Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pet let s linuxem a navrat k windows - proc?  (Přečteno 40436 krát)

Kecik

• Aktivní člen
  • *
  • nuqDaq yuch Dapol-where do you keep the chocolate?
    • Personal web page
Re: Pet let s linuxem a navrat k windows - proc?
« Odpověď #75 kdy: 07 Února 2009, 03:27:15 »
To je diskuse, škoda že tu nejde udělat nějakej sprostej smajlík.
The most important thing in the programming language is the name. A language will not succeed without a good name. I have recently invented a very good name and now I am looking for a suitable language.
D. E. Knuth, 1967

xfce

• Návštěvník
« Odpověď #76 kdy: 07 Února 2009, 13:21:00 »
.....teprve až když jsem byl pomocí virtualboxu a v něm ve windowsech rozejít autocad, tak jsem plně přešel na linux. jednim z hlavních důvodů. proč nechci windows je, že si ho nechci kupovat a nechci přitom žít s nelegálním zavirovaným systémem......
No to jste to vyřešil, ty Win v tom virtualboxu vůbec nejsou nelegální, když je nemáte koupený  :)

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #77 kdy: 07 Února 2009, 22:25:44 »
Přečetl jsem první dvě stránky odpovědí ...
...
je mi z vás trochu špatně
...

Zakladatel tématu poukazuje na zjevné problém linuxu, tj. nekompatibilitu hardwaru. A to prostě problém je a pro hodně lidí dost výrazný. Dokud bude HW podpora špatná, linux se nikdy nerozšíří. Sem by měl směřovat větší zájem vývojářů.

On si zde účet založil, aby upozornil na to, kde je problém. Ne aby nadával.
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #78 kdy: 07 Února 2009, 22:30:42 »
Přečetl jsem první dvě stránky odpovědí ...
...
je mi z vás trochu špatně
...

Zakladatel tématu poukazuje na zjevné problém linuxu, tj. nekompatibilitu hardwaru. A to prostě problém je a pro hodně lidí dost výrazný. Dokud bude HW podpora špatná, linux se nikdy nerozšíří. Sem by měl směřovat větší zájem vývojářů.

On si zde účet založil, aby upozornil na to, kde je problém. Ne aby nadával.
Tak jsem to taky pochopil +
Xubuntu 12.04

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #79 kdy: 08 Února 2009, 01:20:03 »
Především to je problém, kteří vývojáři OSS nevyřeší. V kapacitách žádného projektu nebo firmy (ani MS) není dělat a udržovat ovladače pro desítky tisíc různých modelů hardware. Bude to problém do té doby, dokud firmy vyrábějící hardware nebudou samy dělat ovladače. Jenže to nebudou dělat do té doby, než bude mít Linux nějaký slušný podíl, je to začarovaný kruh, ale jak už jsem psal, já s tím problém nemám. Kupuju hardware, který podporu v Linuxu má, a jsem vysmátý. A místo obrovského výběru mám "jen" velký.

Pavel Půlpán

« Odpověď #80 kdy: 08 Února 2009, 11:02:36 »
Kupuju hardware, který podporu v Linuxu má, a jsem vysmátý. A místo obrovského výběru mám "jen" velký.

A to je taky jediné současné řešení. A v tom by taky měla vypomoci komunita udržováním databází kompatibilního hardwaru.

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #81 kdy: 08 Února 2009, 12:36:20 »
Kupuju hardware, který podporu v Linuxu má, a jsem vysmátý. A místo obrovského výběru mám "jen" velký.

A to je taky jediné současné řešení. A v tom by taky měla vypomoci komunita udržováním databází kompatibilního hardwaru.

Ano, ale z toho neplyne, že vynadám tomu, kdo napíše, že spousta hardwaru není dobře podporovaná. A zvlášť, když to je karta Intelu, o kterých se říká, že fungují skvěle a zjevně ne.
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

matyskovo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #82 kdy: 08 Února 2009, 19:55:33 »
Dobrý den, asi jste opravdu nečetl vše, nadávající uživatel nevznesl jedinou konkrétní připomínku k řešení, jediný námět se kterým by potřeboval pomoci, ale konstatoval, že v podstatě pět let nemůže pracovat s počítačem, protože mu nefunguje kvůli Linuxu a tak končí. Osobně prostě nedokážu pochopit, co těch pět let dělal, ale na druhou stranu, když se nad ním zamýšlím, vzhledem k tomu, že nikde nežádal o pomoc, ale zkoušel a pět let trpělivě čekal by měl asi dostat za onu trpělivost speciální cenu.
MB ASUS M2NPV-VM, grafika integrovaná nVidia GeForce 6100, zvukovka integrovaná ADI AD1986A, AMD D-C Athlon A64 X2 4200+ EE, paměť 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz KINGSTON, 2x disk SEAGATE Barracuda 320GB, SATA II, DVD vypalovačka - LG GSA-H42L, UBUNTU 10.04 LL 32-bit.

