Trochu srakasmu a ironie nikdy neuškodí
Jestli jsem ohl. podpory něco zmiňoval, tak čistě jen informačně.
Aktualizace už nejspíše chodit ne - vyjma snad když společnost usoudí, že jde o nějaké výrazné bezp. riziko, ale tam to nebude kdovíjak dlouhodobé - ale budou obsaženy v poslední podverzi u Ubuntu to je x.x.6 u odnoží tuším končí x.x.5. Nevím jak to má Debian, ale třeba u Xubu po podpoře se přepne na archivní repo, takže doinstalovávat ještě nějakých pár let šlo - počítám, že Ubu to bude mít stejně. Co se týče apek, tak úplně přinejhorším se dá aktualizovat jádro a třeba přidat repo verze novější, ale to někdy nemusí být řešitelné s ohledem na možné závislostní peklo. To se ale bavíme o více pokročilém užívání a nárocích. A když je úplně úplně mega nejhůř, tak se nakonec novější verze distra zkusit dá vždycky.
Jinak platí, co jsem psal - je třeba zvážit na co a zda vůbec třeba lpět na těch aktualizacích, pokud vše maká? Těmi aktualizacemi se pak takový uživatel pouze vystavuje riziku, že mu něco fungovat přestane a u aplikací, že budou mít méně těch užitečných a více těch nesmyslných funkcí a horší ergonomii.
Roky jsem na Xubu razil politiku čistá instalace, komplet aktualizace (pokud se něco pokazilo, tak podruhé jsem bez aktualizace), zámek aktualizací a povýšení a pak už jen apt get firefox plus sem tam něco. No a nic se mi za 7 let nestalo ...