Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pet let s linuxem a navrat k windows - proc?  (Přečteno 40436 krát)

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
Re: Pet let s linuxem a navrat k windows - proc?
« Odpověď #100 kdy: 16 Března 2009, 17:31:49 »
root@palo-desktop:~/postel/EMOgirl# cd /home/palo/postel/EMOgirl/
root@palo-desktop:~/postel/EMOgirl# dpkg -i šulin
dpkg: chyba při zpracovávání šulin (--install):
 nelze přistoupit k archivu: No such file or directory
Při zpracování nastaly chyby:
 šulin
root@palo-desktop:~/postel/EMOgirl# exit
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #101 kdy: 22 Března 2009, 17:01:10 »
Opatrně s tím tvrzením "jede wifi" v kombinaci s "na všech počítačích"

Opravuji:

moje ubuntu
na všech počítačích, kde jsem to zkoušel (3 NB a 4 stolní)

:-)
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #102 kdy: 27 Března 2009, 17:24:36 »
Taky jsem málem přešel zpět na windows,ovšem z trochu jiného důvodu.

Linux jsem před tím používal hlavně kvůli tomu že jsem nehrál (jak už někdo řekl,Windows jsou pro mne akorát lepší herní konzole) a bavilo mne zkoušet nové věci,a tak podobně :) Bohužel,kamarád mi ukázal WoW a já jsem mu lehce propadl.Na Linuxu jsem se ho snažil rozjet,ovšem bezvýsledně (http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,33678.msg251121.html) a rodina s Linuxem neuměla,navíc nebylo možné odeslat některé e-maily.Tak jsem nějakou dobu používal Windows a už jsem začal přemýšlet že bych Linux kompletně smazal,když v tom přišla rána.WoW mě víceméně přestalo bavit,stejně jako chyby a rychlost Windows.Co mě poté začalo bavit bylo programování,jednoduché skriptování atd.Takže málem,málem :)
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

PetrHerynk

• Host
« Odpověď #103 kdy: 27 Března 2009, 19:35:34 »
Já jsem přešel na linux loni, samozřejmě mám jako každý problémy, které buď úspěšně řeším nebo prosím o pomoc. Když ji nedostanu, což je skoro vždy, ale těch problémů je velmi málo, tak se je snažím obejít jinak. Jsem limitován modemem Ufon, bohužel na některých distrech nejde nebo mé postupy na to nestačí. :) Ale nebrečím a jsem spokojen a na widle nazpátek nepůjdu.

retiacek

• Návštěvník
« Odpověď #104 kdy: 29 Května 2009, 17:51:54 »
Docela me udivilo kolik lidi se k tematu vyjadrilo. Musim rict, ze bud to vetsina kritiku necetla cele, a hned po precteni nadpisu zacli kolem sebe prskat zluc, nebo to absolutne nepochopili. Nove ubuntu jen potvrdilo moje slova. Intel karty v JJ jsou na tom jeste hur. Ano chapu, ze GEM v jadre, prace s ovladaci atd. atd. Ale to valnou vetsinu uzivatelu absolutne nezajima. Vadi mi to a vadi mi to proto, ze linuxu moc fandim.

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #105 kdy: 29 Května 2009, 17:59:54 »
Docela me udivilo kolik lidi se k tematu vyjadrilo. Musim rict, ze bud to vetsina kritiku necetla cele, a hned po precteni nadpisu zacli kolem sebe prskat zluc, nebo to absolutne nepochopili. Nove ubuntu jen potvrdilo moje slova. Intel karty v JJ jsou na tom jeste hur. Ano chapu, ze GEM v jadre, prace s ovladaci atd. atd. Ale to valnou vetsinu uzivatelu absolutne nezajima. Vadi mi to a vadi mi to proto, ze linuxu moc fandim.
! Nepouzivej nejnovejsi Ubuntu. pouzivej bud LTS a nebo je spousta jinejch distribuci.

Enigma

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #106 kdy: 29 Května 2009, 18:37:44 »
Což takhle vyzkoušet Debian testing? Nemá sice nejnovější jádro a nejnovější verzi X-serveru, ale zase je ten systém dobře vyladěn. Aplikace jsou celkem up-to-date.

qUAKER

• Host
« Odpověď #107 kdy: 29 Května 2009, 19:15:17 »
jo jádro nemá nejnovější ale aplikace má dost aktuální..

a jádro snad bude 2.6.30 až vyjde..

Janik

• Aktivní člen
  • *
  • skill: Jů, schválně, co to udělá....
    • Jan Tománek na iDnes.cz
« Odpověď #108 kdy: 29 Května 2009, 19:23:29 »
chtěl bych na tuto debatu reagovat také. taková témata mi přijdou jako políček do tváře lidí, kteří pro nás Ubuntu dělají. Chcete Windows? Mějte je. A připlaťte si o pár tisíc víc. Myslím, že už jenom proto, že je Ubuntu zdarma, bychom měli být tolerantní. Já mám také kartu od Intelu a JJ a v honu po výkonu jsem dopadl na liveCD, jelikož jsem si rozhodil xserver a nejsem schopen ho spravit. Ale notebook budu vracet, tak to těch pár dní přežiju. Jsem hrdý na Linux, GNU/Linux a Ubuntu. A jsem hrdý na programátora, kteří je pro nás připravují. Mám Ubuntu půl roku a jak říkám, tak lama jako já se s Linuxem nikdy nenudí :D. pokud jste pět let vydržel, nechápu Váš přechod. Hry nejsou všechno, jde také o ideu. Ovšem přijde mi, že by mohl zasáhnout Canonical a ze své firemní pozice si zajistit lepší přístup k hardwaru a dokumentaci. Oceňuji snahu programátorů ovladačů, ale to je nad jejich síly. Tady musí využít své pozice Canonical, jelikož výrobci grafik nenechají jednotlivce nahlédnout do svých dokumentací, zatímco Canonical by šlo svázat nějakou smlouvou. I za cenu toho, že jedno vydání distribuce nebude. Já bych tedy lepší ovladače vyměnil místo vyšší verze. Jinak si na Ubuntu nemůžu stěžovat. Jen ty ovladače :D
Díky za Linux. EDIT: díky za GNU/Linux, fóra a zkušenější linuxáky.

