, 19:38:56 »
No tam jde o tohle /hdd2/monitorEDID/E228WFPedid.bin já tam na tom místě nic nemám dokonce ani neexistuje žádná z těch složek co on tam má.
Je mi jasný že tohle tam ani bejt nemůže E228WFPedid.bin  protože nemáme stejnej monitor otázkou je jestli mohu tuto cestu vytvořit a do ní vložit soubor který vytvořim tím programem co jsem sem daj jako poslední odkaz
« Poslední změna: 06 Prosince 2012, 19:43:10 od Aranor »

Aranor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #122 kdy: 06 Prosince 2012, 19:44:58 »
Ale pochybuju že bych byl tak šikovnej že bych to v tom programu zvládl dát dohromady :D

Aranor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #123 kdy: 06 Prosince 2012, 20:02:36 »
Ještě mě zajmá jestli kdž tam dám prázdnej soubor jestli mi to ta Nvidia nevytvoří sama (teda pokud už půjde to tlačítko) když kliknu na Acquire EDID ?

donny

• Závislák
« Odpověď #124 kdy: 06 Prosince 2012, 20:25:21 »
Zkus jeste ziskat EDID takto:

sudo apt-get install read-edid

sudo get-edid > myedid.bin

a podivej se, jestli se vytvoril 128 bajtu velky soubor
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.