Matně jsi pamatuji jak sem se k linuxu a nakonec i k ubuntu dostal. Když jsem byl na učňáku tak jsem věděl o tom že něco jako linux existuje ale to jen díky tomu že jsem tvořil/tvořím www stránky. Když došlo na toto téma tak jsem říkal že to je jedině dobrý systém na server a že na desktopu nebo notesu bych to asi nesnesl. Jenže v té době jsem o linuxu obecně nevěděl ani ň.
A ejhle věci se vyvijeli takovym směrem že jsem de dostal na vysokou zaměření IT no a co se nedozvím na prvné přednášce, že všecno dělají jen na linuxu, tak jsem se tehoz dne jeste dotazoval dotyčneho učitele ze jaky system by doporučil. To že byly a jsou mraky distribuci jsem se nějak doguglil.
Samozdřejmě učitel mě řelk že bych mohl skusit Mandrivu. Tak jsem si ještě ten den stáhnul a vypálil na DVD po instalaci na mě vybaflo prostředí KDE, polovička věcí tam nefungovalo a mě se to nechtělo vubec řesit asi měsic jsem si s tím hral na dualbootu pak co se mě podařily doinstalovat ovladače na nvidii tak jsem kdesik nasel ze beryl je programek s peknyma efektama. S tim kdyz se me to podarilo instalnou podelal jsem si pry xorg. A pak me jeste trapilo ze pri instalaci sebemensi kraviny musela byt DVD v mechanice jinak jsem nic nenainstaloval.
Pak to šlo rychle nekoliktrat se me podařilo rozhasit XP a nebo samotne linuxy. Pak me to nastvalo a ja testoval dalši, to me přislo pod ruku openSuse. Tam toho fungovalo uz vic ale stejny problem s mechanikou jako na mandrivě a taky omezenost instalace z repozitáře.
Pak po tomto se mě dostala do rudy Kubuntu 7.10 s KDE o gnome jsem vedel ale v te dobe jsem tomu nejak nepřišel na chuť. Ty jsem po předchozich zkušenostech instaloval už rači na Virtualboxu. Po te co jsem nekolikrát lehce zlikvidoval xorg. Po nejak dobe sem na XP zacal pocitovat neduhy apache2 a pak taky ty viry a co 3/4 roku reinstal pro nepouzitelnost XP
Jednoho dne jsme viděl na prednašce nejaky linux a compiz elefkt kostky. To mě naprosto dostalo tak jsem skoncil s dualbootem XP a ubuntu 8.04.1 ... po nekolika pokusech a nekolika reinstalech se ne podarilo dosahnout stabilniho provozu az jednoho krasneho dne po aktualizacich (jiz nekolik mesicu dostupnych 8.10 a na obzoru byly uz i 9.04) se me podelalo jadro ci co to bylo... Tak jsem se nastval a nainstaloval na disk misto XP nove 9.04 ... ty behali paradne i compiz behal paradne.
Pak jsem upgradoval na 9.10 a potvrdilo se to co jsem nekte zaslech ze *.10 verze jsou "odflaknute" oproti verzi *.04. Mam ted na vsech 3 notesech bohuzel 9.10 jakoze slapou ale problemy s DNS a nestalbilnim připojenim na nekterych wifi sitich

Tak ted cekam jak na smilovani na 10.04