Janik

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #109 kdy: 29 Května 2009, 19:25:15 »
! Nepouzivej nejnovejsi Ubuntu. pouzivej bud LTS a nebo je spousta jinejch distribuci.

kdy bude prosím nejbližší LTS? já se hnal po JJ a jak dopadl :D

MartenP

• Host
« Odpověď #110 kdy: 29 Května 2009, 19:53:20 »
Nejbližší LTS bude 10.04. Dva roky po minulém LTS.

Janik

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #111 kdy: 29 Května 2009, 20:12:07 »

tak ještě rok... 8.04 se mi zase nechce :D

pivik

• Host
« Odpověď #112 kdy: 29 Května 2009, 20:18:50 »
Zkus Debian Squeeze (testing), jak se píše výš, tak obsahuje aktuální balíky a je stabilní.

EDIT: BTW Ubuntu 8.04 bylo poslední povedené vydání a rád na něj vzpomínám, pak už to šlo z kopce.
« Poslední změna: 29 Května 2009, 20:20:40 od otas.pe »

ADIO45

• Stálý člen
  • **
  • snažím poradit...nezáleží na karmy ale snahu :)
    • Dráčkovo herní doupě
« Odpověď #113 kdy: 29 Května 2009, 20:23:25 »

tak ještě rok... 8.04 se mi zase nechce :D
Čas letí.....uffffff
Toshiba L505 - iCore-3, ATI Radeon HD, 4GB ram,500GB  + Win7 s virtual Ubuntu
Neumím psát česky. Jsem sluchově postižení...

Janik

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #114 kdy: 29 Května 2009, 21:08:14 »
Zkus Debian Squeeze (testing), jak se píše výš, tak obsahuje aktuální balíky a je stabilní.

EDIT: BTW Ubuntu 8.04 bylo poslední povedené vydání a rád na něj vzpomínám, pak už to šlo z kopce.

já o debianu také dost dlouho přemýšlím, neměl by být tak daleko od ubuntu... chtěl jsem zkusit suse, ale je vtipný, že žádný livko se se mnou odmítá kamarádit, tak jsem ho zavrhl

pivik

• Host
« Odpověď #115 kdy: 29 Května 2009, 21:16:28 »
Jediná věc, která po instalaci Debianu uživatele zvyklého na Ubuntu pžekvapí, je, že mu není nabídnut nesvobodný ovladač GK. V tu chvíli je nutno mít předem nějaký info, jak provést instalaci ovladače. Pak není další problém. A hlavně Gnome v Debianu je daleko rychlejší než v Ubuntu a je také potřeba daleko méně RAM.

Janik

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #116 kdy: 29 Května 2009, 21:34:49 »
Jediná věc, která po instalaci Debianu uživatele zvyklého na Ubuntu pžekvapí, je, že mu není nabídnut nesvobodný ovladač GK. V tu chvíli je nutno mít předem nějaký info, jak provést instalaci ovladače. Pak není další problém. A hlavně Gnome v Debianu je daleko rychlejší než v Ubuntu a je také potřeba daleko méně RAM.

no já mám 3 GB RAM, který Ubuntu zdaleka ani nevužije, takže tohle by mě osobně moc netrápilo :D
Takže s tou grafikou googlit?

pivik

• Host
« Odpověď #117 kdy: 29 Května 2009, 21:46:29 »
buď a nebo navštívit Debian forum: http://forum.debian-linux.cz/

Nebo něco málo poradím i já, pokud máš kartu ATI. Kdyžtak napiš na Jabber: otas.pe@jabbim.cz

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #118 kdy: 29 Května 2009, 22:16:37 »

j, to máš pravdu, 8.10 se opravdu nepovedla ale řekl bych že 9.04 to uspesne napravuje
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

premet

• Host
« Odpověď #121 kdy: 30 Května 2009, 11:16:01 »
Jste jak malí  ;D

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #122 kdy: 30 Května 2009, 11:20:20 »
Je mi to lito, ale linux uz nikdy nedoporucim. Sanci dostal opravdu dost.

No, mě to celý přijde, jako když pustíš k vodě holku a teď čekáš, že tě někdo bude přemlouvat, abyses k ní vrátil. PROČ?
Žasnu, kolik se na tohle téma sešlo reakcí. Dle mého soudu naprosto zbytečných. Včetně téhle, samozřejmě :-)

qUAKER

• Host
« Odpověď #123 kdy: 30 Května 2009, 11:39:29 »
Jste jak malí  ;D

nj, ty bys tam dal fedoru, že jo? ;D

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #124 kdy: 30 Května 2009, 11:56:41 »
Citace
Musim souhlasit s ntz..
Sam jsem zustal na Hardym a jinak pouzivam Sabayon..
http://www.sabayonlinux.org/
http://wiki.sabayonlinux.org/index.php?title=Main_Page
Pouzivaji to dokonce i duchodci..
http://forum.sabayonlinux.org/viewtopic.php?f=57&t=17115
Citace
I'm prepping a new machine for my 78 year old mom (her birthday is next week). She's totally fed up with Vista and hates it with a complete passion.
;D ;D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.