Ale člověk to musí nějak odzkoušet. Nainstaluju, vyzkouším a jak zjistím, že je to na nic tak to zase odinstlauju. Snad běžný postup.
Nesouhlasím, tímhle si můžete rozdrbat jakýkoli systém, Linux nevyjímaje (včetně toho, že budete jako o život stahovat různá témata, měnit konfiguraci gr. prostředí podle různých fór, tohle nevyjímaje bez toho, abyste uvažoval co tím můžete způsobit).
Nicméně musím konstatovat, že tímhle stadiem si projde prakticky každý. Časem se dostanete do stadia, že začnete počítač používat jako nástroj, který Vám ulehčuje nebo umožňuje jinou práci, tedy jako univerzální nástroj, nikoli jako hračku samu o sobě, tj. ne, že si nainstalujete dvacet programů na úpravu videa a budete si s nimi hrát, protože Vás to baví a líbí se Vám to, ale že si nainstalujete jeden o němž si dopředu zjistíte, co umí a budete jej používat k úpravě videa,... Prostě jste teď pouze ve fázi, kdy objevujete všechno nové a bez rozmyslu instalujete všechno co najdete, na co vyšla někde nějaká reenze, prostě protože TO chcete vyzkoušet i když Vám to vlastně k ničemu není... Takový krásný příkald z mého okolí (Sice na MS platformě, ale to nevadí) - kamarád má nainstalovaný Photoshop, prostě, protože se někde dočetl, že je to nejlepší program na úpravu grafiky, jen mi říkal, že mu tak úplně nevyhovuje, protože mu to přijde takové zdlouhavé a složité, že už zkoušel taky GIMP a pak mi vyjmenoval ještě asi pět editorů... Zeptal jsem se ho na co to vlastně potřebuje a on v Photoshopu pouze otáčel a ořezával fotky!!!! Ale je nejlepší a tak ho měl... Stejně jako mraky dalšího SW... To není kritika na Vás, jen konstalování, že teď jste v určité uživatelské fázi, asi máte zatím dost času hrát si s tím...