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #83 kdy: 08 Února 2009, 20:18:54 »
a ja zase nepochopim, ze vam ten prispevek vubec stal za reakci. od zacatku bylo jasne, ze to vlakno ma nakroceno smerem k zumpe. pokud mel problemy s linuxem, tak bud byly objektivni a jen obtizne resitelne (pak je navrat k win vcelku pochopitelny) a nebo byly resitelne vcelku snadno, ale on nebyl schopen/ochoten se tim zabyvat (a i v takovem pripade mu bude na win lip). na takovy prispevky proste nema smysl reagovat. maximalne tak sbohem a satecek.

matyskovo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #84 kdy: 08 Února 2009, 22:39:57 »
Reagoval jsem proste proto, že mi přišel trochu propracovanější, než takové ty výkřiky, Linux je na nic, odcházím a zamontoval jsem se do pěkného flame..
MB ASUS M2NPV-VM, grafika integrovaná nVidia GeForce 6100, zvukovka integrovaná ADI AD1986A, AMD D-C Athlon A64 X2 4200+ EE, paměť 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz KINGSTON, 2x disk SEAGATE Barracuda 320GB, SATA II, DVD vypalovačka - LG GSA-H42L, UBUNTU 10.04 LL 32-bit.

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
« Odpověď #85 kdy: 09 Února 2009, 11:03:12 »
Po přečtení této diskuze mi nezbývá než konstatovat :"Bude ještě hůř".
Jedu na linuxu jako hlavním OS již 9. rok. Nejsem ale militantní zastánce linuxu a z windows mi také nedělá špatně  :). Kvůli specifickému softwaru nemajícímu náhradu v linuxu (nepište mi tu o virtualizaci  ;)) na notebooku provozuji Win XP. Začátkem ledna se sesypaly (jistě mají své mouchy, ale to má i linux ;D), ntb. čekala reinstalace. Protože MS nabídl ke stažení betu W7, zkusil jsem je. Překvapivě stabilní a rychlý systém, na který není nutno nic doinstalovávat - ovladače se stáhly a nainstalovaly přes Windows Update. Instalace rychlá, vše funkční bez dalšího zásahu, jak jsem zvyklý z linuxu. Visty neznám, ale při porovnání s XP musím s úctou prohlásit, že to bude hodně silný soupeř.
Co jsem tím chtěl naznačit - ať každý používá, co mu vyhovuje a hlavně na co má (tím nemyslím jen finančně  ;D). Všem vám přeju mnoho trpělivosti a tolerance.

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #86 kdy: 09 Února 2009, 11:16:38 »
Po přečtení této diskuze mi nezbývá než konstatovat :"Bude ještě hůř".
Jedu na linuxu jako hlavním OS již 9. rok. Nejsem ale militantní zastánce linuxu a z windows mi také nedělá špatně  :). Kvůli specifickému softwaru nemajícímu náhradu v linuxu (nepište mi tu o virtualizaci  ;)) na notebooku provozuji Win XP. Začátkem ledna se sesypaly (jistě mají své mouchy, ale to má i linux ;D), ntb. čekala reinstalace. Protože MS nabídl ke stažení betu W7, zkusil jsem je. Překvapivě stabilní a rychlý systém, na který není nutno nic doinstalovávat - ovladače se stáhly a nainstalovaly přes Windows Update. Instalace rychlá, vše funkční bez dalšího zásahu, jak jsem zvyklý z linuxu. Visty neznám, ale při porovnání s XP musím s úctou prohlásit, že to bude hodně silný soupeř.
Co jsem tím chtěl naznačit - ať každý používá, co mu vyhovuje a hlavně na co má (tím nemyslím jen finančně  ;D). Všem vám přeju mnoho trpělivosti a tolerance.
hezky! Jo ta beta W7 uz ma CZ anebo SK lokalizaci?
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

matyskovo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #87 kdy: 09 Února 2009, 12:16:45 »
Také nejsem militantní zastánce čehokoli, WXP používám v práci a musím konstatovat, že nemám problém, vše funguje, pominu-li, že systém se nenápadně zpomaluje a musím cca jednou za dva roky dělat reinstall. Nicméně doma jsem se rozhodl jinak, mám legální soft a vše co potřebuji a zdarma a také vše funguje, stálo to trochu práce, jak jsem konstatoval cca čtrnáct dní, ale úspora odhadem 30.000,- Kč mi za to stála. Z W7 nadšený nejsem, ale to je věc názoru, vadí mi řekněme ergonomie ovládání. CZ nebo SK lokalizaci nemá. Tím jsem ale už naprosto mimo téma a tak konstatuji, že co jsem chtěl napsat jsem už napsal a končím s tímhle tématem :).

