Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Anketa

Je Cannonical "evil company" ??

ano
ne

Autor Téma: Je Cannonical "evil company" ??  (Přečteno 22716 krát)

col_boggy

• Host
Re: Je Cannonical "evil company" ??
« Odpověď #75 kdy: 21 Září 2009, 00:23:08 »
Merkur je obchodní značka?
[edit]fuj.. my tady plkáme o hračkách, když seriózní svět začínajících uživatelů ubuntu je v nouzi! styďme se, chlapci, a do práce..;)[/edit]

NoWin

• Host
« Odpověď #76 kdy: 21 Září 2009, 00:41:45 »
Merkur je obchodní značka?
Myslím, že ne.
[edit]fuj.. my tady plkáme o hračkách, když seriózní svět začínajících uživatelů ubuntu je v nouzi! styďme se, chlapci, a do práce..;)[/edit]
Stydím se :(

NoWin

• Host
« Odpověď #77 kdy: 21 Září 2009, 02:14:19 »
Tak jsem si pročítal celou diskuzi a došel jsem k závěru, že by Canonical neměl ve věci kernelu tolik soukromničit. Ale na druhou stranu, ubuntí kernel snad není proprietární, a tak si můžou jaderný vývojáři potřebný patche legálně "ukrást". Navíc Ubuntu jistě není z daleka jedinou "parazitní" distribucí, ovšem má tu smůlu v tom, že je na desktopech nejpopulárnější. Kdyby všichni vytáhli svý esa (=patche, moduly, překlady atp.) z rukávů, hodili je do společnýho mlejnku a z nich se vybralo, optimalizovalo a použilo "The Best of", vsadím se, že by byl Linux v tu ránu mnohem mocnější (rychlost, stabilita, bezpečnost).
Pak by alespoň na chvilku přestaly flamy GNU/Linux vs. GNU/Linux, ovšem flamům typu GNOME vs. KDE by to asi nezabránilo. :D
« Poslední změna: 21 Září 2009, 03:15:13 od Metalhead »

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #78 kdy: 23 Září 2009, 19:54:03 »
Mám pocit, že ntz/BBM vlastně vůbec nemá rád velké a úspěšné OSS projekty - prvně se bouřil proti Firefoxu, teď zase proti Ubuntu.
Nechápu, co tím vlastně chce docílit, připadá mi to přinejmenším nedospělé. :)
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

Pavel Půlpán

« Odpověď #79 kdy: 23 Září 2009, 20:06:39 »
Nechci delat advokata BBM, ale pokud muze tak ti poradi a VELICE KVALITNE, a o to hlavne jde. No a ze pouziva svuj styl ? Je uz takovej ...

Ámen!
Ty děláš faráře?  :D

prase farář ? BLÍŽÍ SE APOKALYPSA
Neblázněte kluci, mě by do kostela nepustili! :D

Mám pocit, že ntz/BBM vlastně vůbec nemá rád velké a úspěšné OSS projekty - prvně se bouřil proti Firefoxu, teď zase proti Ubuntu.
No von ani ten Linux není nic moc, což? 8)

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #80 kdy: 23 Září 2009, 20:36:56 »
.. OLOL :D

chci votravovat a delat bordel (v prvni rade)

col_boggy

• Host
« Odpověď #81 kdy: 23 Září 2009, 20:40:09 »
Berte to z té lepší stránky - alespoň má Vojta dobrovolný testovací subjekt na udílení banů..  ;D

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #82 kdy: 23 Září 2009, 22:11:37 »
Nechci delat advokata BBM, ale pokud muze tak ti poradi a VELICE KVALITNE, a o to hlavne jde. No a ze pouziva svuj styl ? Je uz takovej ...

Ámen!
Ty děláš faráře?  :D

prase farář ? BLÍŽÍ SE APOKALYPSA
Neblázněte kluci, mě by do kostela nepustili! :D
Nestras nam tu potencionalni ubuntaky ;D
No von ani ten Linux není nic moc, což? 8)
Vzdyt i sam o velky Linus rekl ze je kernel nabobtnaly...jako...jako neco...nabobtnaleho! ;D
« Poslední změna: 23 Září 2009, 22:16:08 od LuciusMare »
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

Pavel Půlpán

« Odpověď #83 kdy: 23 Září 2009, 22:17:03 »
Vzdyt i sam o velky Linus rekl ze je to nabobtnale :P
No, ona to není žádná novinka, to už tvrdí kolik let... popravdě to ale jinak nejde.

