Nic proti tomu, ale není to celé proti filozofii Ubuntu?
Cituji: "Člověk s ubuntu je otevřený a přístupný ostatním, ujišťuje druhé, necítí se v ohrožení, když potká schopné a dobré lidi, protože on či ona má sám v sobě jistotu, která pochází z vědomí, že patří do většího celku a že slábne, když jiní slábnou nebo jsou pokořeni, když jsou jiní mučeni nebo utlačováni." (Arcibiskup Desmond Tutu)
Osobně například šířím "myšlenku" Ubuntu Linuxu tím, že CD, která si nechávám posílat přes ShipIt, pak rozdávám. A téměř nezištně instaluji tuto distribuci kamarádům/kamarádkám na jejich PC/laptopy. Nyní uvažuji, že to udělám i ve škole kam chodí moje štěňata ;-)
Pro obecné šíření povědomí o Linuxu stačí CZLUG. (A propos, kdo z vás je členem?) Pro komerční nasazování a poradenství nechť fungují komerční firmy. Pokud chcete pomoci třeba ve školství (pochopil jsem, že dost z vás ještě studuje), instalujte tam EduBuntu nebo "jiný" Linux. Co v tom brání?
Mám osobně zkušenost z několika neziskových OS a... nechci chladit vaše počáteční zapálení, ale ono je to pak opravdu časově i jinak náročné.
Ve stanovách mi např. chybí, že toto OS se hlásí k filozofii Ubuntu, bude součástí celosvětové komunity, bude se jako česká větev podílet na vývoji Ubuntu, apod. Manifest Ubuntu by měl být přeložen a stát se přílohou stanov podobně jako CoC, etc.
Vyjde-li mi čas, rád mezi vás přijdu. Možná budu věkem nejstarší user Ubuntu, stále však lama... tak se nelekejte :-)