Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jaký je příkaz na kilnutí horního panelu v Unity  (Přečteno 1654 krát)

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Jaký je příkaz na kilnutí horního panelu v Unity
« kdy: 25 Ledna 2014, 11:10:32 »
Jaký je příkaz na kilnutí horního panelu v Unity?

Mám tam aplet na počasí a najednou se mi ztratil. Sice po restartu PC zase naběhne, ale ať nemusím restartovat stále. Starý příkaz z gnome samo sebou nefunguje.

A ješte jeden příkaz bych potřeboval. A to jak restartuji CF. Ikona CF, kde se to dalo udělat nefunguje.

GdH

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3133
    • Zobrazit profil
    • GdH-Notes
Re:Jaký je příkaz na kilnutí horního panelu v Unity
« Odpověď #1 kdy: 25 Ledna 2014, 11:20:16 »
Indikátory, které na panelu máš, jsou samostatné aplikace a najdeš je tudíž v nabídce aplikací.

Dimitrij Fedoryno

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 68
    • Zobrazit profil
Re:Jaký je příkaz na kilnutí horního panelu v Unity
« Odpověď #2 kdy: 25 Ledna 2014, 14:21:49 »
Pokud víš service name tak by mohlo by pomoci
Kód: [Vybrat]
sudo service start SERVICENAME
Arch Linux, Intel Core i7 3930K 3,3 GHz (6x) (3,8 GHz) 12mb, 32 GB DDR3 - 1 600 MHz, 2 TB (240 GB SSD), GeForce GTX660 - 1 536 MB - stram-cpu 1 920ks, 875 W

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:Jaký je příkaz na kilnutí horního panelu v Unity
« Odpověď #3 kdy: 25 Ledna 2014, 16:01:12 »
Indikátory, které na panelu máš, jsou samostatné aplikace a najdeš je tudíž v nabídce aplikací.
Pokud zadám aplikace, najde mi to po spuštění. V tom nic nenastavím, když mi ikona z panelu zmizne. V Gnome šel panel restartovat (hlavně, když neposlouchaly v CF). A tenhle příkaz potřebuji. Nebo něco,  kde bych příslušnou aplikaci restartoval.

Mariocz

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 148
    • Zobrazit profil
Re:Jaký je příkaz na kilnutí horního panelu v Unity
« Odpověď #4 kdy: 25 Ledna 2014, 16:44:01 »
První odkaz z gůglu říká tohle (v 12.10 funguje):
Kód: [Vybrat]
killall unity-panel-service

Cuore

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2534
    • Zobrazit profil
Re:Jaký je příkaz na kilnutí horního panelu v Unity
« Odpověď #5 kdy: 25 Ledna 2014, 16:54:31 »
jak píše GdH
=unity&s[]=panel]http://wiki.ubuntu.cz/unity/panel?s[]=unity&s[]=panel
tedy u počasí tj.
Citace
indicator-weather

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:Jaký je příkaz na kilnutí horního panelu v Unity
« Odpověď #6 kdy: 25 Ledna 2014, 17:06:29 »
První odkaz z gůglu říká tohle (v 12.10 funguje):
Kód: [Vybrat]
killall unity-panel-service

Super funguje to. Nevím, jak jsi to našel, asi se budu muset naučit hledat.

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:Jaký je příkaz na kilnutí horního panelu v Unity
« Odpověď #7 kdy: 25 Ledna 2014, 17:09:52 »
jak píše GdH
=unity&s[]=panel]http://wiki.ubuntu.cz/unity/panel?s[]=unity&s[]=panel
tedy u počasí tj.
Citace
indicator-weather

Jo, tak to jsem měl na mysli. Jen jem nevěděl, jak se jmenuje. Ještě jsem se nějak s Unity nesžil.

Mariocz

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 148
    • Zobrazit profil
Re:Jaký je příkaz na kilnutí horního panelu v Unity
« Odpověď #8 kdy: 25 Ledna 2014, 17:18:29 »
Já spíš čekal že už jsi s tímhle neuspěl a odpovídám zbytečně.

vyhledával jsem "unity panel restart"

btw všechny weather aplety co jsem vyzkoušel měli pro čr šíleně nepřesný zdroje tak jsem je vyházel.

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:Jaký je příkaz na kilnutí horního panelu v Unity
« Odpověď #9 kdy: 25 Ledna 2014, 20:43:57 »
Já spíš čekal že už jsi s tímhle neuspěl a odpovídám zbytečně.

vyhledával jsem "unity panel restart"

btw všechny weather aplety co jsem vyzkoušel měli pro čr šíleně nepřesný zdroje tak jsem je vyházel.

No já jsem s ním hoooodně spokojený a zdá se mi, jak to tak sleduji, že je velice přesný, co se aktuální teploty týče. Ještě vysleduji předpovědi, jestli vycházejí a bude to super.

Mimochodem, příkaz na restart compizu?
Používám příkaz pro spuštění pterminálu a taky to funguje.
Citace
compiz --replace

Ono totiž někdy po spuštění se mi nechce otáčet kostka, ale po spuštění a vypnutí v terminálu mi pak funguje.

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.