Miloslav Škrha

• Aktivní člen
  • *
  • Hus na pravdu brus!
    • Sedačky rychle
« Odpověď #84 kdy: 23 Září 2009, 23:59:07 »
Cannoical to dělá dobře.... co je cílem společnosti dělající soft? Podle mě dosáhnout toho, aby zrovna ten jejich používalo co nejvíc lidí a to se jim s Ubuntu daří.... aspoň statistiky na distowatch.com mluví jasně.  :)
Popravdě, proč by vymýšlela nákladně nějaká vlastní vylepšení kernelu, když ho někdo jiný nabízí volně k použití už poladěný? Dister, která použijí nějaké základní distro (Deb, Fedora, Slackware atd.) jako základ je myslím hodně, ale protože nejsou tak populární, nikdo na ně nepoukazuje.
Podle mě Ubuntu (když nic jiného) přizpělo k rozvoji Gnome. Aspoň sem to někde četl.... :)
Nejsem odborník, ale uživatel a jako takovému mi Ubuntu (resp. LinuxMint) vyhovuje.
Leší, než se tahat kdo udělal kde víc patchů, by dle mého názoru bylo, se domluvit na společné cestě (jednotný balíčkovací systém pro všechna distra,repozitáře, web, wiki, fórum, rozdělit si úkoly, ať každý dělá co umí nejlépe a udělat pouze jedno distro s různými verzemi desktopu a zaměřením, jako Ubuntu-Kubuntu-Edubuntu-Xubuntu), tím pádem by každý výrobce HW, co chce vydat Linuxový ovladač nemusel kompilovat pro 100 distribucí a možná by ho pak vydával častěji a rád...  ;D
No a vývojáři SW by také měli dost usnadněno a místo tvoření balíků pro X dister, by se mohli věnovat práci na vyvíjené aplikaci.
Když se bude energie všech pořád štěpit, tak jako doteď, tak podíl Linuxu na PC asi moc nenaroste a to je škoda :-[

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #85 kdy: 24 Září 2009, 00:05:35 »
Cannoical to dělá dobře....
...
popravdě, proč by vymýšlela nákladně nějaká vlastní vylepšení kernelu, když ho někdo jiný nabízí volně k použití už poladěný?
...
Když se bude energie všech pořád štěpit, tak jako doteď, tak podíl Linuxu na PC asi moc nenaroste a to je škoda :-[

.. mam rad ruzne ujete typy, ale ty me docela desis ..

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #86 kdy: 24 Září 2009, 02:23:38 »
se domluvit na společné cestě (jednotný balíčkovací systém pro všechna distra,repozitáře, web, wiki, fórum, rozdělit si úkoly, ať každý dělá co umí nejlépe a udělat pouze jedno distro s různými verzemi desktopu a zaměřením, jako Ubuntu-Kubuntu-Edubuntu-Xubuntu), tím pádem by každý výrobce HW, co chce vydat Linuxový ovladač nemusel kompilovat pro 100 distribucí a možná by ho pak vydával častěji a rád...  ;D
Jeden vládne všem? Jenom to proboha ne.
Na internetovou prohlížečku vezmu všeobecně rozšířené distro s klikacím rozhraním a za pár minut mám hotovo. Na domácí  hybrid server all-in-1 si raději ušiju systém téměř ručně, maximálně optimalizovaný na konkrétní hardware a s ovládáním ani zdaleka nepřipomínajícím počítač. Za pár měsíců mám hotovo.

Ovladače hardware -
Výrobce HW nemusí nic kompilovat pro sto dister. Ovladače souvisí jen s jádrem. Nejlépe pokud dodá zdroják pod to správnou licencí. S NDA ať se jde vycpat. Možná ještě lépe ať dá jen kompletní popis rozhraní, protokolu, odchylek a chyb "by design". Někteří výrobci to už pochopili. U některých si určité procento lidí nekoupí ani šroubek. A při dnešním počtu počítačů ty jednotky procent jsou velká čísla...
Námitky "aby to konkurence neobšlehla" neobstojí, kdyby si to kdysi řekla velká modrá tak dnes neexistuje jediné PC, jen samé nekompatibilní proprietární stroje za šílené ceny a s desetinovým výkonem.
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Miloslav Škrha

• Aktivní člen
  • *
  • Hus na pravdu brus!
    • Sedačky rychle
« Odpověď #87 kdy: 24 Září 2009, 08:26:06 »

.. mam rad ruzne ujete typy, ale ty me docela desis ..

No když dáš můj a tvůj atavar vedle sebe,je to vidět a je to docela vtipný...  ;D

Jinak nebuď v panice, jsem jen neškodnej uživatel.

Pavel Půlpán

« Odpověď #88 kdy: 24 Září 2009, 08:39:44 »
...