Ravensun

• Aktivní člen
  • *
  • LL - jako Linux lama :o)
    • Linux a MSI M655 notebook
« Odpověď #88 kdy: 09 Února 2009, 12:18:22 »
.....teprve až když jsem byl pomocí virtualboxu a v něm ve windowsech rozejít autocad, tak jsem plně přešel na linux. jednim z hlavních důvodů. proč nechci windows je, že si ho nechci kupovat a nechci přitom žít s nelegálním zavirovaným systémem......
No to jste to vyřešil, ty Win v tom virtualboxu vůbec nejsou nelegální, když je nemáte koupený  :)

Ta licence Autocadu jistě musela stát balík, když už nemá na Windows  :D
Sabayon Gnome-Shell,  MSI M655 AMD Turion64 2GHz, 2x512DDR, ATI X1600 256MB DDR3, PATA, webcam sn9c201, cardreader oz711mp1, bluetooth, wifi ralink rt2500, 
Ubuntu 12.04  64bit, Desktop Intel Pentium D 3,4GHz 800MHz FSB, 2x2GB RAM DDR2, MSI N560GTX-Ti Hawk,
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=cs&geocode=&q=http:%2F%2Fufaak.wz.cz%2Fubuntu%2Fubuntu.php&ie=UTF8&z=5  -  Mapa ubunťáků

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #89 kdy: 11 Února 2009, 20:28:32 »
Pánové, že se na to po šesti stranách "diskuze" nevykašlete. Nechť si každý používá, co uzná za vhodné.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #90 kdy: 13 Února 2009, 14:10:34 »
Začnu z jiného konce:

Znáte někdo nějaký OS, který se spouští z libovolné USB klíčenky* na všech počítačích** a jede internet, wifi, síť a zvuk?

Já ho mám!

*4GB a více
** boot z USB, 64MB RAM a více
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #91 kdy: 11 Března 2009, 09:25:48 »

Linux je jako LEGO.

Ale stejně jako jsme opustili LEGO a museli začít pracovat (vydělávat), budeme muset opustit i tuto hračku... Pokud se rychle nezmění na funkční pracovní nástroj...

Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #92 kdy: 12 Března 2009, 14:54:28 »

Linux je jako LEGO.

Ale stejně jako jsme opustili LEGO a museli začít pracovat (vydělávat), budeme muset opustit i tuto hračku... Pokud se rychle nezmění na funkční pracovní nástroj...
.. omg. beru z5 ..

Enigma

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #93 kdy: 14 Března 2009, 15:54:06 »
U mě moc to nesedí. Linux, systém na hraní. U mě se jedná o produkční systém. Na laptopu mám Debian Testing a ten si označení produkční jistě zaslouží, funguje hezky a nemusím se v něm hrabat.

Henrynr

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #94 kdy: 14 Března 2009, 16:16:29 »
Začnu z jiného konce:

Znáte někdo nějaký OS, který se spouští z libovolné USB klíčenky* na všech počítačích** a jede internet, wifi, síť a zvuk?

Já ho mám!

*4GB a více
** boot z USB, 64MB RAM a více

Opatrně s tím tvrzením "jede wifi" v kombinaci s "na všech počítačích"
Doma i v práci Linux Mint 17

Ravensun

• Aktivní člen
  • *
  • LL - jako Linux lama :o)
    • Linux a MSI M655 notebook
« Odpověď #95 kdy: 16 Března 2009, 13:07:03 »
Mein got.
Já myslel, že toto vlákno už je dávno mrtvé a ono ejhle, opět ožilo.
Zdá se, že Win x Lin je jako živá voda. Dokáže vždy rozproudit ve všech emoce  ;D
Sabayon Gnome-Shell,  MSI M655 AMD Turion64 2GHz, 2x512DDR, ATI X1600 256MB DDR3, PATA, webcam sn9c201, cardreader oz711mp1, bluetooth, wifi ralink rt2500, 
Ubuntu 12.04  64bit, Desktop Intel Pentium D 3,4GHz 800MHz FSB, 2x2GB RAM DDR2, MSI N560GTX-Ti Hawk,
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=cs&geocode=&q=http:%2F%2Fufaak.wz.cz%2Fubuntu%2Fubuntu.php&ie=UTF8&z=5  -  Mapa ubunťáků

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #96 kdy: 16 Března 2009, 15:36:12 »
Mein got.
Já myslel, že toto vlákno už je dávno mrtvé a ono ejhle, opět ožilo.
Zdá se, že Win x Lin je jako živá voda. Dokáže vždy rozproudit ve všech emoce  ;D

.. nejsou emoce jako EMOce ;)

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #97 kdy: 16 Března 2009, 15:43:42 »
No ty si asi o veekendu ohnul nakou EMOgirl ;D Tos ju dostal na prikazovou radku?
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Pavel Půlpán

« Odpověď #98 kdy: 16 Března 2009, 16:08:25 »
Hmm... éMoč! To by byl celkem rulézní název nějakýho web magazínu, což? 8)

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #99 kdy: 16 Března 2009, 17:03:57 »
No ty si asi o veekendu ohnul nakou EMOgirl ;D Tos ju dostal na prikazovou radku?

asi jo,
Kód: [Vybrat]
mount /emo/girl/p*co ;D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.