Promiň, ale některé věci se mi chvílema zdají jako utopie a chvílema jako naprostá konina. :D

Např. Výrobci HW se určitě neserou s nějakou tvorbou balíků pro tisíc dister, to mají v náplni práce maintaineři distribuce. Vypustí do světa ovladač a ten buď  funguje nebo ne, podle toho jak se poperou maintaineři distribučních jader s jejich kompatibilitou. No a vývojáři SW se též určitě neserou s nějakou tvorbou balíků pro tisíc dister, to mají v náplni práce opět maintaineři distribuce. Vyjímkou může být pouze to, že maintainer je i zároveň vývojář dané aplikace, ale to se stává opravdu jenom zřídka (rozuměj maximálně jednou za deset let). :D

Edit: Aha, tak on už to Kiklhorn vlastně objasnil, tak nic, pět minut myšlenkové tvorby na houno. ;D
« Poslední změna: 24 Září 2009, 08:43:16 od Pavel Půlpán »

Miloslav Škrha

• Aktivní člen
  • *
  • Hus na pravdu brus!
    • Sedačky rychle
« Odpověď #89 kdy: 24 Září 2009, 08:55:33 »
Primárně šlo o to, trochu poškádlit BBM  ;D

Nejsem odborník, byl to jen názor obyčejnýho uživatele.
Za koniny se omlouvám  ;D

Pavel Půlpán

« Odpověď #90 kdy: 24 Září 2009, 10:29:55 »

S Ntz bych si moc nezahrával... je to děsně zlej a vošklivej chlap! 8)

col_boggy

• Host
« Odpověď #91 kdy: 24 Září 2009, 14:40:28 »

S Ntz bych si moc nezahrával... je to děsně zlej a vošklivej chlap! 8)
..A když nebudete hodní, v noci přijde Bad Batz Maru a sní vás - tak koukejte být hodné, děti!

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #92 kdy: 24 Září 2009, 14:58:40 »
Popřípadě udělá prdíky.... Muehehehe!
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #93 kdy: 25 Září 2009, 20:14:10 »
sakra to je nápad ! doteď jsem hustil do mé mladší sestry ( skoro 2 roky ) když nechtěla jíst že jí to sní čert nebo drak. a vždycky se mi směje do xichtu. takhle řeknu že přijde BBM a to už jíst bude !
BBM bych někdy chtěl vidět na nějaký akci. ale asi nejlépe přes takový to nepřůstřelný sklo a na triku bych mohl mít "Ubuntu, Linux for BBM" :D :D

k tématu :

Miloslav Škrha : toho co říkáš jako běžnej uživate si cením ( řekneš na rovinu - neumím -> můj názor ) ale měl bych k tomu pár věcí : Linux je krásnej v tom že si každej hrabe na svým písečku svůj kod a občas něco z toho je. to že by tahle komunita ponočních koderů si sedla a začali všichni tvořit jedno distro je naprostá utopie a velká škoda. 1) zakaž lidem tvořit to co chtějí. to nejde ! každej má svůj názor jak by to mělo vypadat, jak se to mělo chovat a to nijak nesjednotíš 2) jak jsem už řekl, linux by přišel o tu členitou krásu a originálnost
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
« Odpověď #94 kdy: 25 Září 2009, 20:31:07 »
BBM bych někdy chtěl vidět na nějaký akci. ale asi nejlépe přes takový to nepřůstřelný sklo a na triku bych mohl mít "Ubuntu, Linux for BBM" :D :D
mozna te zklamu, ale BBM je v realu celkem neskodnej  ;) ... teda co to kecam, je to totalni hustodemon a tim, ze o nem povis sve sestre, muzes nezvratne narusit jeji psychicky vyvoj  ;D

ale nejaky sraz (idealne ve stredu Evropy => v Brne) by se usporadat mohl...
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #95 kdy: 25 Září 2009, 21:27:11 »

Citace: BBM
voting *YES for MacHala ..

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #96 kdy: 25 Září 2009, 23:03:16 »
mozna te zklamu, ale BBM je v realu celkem neskodnej  ;) ... teda co to kecam, je to totalni hustodemon a tim, ze o nem povis sve sestre, muzes nezvratne narusit jeji psychicky vyvoj  ;D

Střed Evropy není v Brně, ale u nás - v Havlíčkově Brodě :P  Viz http://cs.wikipedia.org/wiki/St%C5%99ed_Evropy a hned první bod 8)  (ale, no dobře, Brno je tam taky..)
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

zozo

• Aktivní člen
  • *
  • Mám sestupný tračník plný prejtu
    • Moje virtuálne miesto
« Odpověď #97 kdy: 25 Září 2009, 23:44:05 »

Střed Evropy není v Brně, ale u nás - v Havlíčkově Brodě :P  Viz http://cs.wikipedia.org/wiki/St%C5%99ed_Evropy a hned první bod 8)  (ale, no dobře, Brno je tam taky..)

Nieje tých stredov neako veľa ? :D
last.fm/user/kingzozo

Pavel Půlpán

« Odpověď #98 kdy: 26 Září 2009, 09:09:22 »
Wikipedii nevěřte! Každej rozumnej člověk přece ví, že střed Evropy je v hospodě U Jindřicha v Pardubicích. Minimálně čtyřikrát do roka! 8)
A po zbytek roku u mě doma v altánku... viď Haše?! ;D

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #99 kdy: 26 Září 2009, 09:25:55 »
... a požívači her a chleba tak dlouho brblali na Řím, až přišli Barbaři...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.